хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Невиліковна хвороба: як допомогти?

Ну, так... Я вже зрозумів, що немаленька частина аудиторії i.ua не зовсім готова до серйозних тем. Є люди, які сприймають серйозні питання як особисту образу. Але тим не менше, особисто я вважаю, що писати про це потрібно, говорити про це потрібно. І тим більше про це потрібно читати, слухати, дивитись. Це - непросто. Але я вірю, що при бажанні - у вас вийде. 

Сьогодні на радіо "НВ" відбувся ефір з лікарем паліативної виїздної служби Зоєю Максимовою. Пишаюся тим, що ми є колегами та товаришами. Лікарів, яких цікавлять ті питання, про які каже Зоя в ефірі, як на мій суб'єктивний погляд - одиниці.

Я не маю вибору. Я вважаю, що я зобов'язаний поділитися посиланням та дати можливість побачити цей ефір максимальній кількості людей. Колись я сказав: "закриваючи очі на проблему, ми робимо її вічною". Так, на такі теми складно та неприємно говорити, їх складно слухати. Але краще знати та бути готовим. І хай краще це не знадобиться, ніж ми будемо неготовими, коли самі потребуватимемо такої допомоги. Застрахованих від цього, перепрошую за гірку правду, товариство, - немає. Від слова зовсім. 

А допомоги, за великим рахунком, через те, що і владі, і суспільству якось по фіг та не хочеться говорити на "непрості теми" - просто немає. Добре, що в столиці є Зоя Максимова, в Івано-Франківську є Людмила Андріїшин. Ну й ще точечно по країні є кілька небайдужих лікарів... Немає через те, що всім нам по фіг. І ніхто не напружується через цю проблему.

З іншого боку, принаймні є речі, про які каже Зоя протягом ефіру, які можуть бути важливою порадою тим, хто зіткнувся з бідою. Це може неабияк допомогти. Тому по-доброму ражду - уважно послухайте та подивіться. 

Примусити не можу. Та й не хочу. Я дав вам можливість. Як нею розпорядитися - вирішуйте самі. 

0

Коментарі

19.12.19, 19:07

як там євтаназії німа

    29.12.19, 19:11Відповідь на 1 від ПірДуші

    як там євтаназії німаЕвтаназія не може бути альтернативою паліативній допомозі. Це - окреме питання. Звісно, державі набагато дешевше та вигідніше пристрелити важкохворих людей, ніж забезпечити їм гідне життя. Але цивілізоване суспільство зазвичай обирає саме якісну паліативну допомогу. В частині країн додатково ще є легалізація евтаназії, в частині - немає. Але в будь-якому разі розвивається паліативна допомога.

      39.12.19, 19:12

      нарешті з'явилась хоч одна серйозна людина.
      а то ми тут всі лише дурня клеїмо.
      ганьба, трясця.

        49.12.19, 19:13Відповідь на 3 від petit oiseau

        нарешті з'явилась хоч одна серйозна людина.
        а то ми тут всі лише дурня клеїмо.
        ганьба, трясця.
        100%

          59.12.19, 19:15

          Чув - приєднання термінаторської руки коштує тридцять тисяч золотих гривень. Скільки коштує від'єднання спотвореної живої кінцівки у медичному закладі?

            69.12.19, 19:16Відповідь на 5 від Осман

            Чув - приєднання термінаторської руки коштує тридцять тисяч золотих гривень. Скільки коштує від'єднання спотвореної живої кінцівки у медичному закладі?Навіть припущення не маю.

              79.12.19, 19:21

              материально

                89.12.19, 19:24Відповідь на 2 від Онколог

                хай буде і так

                  99.12.19, 19:26Відповідь на 3 від petit oiseau

                  дурнем лекше жити

                    109.12.19, 19:28Відповідь на 6 від Онколог

                    Чув - приєднання термінаторської руки коштує тридцять тисяч золотих гривень. Скільки коштує від'єднання спотвореної живої кінцівки у медичному закладі?Навіть припущення не маю.Теж мені Онколог, тобі б піськи лікувати жіночі...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна