хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Сенс Буття (існування) українців

   Українська національна ідея — національна ідея українців, яка відображає головні національні інтереси і задає оптимальний напрям розвитку країни, як у сьогоденні, так і на майбутнє. Через існування національних інтересів в політичній, економічній, культурній, побутовій сферах, відповідно національна ідея може існувати в складній синтезній формі як національна (державницька) ідеологія і в субформах — ідея етнічна, зовнішньополітична, культурна тощо.
Формування та усвідомлення прийнятної і зрозумілої для кожної людини української національної ідеї як політичного проекту майбутнього нації є головним завданням сучасного державотворення,основою розвитку об'єднаного,консолідованого українського громадянського суспільства і, відповідно, модернізації системи державного управління. Національна ідея повинна стати привабливою перспективою для всіх громадян країни, смисложиттєвим модерним проектом суспільного розвитку, який базується на національній свідомості та сучасній системі цінностей українського народу,виражає спільні духовні та матеріальні інтереси і потреби всієї нації та довгострокову стратегію сталого розвитку України до передових рубежів сучасної цивілізації. (Вікіпедія)
   Сутністю, стрижнем національної ідеї має бути стратегічна мета, що зумовлюється глибинними внутрішніми зв'язками і тенденціями розвитку суспільства, є конкретно прагматичною і змінюється залежно від обставин, в яких розвивається країна. Сьогодні такою стратегічною метою, головною складовою національної ідеї, яка об'єднає українське суспільство, має стати подолання бідності та пов'язаної з нею корупції. Основним механізмом досягнення цієї стратегічної мети, як і реалізації національної ідеї, має бути сильна демократична держава та її ефективна система державного управління, яка у тандемі з інститутами громадянського суспільства здатна реагувати на виклики сучасності. Відповідно саме держава як форма буття та ідея порядку, враховуючи сучасні тенденції та особливості розвитку українського громадянського суспільства, має ініціювати модернізацію малоефективної вітчизняної системи державного управління.
Що стосується перспектив подальших розвідок у даному напрямі, то вони полягають передусім у дослідженні взаємозв'язку та взаємовпливу національної ідеї, національних інтересів, української ментальності,
громадянського суспільства та держави в контексті модернізації вітчизняної системи державного управління. (думки науковців)
   Українська політична еліта поки що не запропонувала ідею національного поступу, не представила свого бачення майбутнього нашої держави, яке б сприймалося українським народом і допомогло б йому подолати труднощі і посісти гідне місце в міжнародній спільноті, на яке він заслуговує. Суспільство також поки що не стало активним суб'єктом у визначенні долі держави.
   На мою думку, сенс Буття (існування) українців, його національна ідея — відродити, зберегти і передати наступним поколінням нематеріальну культурну спадщину, напрацьовану  протягом тисячолітть попередніми поколіннями українців.
Плекаймо рідну мову, віру, пісню, танець, музику. Вивчаймо і дотримуємось  етичних, моральних. духовних здобутків предків Маємо свій світогляд, обряди, розваги, ігри, забави. Живемо за своїми звичаями.
Відновлюймо безперервність передачі традицій від старшого покоління молодшому, зберігаймо, розвиваємо, примножуємо  їх для встановлення гармонії зі Всесвітом.
Ради цього, відкинувши власний гонор і амбіції, обєднаймо всіх українців для підсилення  еґреґора нації.Підтримуєте?


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

20%, 1 голос

40%, 2 голоси

40%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
2

Коментарі

123.01.22, 00:14

В ідеалі національна ідея містить в узагальненому вигляді відповіді на запитання: заради чого живе нація, яким ціннісним орієнтирам віддає перевагу, як реалізує свій творчий потенціал в оточенні інших спільнот?

    Гість: Ніколь

    22.02.22, 13:34

    Проголосувала за
    Відновлюймо безперервність передачі традицій від старшого покоління молодшому,
    бабця-мамі,мама-мені,я-своїй дитині

      316.02.22, 21:18Відповідь на 2 від Гість: Ніколь

      Проголосувала за
      Відновлюймо безперервність передачі традицій від старшого покоління молодшому,
      бабця-мамі,мама-мені,я-своїй дитині
      І це правильно !

        48.01.23, 02:13Відповідь на 3 від Влас48

        Проголосувала за
        Відновлюймо безперервність передачі традицій від старшого покоління молодшому,
        бабця-мамі,мама-мені,я-своїй дитині
        І це правильно !
        Як з Вами потоваришувати?