Шукаємо найкращіх фахівців!

  • 21.01.22, 14:38



Якщо Ви цілеспрямований, бажаєте докласти зусиль для розбудови держави та готові долучитися до сильної команди професіоналів з унікальною можливістю самореалізації – Вам до нас!

В апараті Північно-східного офісу Держаудитслужби (Харківська область) відкрито 8 вакансій:

✅головний спеціаліст-юрисконсульт юридичного відділу;
✅головний державний аудитор відділу контролю у галузі промисловості, енергетики, транспорту та фінансових послуг (перша посада);
✅головний державний аудитор відділу контролю у галузіпромисловості, енергетики, транспорту та фінансових послуг (друга посада);
✅головний державний аудитор відділу контролю у соціальній галузі та сфері культури;
✅головний державний фінансовий інспектор відділу контролю у соціальній галузі та сфері культури;
✅головний державний аудитор відділу контролю у галузі освіти, науки, спорту та інформації;
✅головний державний фінансовий інспектор відділу контролю у галузі освіти, науки, спорту та інформації;
✅державний аудитор відділу контролю у галузі ЖКГ, інфраструктури та зв’язку.
 
 
‼️Поспішай подати документи на  Єдиний портал вакансій державної служби за адресою https://career.gov.ua

Для цього в розділі «Державний орган» необхідно обрати «Північно-східний офіс Держаудитслужби» та натиснути кнопку «Знайти вакансії».

Чекаємо Вас у Північно-східному офісі Держаудитслужби, на новій державній службі!

 Звертаємо увагу!

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі на вакантні посади, подає інформацію через Єдиний портал вакансій державної служби за інструкцією  https://career.gov.ua/site/view-article?id=66 у термін до 09.02.2022 року.

Фінпорушень на 8 млн гривень виявлено за зверненнями громадян



За минулий рік до Північно-східного офісу Держаудитслужби надійшло до 225 письмових та електронних звернень від 295 громадян. Це як індивідуальні, так і 7 колективних звернень, що були підписані 70 особами.

Основні теми, що порушуються заявниками у зверненнях, здебільшого стосуються питань  оплати праці, комунального господарства, охорони здоров’я, діяльності органів місцевого самоврядування, діяльності підприємств та установ та щодо інших питань.

Після детального розгляду кожного звернення, прийнято такі рішення:

·  надано роз’яснення та необхідну інформацію на 152 звернення,

·  вирішено позитивно 34 звернення;

·  4 звернення направлено за належністю, до інших органів влади відповідно їх компетенції;

·  4 звернення повернуто авторам для усунення недоліків;

·  3 звернення, визнано анонімними через неможливість встановити авторство;

·  триває розгляд 26 звернень.

Загалом, в 2021 році, під час ревізій, Північно-східним офісом Держаудитслужби досліджено інформацію викладену в 11 зверненнях та виявлено фінансові порушення та збитки на 8 млн гривень.

 Приведемо декілька яскравих прикладів виявлених ревізіями порушень, про які повідомлялось у звереннях. 

     Завдяки наданої у зверненні інформації щодо фінпорушень у Службі воєнізованої охорони Регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», вдалось виявити порушень на суму 6,8 млн гривень. Зокрема, встановлено зайвих витрат на утримання стрілецької команди по супроводженню пасажирських та приміських поїздів на загальну суму 4,5 млн гривень.

     Під час ревізії КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ», держаудитори дослідивши інформацію, яка викладена у декількох колективних зверненнях встановлено, що в закладі працював юрист, посаду якого ввели з порушенням штатних нормативів по спортивним школам. Через що витрати на оплату праці були завищені на загальну суму майже 400 тис. гривень.

     За зверненнями небайдужого мешканця с. Мала данилівка, держаудитори виявила чисельні порушення в діяльності Малоданилівської селищної ради, що стосувались порушень у виплаті заробітної плати, безпідставного списання 230 літрів бензину марки А-95,оплату робіт по озелененню, розрихленню землі, прориванню бур’яну, що нібито виконувались та датуються у грудні-січні місяці на суму майже 44 тис. грн. Також установлений пандус, про який  селищну раду просили місцеві жителі, виявився  не прилаштований для спуску та підйому до житлового будинку для людей, з обмеженими фізичними можливостями, в зв’язку зі збільшеним уклоном пандусу. Загальна сума виявлених порушень у  Малонадилівській селищній раді по зазначеному зверненню сягнула понад 730 тис. гривень.

 

Звертаємо увагу громадян!

Згідно з пунктом 3 Порядку планування заходів державного Фінансового контролю органами державного фінансового контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 08.08.2001 № 955 (далі – Порядок № 955), проведення державного фінансового аудиту та інспектування здійснюється відповідно до планів проведення заходів державного фінансового контролю, які складаються на плановий період, яким є кожний квартал.

Відповідно до пункту 7-1 Порядку № 955 до планів проведення заходів державного фінансового контролю включаються заходи державного фінансового аудиту та інспектування за високоризиковими операціями щодо використання державних ресурсів.

Північно-східний офіс Держаудитслужби постійно проводить роботу по збору інформації щодо наявності ризиків у фінансово-господарській діяльності підконтрольних установ, а саме: вивчається публічна інформація з відкритих джерел, звітність установи, обсяги фінансових потоків, ризики допущення фінансових порушень, розглядаються звернення громадян та звернення правоохоронних органів.

 

Результати контролю у сфері закупівель за листопад



🔸Північно-східним офісом Держаудитслужби проведено моніторинг 46 процедур публічних закупівель на загальну суму 404 млн грн;
🔸За 89% проведених моніторингів встановлені порушення законодавства на суму понад 317 млн гривень;
🔸По 8 процедурам закупівель, аудиторами попереджено, незаконні витрати бюджетних коштів на загальну суму понад 136 млн гривень;
🔸За результатами моніторингу здійснено відміну результатів 6 торгів на суму 135 млн грн, по закупівлях проведених з порушенням законодавства;
🔸За результатами моніторингу розірвано 2 укладені договори на суму 432 тис грн, по закупівлях проведених з порушенням законодавства.

Держаудитори підсумували результати роботи за 10 місяців

  • 30.11.21, 13:49



Усунуто фінансові порушення та збитки на 384 млн грн, досягнуто економічний ефект від наданих аудиторами рекомендацій на 1,3 млрд грн  та розпочато 41 кримінальне провадження, все це результати наполегливої праці держаудиторів Харківщини.

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби протягом січня – жовтня 2021 року за результатами проведених 43 ревізій виявлено фінансових порушень на загальну суму понад 837 млн гривень. Зусиллями аудиторів забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 384 млн гривень.

За підсумками проведених 6 державних фінансових аудитів об’єктами контролю враховано 48 рекомендацій, завдяки впровадженню 25 з них досягнуто економічного ефекту на суму 1,3 млрд гривень.

Також за рекомендаціями Офісу органами місцевої влади керівниками об’єктів контролю та їх вищими органами прийнято 47 управлінських рішень щодо поліпшення фінансової дисципліни.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 102 посадові особи, 10 осіб притягнуто до дисциплінарної та 35 осіб притягнуто до матеріальної відповідальності за поданням Офісу.

На розгляд правоохоронним органам передано 39 матеріалів заходів фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 17 досудових розслідування та 24 матеріали ревізій долучено до вже відкритих кримінальних проваджень.

За результатами проведених досудових розслідувань правоохоронними органами вручено 10 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 43 випадках застосовано фінансові санкції.

Перед органами прокуратури та об'єктами контролю Офісом ініційовано подання 5 позовів з метою повного усунення встановлених ревізіями збитків.

Аудитори виявили в держзакупівлях порушень на 350 млн гривень


 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби у жовтні проведено моніторинг 40 процедур публічних закупівель на загальну суму 387 млн грн, 90% проведених моніторингів дали результат у вигляді встановлених порушень на суму понад 350 млн гривень.

 За результатами проведених моніторингів по 5 процедурам закупівель, аудиторами попереджено, незаконні витрати бюджетних коштів на загальну суму понад 115,2 млн гривень.

 Найпоширенішими порушеннями були: розгляд та не відхилення замовником тендерної пропозиції, яку відповідно до вимог законодавства необхідно було відхилити та здійснення закупівель без застосування визначених законодавством процедур закупівель або обрання та застосування невірної процедури закупівлі.

 Держаудиторами відмінено результати 2 торгів на суму 114,6 млн грн та розірвано 3 вже укладені договори на суму 662 тис  гривень.

 Крім того, за допущені порушення вимог законодавства, двох посадовців оштрафовано на 51 тис. гривень.

 

Результати перевірки Панютинського вагоноремонтного заводу

  • 11.11.21, 14:05


Дослідивши господарську діяльності Панютинського вагоноремонтного заводу за 3 роки, аудитори виявили неефективні управлінські рішення та збитки на 133 млн гривень.
🔸 Підприємство накопичило 19 тис. тон металобрухту, у разі продажу якого можливо отримати додатковий дохід у розмірі 74 млн гривень;
🔸 Аудиторами виявлено факти закупівлі запчастин для вагонів по завищеним цінам, чим нанесенню підприємству збитків на 20 млн гривень;
🔸 Через неякісну охорону майна, допущено розкрадання запчастин 400 списаних вагонів, вартістю понад 1,5 млн гривень;
🔸 Внаслідок бездіяльності посадових осіб щодо стягнення накопиченої дебіторської заборгованості, підприємство недоотримало 16 млн гривень;
🔸 Внаслідок вчасного невиконання умов договорів поставки запчастин до вагонів, заводом сплачено неустойку на суму 10 млн гривень.
🔸 Підприємством витрачено на будівництво трансформаторної підстанції та системи пожежогасіння 4,6 млн гривень. Проте, ці об’єкти досі не введені в експлуатацію.
Ревізія та аудит Панютинського вагоноремонтного заводу проведені за дорученням Державної аудиторської служби України, у межах проведення ревізії АТ «Українська залізниця» та його регіональних філій.
Детальніше за посиланням: 👇

Розпочато ревізію в Жовтневому лісгоспі

  • 02.11.21, 13:40


 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення  ревізії фінансово-господарської діяльності в Державному підприємстві «Жовтневе лісове господарство», яке є одним з найбільших на території Харківської області (майже 50 тис. Га) та до його складу  підприємства входить 10 лісництв.

 Держаудитслужба постійно проводить роботу по збору інформації щодо наявності ризиків у фінансово-господарській діяльності підконтрольних установ, а саме: вивчається публічна інформація з відкритих джерел, звітність установи, обсяги фінансових потоків, ризики допущення фінансових порушень, розглядаються звернення громадян та  громадських об’єднань.

Під час ревізії, планується дослідити питання використання і збереження ресурсів, необоротних та інших активів, стан і достовірність бухгалтерського обліку, фінансової і бюджетної звітності, перевірятимуться видатки установи та дотримання законодавства про закупівлі.

Окрім того, Державне бюро розслідувань звернулося до Північно-східного офісу Держаудитслужби з проханням дослідити питання щодо реалізації необробленої деревини.

 Ревізія розпочалась у жовтні та триватиме до кінця листопада цього року. Планується дослідити фінансово-господарську діяльність за період з 2019 по 2021 роки.

Про відомі факти фінансових порушень, громадяни та громадські об’єднання можуть проінформувати Північно-східний офіс Держаудитслужби, надіслати звернення на електронну адресу: [email protected], або поштову адресу: 61022 м. Харків, м. Свободи, 5, Держпром, 4 під., 10 поверх.

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити вичерпну перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

Результати контролю у сфері закупівель за 3 квартали 2021 року


 

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби постійно проводиться аналіз процедур публічних закупівель (оприлюднених на веб-порталі prozorro.gov.ua) та виявляються ознаки порушень законодавства.

За результатами 513 моніторингів публічних закупівель, проведених за дев’ять місяців цього року, 95% проведених моніторингів дали результат у вигляді встановлених порушень у сфері закупівель, на суму понад 10 млрд гривень. Розмір виявлених у цьому році порушень, у 5 разів перевищує розмір виявлених порушень за аналогічний період 2020 року.

За результатами проведених моніторингів по 72  процедурам закупівель, аудиторами попереджено, незаконні витрати бюджетних коштів на загальну суму понад 527 млн гривень.

Під час моніторингів закупівель аудиторами виявляються наступні порушення:

1.      Розгляд та не відхилення замовником тендерної пропозиції, яку відповідно до вимог законодавства необхідно було відхилити – виявлено за результатом 464 моніторингів;

2.      Здійснення замовником закупівлі без застосування визначених законодавством процедур закупівель або обрання та застосування невірної процедури закупівлі - виявлено за результатом 15 моніторингів;

3.      Порушення законодавства під час укладання договорів або змін до нього - виявлено за результатом 16 моніторингів;

4.      Порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлюна веб-порталі prozorro.gov.ua - виявлено за результатом 117 моніторингів;

5.      Інші порушення законодавства у сфері закупівель- виявлено за результатом 110 моніторингів.

За результатом складених аудиторами висновків про результати моніторингу закупівель, замовниками здійснено відміну результатів 46 торгів на суму 475 млн грн та розірвано 26 укладених договорів на суму понад 51 млн гривень.

За допущені порушення вимог законодавства, відносно 24 посадових осіб  складено адміністративні матеріали щодо накладання штрафу та направлено на розгляд до судових органів. Взагалі до адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб, якими сплачено штрафів на суму понад 83 тис. гривень.


Фінансових порушень на 31 млн гривень виявлено в ОТГ



Держаудитори в Мереф’янскій громаді виявили збитки та фінансові порушення на 31 млн гривень

 Відсутність контролю за сплатою орендної плати за землю, що належить громаді, завищення вартості будівельних робіт, порушення при нарахуванні заробітної плати та інші недоліки у сумі понад 31 млн грн виявили держаудитори у Мереф’янській громаді  на Харківщині.

 

Загалом Мереф’янською громадою недоотримано 28 млн грн  доходів, зокрема в результаті не виконання рішення щодо проведення поновлення технічної документації із нормативної грошової оцінки земель населених пунктів громади та внаслідок не укладання додаткових угод до договорів оренди землі.

Також, внаслідок не проведення роботи щодо організації платного паркування у місті, громада недоотримала доходів на суму понад 3,8 млн гривень.

Не освоєння коштів державної субвенції спричинило неможливість якісного планування навчального процесу учнів шкіл та навчальних закладів.

Так, встановлення завищених критеріїв при оголошенні тендеру на придбання послуг з доступу до Інтернету для закладів освіти, призвело до скасування торгів через відсутність зареєстрованих учасників, через що виділенні державою кошти залишилися неосвоєними та були повернуті до держбюджету у сумі 600 тис. грн., а школярі залишились без якісного Інтернету.

Разом з тим, аудиторами виявлені збитки у розмірі 921 тис гривень серед яких зайве використання коштів освітньої субвенції та порушення при нарахуванні заробітної плати.

Слід окремо зазначити про виявлені аудиторами факти завищення вартості проведених ремонтно-будівельних робіт, на громадських об’єктах,  що призвели до незаконних витрат бюджетних коштів на суму понад 200 тис. гривень.

За результатом аналізу діяльності та економічного стану громади, держаудиторами розроблено 10 пропозицій, які спрямовані на підвищення ефективності управління, використання та збереження майна громади.

Крім того, Північно-східним офісом Держаудитслужби направлено вимогу щодо повного усунення виявлених ревізією фінансових порушень нанесених та збитків, оштрафовано трьох посадовців та матеріали ревізії передані правоохоронних органів.


Оголошено конкурс на вакантні посади!

  • 22.10.21, 15:26


Якщо Ви цілеспрямований, бажаєте докласти зусиль для розбудови держави та готові долучитися до сильної команди професіоналів з унікальною можливістю самореалізації – Вам до нас!

 Ознайомитися з актуальними вакансіями в апараті Північно-східного офісу Держаудитслужби(Харківська область) можна на сайті Офісу https://khrk.dasu.gov.ua/ua/plugins/userPages/83, або на  Єдиному порталі вакансій державної служби за адресою https://career.gov.ua

Для цього в розділі «Державний орган» необхідно обрати «Північно-східний офіс Держаудитслужби» та натиснути кнопку «Знайти вакансії».

Чекаємо Вас у Північно-східному офісі Держаудитслужби, на новій державній службі!

 Звертаємо увагу!

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі на вакантні посади, подає інформацію через Єдиний портал вакансій державної служби за інструкцією  https://career.gov.ua/site/view-article?id=66 у термін до 09.11.2021 року.