хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Вирок невтішний – хвора

  • 05.12.08, 14:42

                               Вирок невтішний – хвора

   На одній із редакційних літучок було поставлено завдання – зробити матеріал із хворим на СНІД. Люди з цим діагнозом у своїй більшості ховаються від звіряче налаштованого суспільства по відношенню до них. Та все ж через п’ятих друзів моїх знайомих вдалося вийти на таку людини.

   Зустріч було назначено в ніжинському парку ім. Шевченка. Для більшої надійності, ну щоб не помилитися кого чекаю, попросив підійти друга. Стояли ми, ляси точили, раптом в поле зору потрапив шприц під деревом із бурувато-чорною рідиною. Заговорили про наркоманію, розмова перекинулася на проблему СНІДу. Раптом Толя, з яким я прийшов, замовк і аж ніби перемінився на обличчі. На зустріч нам йшла вродлива дівчина років 20-25 в червоних лакованих чобітка.

   – Привіт, мальчики, чого замовкли? – із нас її погляд перенісся на шприц, з презирством в голосі вона додала – Що, кісточки мені перемивали… Як я розумію це ти хотів про Снід поговорити?

   – Ну да, а ти та сама Жана?

   – Що значить «та сама», хочеш говорити, говори, а знущатися нічого. В мене за півгодини автобус, тому в тебе часу обмаль.

   – Навіть не знаю як запитати щоб не образити. Розкажи краще сама як дізналась що хвора.

   – Нічого цікаво немає. Колись строїла великі плани на майбутнє, ще «носила рожеві окуляри». Успішно здала екзамени в школі, вступила до київського вузу. В Києві зустріла своє  перше і вже тепер єдине своє кохання. Мріяла, що ось закінчу інститут, одружимося, зроблю успішну кар’єру.

   Коли була на п’ятому курсі, то подруга потрапила в аварію. Потрібна була кров для переливання, тоді її рідні як то кажуть «скинулися». Саме потім я дізналася, що є брак донорської крові. Для себе вирішила, що здаю останній екзамен і жертвую для медицини те що недопив інститут. Так і зробила, склала останній екзамен і того ж дня пішла здавати кров, чи вже тепер точніше здаватися. І все, з тої миті я нічого не пам’ятаю. Майже місяць ніби випав із мого життя, ну типу це так організм від стресу захистився. В пам’яті залишився тільки чорний кабінет і фраза: «Дарагуша, а ти знаєш шо спідом бальна?»

   Як потім дізналася, батьки розповіли моєму хлопцю про ситуацію. Я телефонувала йому, та марно. Він хутко-хутко зник в невідомому напрямі. Добре що хоч подруги підтримали, не відвернулися.

   Повернувшись до життя я почала аналізувати, звідки взялася ця напасть. Єдина відповідь – від мого колишнього. Тоді про цю хворобу взагалі не думалося. Боялася  тільки небажаної в той час вагітності, виходом від якої були пігулки.

   А зараз я живу як нормальна людина. І з здоров’ям поки що все ніби нормально. Щоправда ні з ким не зустрічаюся, хватить що я вже життя втратила. Трудилася на одній фірмі  секретаркою із розширеним колом обов’язків. Працювала за трьох, а отримувала як за одну посаду. Як тільки там дізналися що я хвора, то відразу звільнили, аргументувавши скороченням штатів. Та це швидше через мою позицію, я не приховую свого положення. Проте тепер афішувати не хочу, це не з нашим суспільством – люди просто з’їдять.

   Порозмовляли ми ще хвилин п’ять на теми моралі сучасного суспільства. Потім Жанна пішла на автобус і загубилася на зупинці серед натовпу.

Андрій Грудницький 

 

  


6%, 1 голос

94%, 17 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
10

Коментарі

15.12.08, 14:58

    Гість: Amicus

    25.12.08, 15:04

    люди панічно бояться ВІЛ, а ніхто не боїться лейкозу, гепатиту С, туберкульозу.... Чому? тому що ця тема роздута аж занадто. Зі мною працював хлопчина, бац, ВІЛ. Але я з ним так і спілкуюсь, здороваюсь подаючи руку (а не відбігаю на 100м як інші), він раніше приходив до мене, пили чай і розмовляли на тему його хвороби. Ці люди не страшні! Вони не заразні!(якщо не втупати з ними в секс контакт і не пити їх кров). Але!!!!!!!! я не хотів би щоб мій син навчався в одному класі з інфікованою дитиною. Тому що, це діти, вони розібьють один одному носа, пошкрябають нігтями один одного до крові....
    на кштал звільнення, я б нікого не звільняв, а звільни в би того, хто більше всіх панікував. А ще провів би лікбез на тему "Шляхи передачі ВІЛ".
    Бережіть себе! Тим самим ви збережети сотню життів!

      35.12.08, 15:09Відповідь на 2 від Гість: Amicus

      я реально не боюся люди хворої на віл. але всеж хотілося б знати що ця людина хвора. в мене більше паніки викли4ка гепатит і туберкульоз. це такіж болячки як віл, що правда смертність менша і від них якісь ліки є. але ж після них здоровя вже не буде. а ще сифіліс і трипер. отут правда вже від людини залежить.
      за наявною інфо презерватив за 2 грн вірус віл пропуска.

        45.12.08, 15:11

        Я б реально б в петлю б пішов. Особливо що ще ні дітей ні жінки

          Гість: Amicus

          55.12.08, 15:16Відповідь на 3 від gam-ua

          ти трошки помиляешься, але то друге. Наприклад, щоб захворіти на ВІЧ, достатньо 1 каплі інфікованої крові на слизову ока, а гепатитом С 1/1000 каплі крові!!!!!!!!!
          за презирвативи - мене дуже дивують люди, які придбавши презерватив з ларчика за 3грн за 3шт, надіються що від них буде користь в вигляді захисту! Їх тільки надувати можливо, ще воду набирати...
          за ТВС - скільки існує туберкульоз ми не знаємо, а ліків є тільки 3 варіанти до яких ця зараза чутлива, але з постійною мутацією, спровокованою неконтрольованним вживанням антибіотиків населенням, чутливість дуже відносна.

            Гість: miggel

            65.12.08, 15:17

            странная у тебя "голосовалка" для такой животрепещущей темы

              Гість: Amicus

              75.12.08, 15:20Відповідь на 4 від ДімкаLvivsky

              хіба це вихід? діти - народження здорової дитини від інфікованих батьків велика, але... згодний, раді того не варто це випробувати, мало що самі вже хворі, так щей дитину народити на муки.
              Жінки - навідь з хворою жінкою не можно вступати в контакт без презервативу, так як віруз різного геному, при обміні вірусами пройде мутація їх, і ті ліки які були більш меньш єфективні будуть до дупи!
              все можливо, але краще залишатись здоровим!

                85.12.08, 15:20Відповідь на 4 від ДімкаLvivsky

                останнє діло

                  95.12.08, 15:22Відповідь на 7 від Гість: Amicus

                  Нащо життя, якщо немаєш ні сімї, дітей, жінки - одна пуста марнота. Втрачає все сенс.

                    105.12.08, 15:24Відповідь на 7 від Гість: Amicus

                    ти дуже обізнаний в цій справі. мабуть справді друг хворів, або ти лікар венеролог-дерматолог. відкрив цікаві факти накшталт мутації вірусу. а що там із перенесменням вірусу паличкою туберкульозу при відкритій формі. плиз комент.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна