хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Хто допоможе Україні вирішити її проблеми?

  • 05.07.21, 09:11

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що вже в липні-серпні, після можливої зустрічі президента України Володимира Зеленського з господарем Білого дому Джо Байденом, можуть з'явитися новини про підключення США до переговорів по Донбасу. Також зазначено: в даний час Вашингтон визначає який формат буде зручніше для американців для прийняття участі в дискусії щодо врегулювання російсько-українського конфлікту.
Так чи інакше формат співпраці з США виглядає ілюзорним і таким, що його навряд чи реалізують найближчим часом. По-перше, не до кінця зрозуміла модель приєднання США до переговорного процесу. Це не буде розширенням Нормандського формату або участю американських представників в ТКГ - це явно буде щось інше. По-друге, Україна вже мала досвід, коли був уповноважений від американського Держдепу, Курт Волкер, який курирував питання врегулювання конфлікту на Донбасі, а також Вікторія Нуланд, яка здійснювала "човникову" дипломатію в питанні виведення єдиної позиції і участі США в даному процесі.
Безумовно, Сполучені Штати Америки виявляють інтерес до процесу - вони володіють необхідною інформацією, мають ефективних переговірників, які могли б стати учасниками переговорів. Активна участь США могла б дати певний імпульс для перезапуску відносин європейським колегам (Німеччини, Франції), які зараз намагаються врегулювати відносини з Російською Федерацією. Однак готовності з боку Вашингтона до повноцінної участі в даний час не спостерігається. Та й президент Росії Володимир Путін не бачить сенсу зустрічатися з Зеленським, адже "він віддав свою країну під повне зовнішнє управління", що є більш ніж правдою. І в такому випадку навіщо взагалі потрібен український президент, раз всі проблеми всередині держави повинні вирішувати лідери інших країн.
0

Коментарі