Гімн

  • 10.03.16, 12:56
Прославленные финны, группа "Apocalyptica" сыграли гимн Украины во время своего концерта в "StereoPlaza". Инициатива финнов для пришедших на концерт оказалась нежданностью, но поклонники группы тут же подхватили мелодию словами, под конец одарив музыкантов бурными аплодисментами.

Собственно, хочу отметить два момента. Первый, приятный лично для меня, поскольку я являюсь поклонником данного коллектива и лицезреть их исполнение нашего гимна - здорово! Второе, показательно то, что практически все пришедшие на концерт знали слова гимна и не было неловких заминок, как к примеру с неожиданными исполнениями гимна России...(с)


Від себе хочу зазначити - подія не новина, але відео дуже зворушливе. 

радиактивы

  • 09.03.16, 21:39
российское посольство в киеве
- Кто там сцыть як корова ?!!!
- ТО я мамо ... 
- Йой ... Це ты доцю ... ну то писяй, писяй моя цицюрочка ....

навіяно

  • 05.03.16, 20:45


22 березня 1989 року, коли "Баффало Сейбрс"  приймали "Сен-Луїс Блюз", захисник «Баффало» Уве Крупп, легенда німецького хокею, вів боротьбу з "блюзменом" Стівом Таттлом. Боротьба завершилася падінням обох на лід. Коли Крупп штовхнув Таттла, нога останнього здійнялася вгору й лезо ковзана потрапило точно на горло Маларчука трохи нижче від воротарської маски, перерізавши яремну вену. Відразу після цього під Маларчуком почала з великою швидкістю збільшуватись пляма крові, яка фонтанувала з його шиї. Видовище було настільки жахливим, що дев'ять вболівальників на перших рядах знепритомніли, двох вхопив серцевий напад, а трьох хокеїстів, які перебували на льоду, тут же знудило.

Маларчука врятувала тільки оперативність фізіотерапевта «Баффало» Джима Піццутеллі. Той затиснув вену, допоміг воротареві дістатися до лавки запасних і підтрибунного приміщення. 

Маларчук жодного разу не втратив свідомість. Як він потім згадував, на той момент у нього в голові було всього дві думки: «Я вмираю» і «Я повинен померти гідно». «Я знав, що людина якій перерізали горло може прожити хвилини три, не більше. Все що я хотів у той момент — піти з льоду», згадує Маларчук, «Моя мати дивилася гру по телевізору і я не хотів, щоб вона побачила, як я вмираю». Потрапивши в роздягальню, Маларчук просив менеджера по екіпіровці передати його матері, що він любить її й покликати священика.

Незважаючи на страшну травму, воротар вижив. Маларчуку наклали близько 300 швів і вже через два дні виписали з лікарні. А вже за тиждень вболівальники «Баффало» влаштували довготривалу овацію Маларчуку, який повернувся на лід у матчі проти «Квебека».

Як виявилось, рана було дуже небезпечною, і врятуватися Клінту дозволив лише щасливий збіг низки факторів:

  1. Якби лезо Таттла пройшло на три міліметри вище, то Маларчук не встиг би дістатися до роздягальні, померши через дві хвилини від втрати крові.
  2. Якби це сталося в іншому періоді, коли ворота, які захищав Маларчук, перебували би на протилежній стороні майданчика — він би не встиг добігти до виходу з льоду та помер би від втрати крові.
  3. Імовірно, якби фізіотерапевтом «Баффало» був не Джим Піццутеллі, ветеран війни у В'єтнамі, де він не раз стикався з подібними пораненнями, а інший лікар, то Маларчук би помер у роздягальні. Піццутелі зумів зупинити кровотечу, що дало воротареві можливість дочекатися реанімації.

У середині січня 1992 року Маларчук застудився. Внаслідок цього він був змушений піти на лікарняний. Якраз в той час, 22 січня, «Баффало Біллс» проводило Super Bowl — головний матч року з американського футболу. Маларчук приймав ліки від застуди. А в той день змішав їх з порцією сильних болезаспокійливих, після чого випив п'ять літрів міцного пива. У результаті він без свідомості і з зупинкою дихання був доставлений в Erie County Medical Center, де лікарі знову врятували йому життя.

7 жовтня 2008 року Маларчук, який на той момент працював тренером воротарів «Колумбус Блю-Джекетс», відправився на полювання. У якийсь момент, Маларчук поставив рушницю прикладом на землю, затиснувши його між ногами. Рушниця вистрілила. Куля прошила підборіддя Маларчука та вийшла через рот. Але і після цього нещасного випадку Маларчук залишився живий, вийшовши з лікарні через тиждень, щоб приступити до своїх безпосередніх обов'язків тренера воротарів. Досі достеменно невідомо чи було це спробою самогубства. Сам же Клінт зазначає, що не бажав цього і не знав, що рушниця заряджена (с)

годовщина

  • 05.03.16, 14:17
5 марта 1953 года украинские иммигранты в США цинично угощали всех бесплатным борщом в честь смерти Сталина

бєрєжитє історію

  • 05.03.16, 09:17
"Кожен раз, коли бачу нарікання на декомунізацію, то згадую анекдот:

- Синку, винеси сміття! Вже аж смердить на всю хату!

- Мам, ну ета ж наша історія..." (с)