Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Результати ревізії Інститут низьких температур

  • 04.02.20, 17:03

Харківські аудитори виявили у

Фізико-технічному інституті низьких температур ім. Б.І. Вєркіна

фінансові порушення на загальну суму 1,5 млн гривень.


 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили Фізико-технічний інститут низьких температур ім. Б.І. Вєркіна Національної академії наук України (далі - Інститут) за період фінансово-господарської діяльності з з 01.01.2015 по 31.08.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 1 531,28 тис. гривень.

 

Причинами незаконних витрат бюджетних коштів є: завищення вартості 12-ти наукових проектів за програмно-цільовою тематикою за договорами укладеними з Національною академією наук України, Міністерством освіти і науки України та Державним фондом фундаментальних досліджень на загальну суму 420,40 тис. гривень.

 

Крім того, ревізією встановлено незаконне утримання однієї понадштатної одиниці маляра, яка відсутня у штатному розписі Інституту, що призвело до збитків на загальну суму  38,28 тис. гривень.

 

Також встановлено, що розрахункова потреба витрат на оплату праці з нарахуваннями на виконання 2-х науково-дослідних робіт за КПКВК 6541230 «Підтримка розвитку пріоритетних напрямів наукових досліджень» за 2018 рік завищена на 1 місяць, що призвело до отримання бюджетних асигнувань за відповідними напрямами видатків у завищених обсягах – 1 071,59 тис. грн, які використано на виплату премій.

 

Вжитими заходами в період ревізії забезпечено відшкодування виявлених порушень на загальну суму 1,01 тис. гривень.

 

З метою повного усунення виявлених порушень директору Інституту направлено вимогу щодо відшкодування встановлених ревізією порушень в повному обсязі.

 

За допущені порушення бюджетного законодавства застосовано відповідні заходи впливу згідно з ч. 1 ст. 117 Бюджетного кодексу України.

 

Про результати ревізії проінформовано Національну академію наук України  та матеріали ревізії передано для розгляду правоохоронним органам.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

1

Коментарі