хочу сюди!
 

Kateryna

54 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 45-60 років

Подих фашизму в Україні

  • 19.02.09, 08:08

                                      Подих фашизму в Україні

      В багатьох країнах ця ідеологія є забороненою. Та в Україні, особливо молодим покоління, йде підтримка ідей «жорстокої машини». Нещодавно мені до рук потрапила агітаційна листівка організації «Патріот України». Представники цієї організації є в 12 великих містах України, не виключено що і серед нас. Мета досить патріотична: зробити все, щоб нація була НАЦІЄЮ, люди мали гідні умови життя і таке інше в цьому руслі. Але, дивимось листівку і читаємо лише частину дій, за рахунок яких будуть досягнуті націоналістичні ідеї: право нації переважає над частковими правами окремих осіб, родинних та соціальних груп; нація має один невід’ємний обов’язок – повним обсягом та всіма доступними засобами втілювати в життя право нації; нація, як замкнена генетична популяція, має право позбуватися на своїй території іншорасової домішки шляхом депортації її носіїв на історичну територію їх проживання. А тепер єднаємо до купи тези «всіма доступними засобами втілювати в життя право нації» та «популяція, має право позбуватися на своїй території іншорасової домішки». Інакше як ідеологією фашизму це назвати неможна. В книгах із політології все дуже просо описано: «Нацисты, фашисты, расисты являются ультарнационалистами, которые враждебны демократии, укрепленные в законах и фундаментальных правах человека. Систематически провозглашают идеи ненависти против тех, чей цвет кожи, культура, религия, проявления образа жизни, сексуальной ориентации или образ мышления – иной». Інакше як зародженням фашизму в Україні це не назвеш.

   Та що говорити про різного роду організації, якщо навіть українські громадяни не так вже й рідко говорять, що нам потрібен диктатор, який навів би лад у країні. Зазвичай перша кандидатура це Йосиф Сталін. Та чи не Піночета нам тоді потрібно? Йдемо далі, люди втратили віру у рівність всіх  в державі. Фашисти якраз і були антикомуністами та  антисоціалістами, не вірили в рівність прав усіх людей.

    Далі, опит Італії та Німеччини наочно розкриває предпосилки, котрі сприяли становленню відповідної ідеології: загальнонаціональна криза, що зачепила тою чи іншою мірою всі шари і групи, загострюючий до межі соціальні, в тому числі і міжетнічні протистояння; послаблення реальної влади, її нездатність запропонувати і реалізувати ефективні міри виводу суспільства із кризи; послаблення міжнародних позицій держави; наявність лідера, вміло маніпулюючого суспільними протиріччями і обіцяючого вивести державу із кризи шляхом швидких і рішучих дій; криза суспільної свідомості, розчарування мас в ліберальних і демократичних цінностях, нестабільність, що живить націоналістичні, мілітаристичні і завойовницькі настрої. Одночасна наявність всіх цих фактів дозволило фашизму набрати такого розмаху у Європі в 20-30 роках. Все із переліченого спостерігається в нашій державі.      

   То що ж, може незабаром будемо вітатися «ХАЙ!»?

           


36%, 4 голоси

64%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
7

Коментарі

119.02.09, 08:28

і це проблема не тільки України.... на жаль. якщо подивитись реалістично то нацизм ніколи і не зникав.... просто не було таких проявів як зараз.... нацизм в Україні попробувала на власній шкурі, і це дуже не приємно...

    Гість: Streloc777

    219.02.09, 08:30

    Малоймовірно... Занадто вже українці ліниві і самозакохані створіння

      анонім

      319.02.09, 09:06

      если так, то окончательно расколемся по Днепру...

        анонім

        419.02.09, 09:10

        малыш, Патриот украины и ещё куча разных типа патриотических организаций на самом деле плохо прикрытые нацистские организации, и даже если их лидеры для популизма стараются придать себе вид умеренных патриотов то рядовые и вплоть до замов насквозь протухший нацизм и расизм.

        можешь для повышения уровня эрудиции ознакомится с сайтами/форумами УНТП, Свободы, Тризуб Бандеры и прочие.

          анонім

          519.02.09, 09:28

            619.02.09, 17:40

            1. фашизм, нацим, націоналізм - різні речі. за сталінських часів совєти ці поняття почали ототожнювати (особливо фашизм і нацизм, для того щоб на одну течію "звалити" всі "гріхи"
            2. "То що ж, може незабаром будемо вітатися «ХАЙ!»?" (с)
            ну якщо це ви про "фашистське" привітання (читайте нацистське) то мало бути б "хайль"

              720.02.09, 08:33Відповідь на 6 від Зося Квітнева

              діло ясне, шо діло темне. можливо ви ще маєте деякі коментарі з приводу? невже я помилився при аналізі ситуації і перебігу подій? як на мене то для нас що фашиз, що нацизм одне й те саме. нам би тільки "сірник кинули". а націоналізм це дійсно інше.

                Гість: KA-BAR

                820.02.09, 13:09Відповідь на 7 від gam-ua

                Скажу вам так народ !Фащизм сам по себе не чем не лутше и не хуже клмунизма это одно и тоже токо разные руководители были и время пребываня этой политики .Реально если посудить с точки зрения ,политики !То выходит что Гитлер сделал большую беду истреблял евреев и всех не угодных как и комунизм ,токо комунизм в лагеря заганял это факт .А вот социальные аспекты этих течений очень гуманны бесплатная мидицина и тому подобное это супер !Так что я считаю патриот это тот кто готов за нацию за любимую за родных за свою землю жизнь отдать !Вот это национализм ,а не фасшизм !

                  Гість: Дюнка

                  920.02.09, 13:56

                  Заперечення номер раз)) -- у українців немає всередині такого жорсткого "стєржня", потрібного для реалізації націоналістичних (читай шовіністичних/соціопатичних/фашистських) ідей!!
                  У них взагалі ніякого немає. Навіть самого необхідного, який обумовлює наявність поваги до батьківщини. Така собі аморфна маса. Недарма усі сусіди били в рило. Просто гріх було не скористатися такою можливістю і не поставити "у позу" таку слухняну отару)))
                  (негарно виходить, але "із пєсни слов.." , як відомо)))

                  А, по-друге, у нас немає лідерів (взагалі, бо оте ШОсь, яке начебто очолює державу - то мох і болото)! І бог його знає, коли вони будуть))))) А реалізація ідеї без них Неможлива! Жодної)

                    Гість: Дюнка

                    1020.02.09, 13:57

                    Та що..спіть спокійно)))

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна