хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

"Списки ворогів" України

  • 01.07.21, 08:59

На дебатах у ПАРЄ, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто жорстко розкритикував українську владу за порушення прав національних меншин, зокрема права на освіту рідною мовою. Він підкреслив, що у всіх країнах-членах ЄС, законодавство в цьому плані виглядає абсолютно інакше. Тому Будапешт має намір домагатися для національних меншин в Україні права не тільки навчатися, а й отримувати доступ до Держуправління рідними мовами.
"Ми були розчаровані, коли побачили, що після підтримки нами європейських прагнень України парламент прийняв рішення проти прав меншин у сферах освіти, медіа та державного управління", – заявив глава МЗС Угорщини. Він також нагадав про небезпеку, яка загрожує угорським політикам і представникам меншини, які присутні в списку на сайті "Миротворець". Міністр назвав цей ганебний ресурс, Підтримуваний Українською державою, "списком ворогів, які повинні бути покарані". Нелегальна публікація під протекторатом держави особистих даних журналістів, опозиційних політиків, блогерів і просто громадян – це середньовічне мракобісся в європейській країні.
Не так давно моніторингова комісія ООН з прав людини закликала Верховну Раду ініціювати закриття сайту "Миротворець". Того ж від українського керівництва домагався МЗС Німеччини, після того, як в базу сайту потрапив екс-канцлер ФРН Герхард Шредер.
Однак українська влада нічого не робить для обмеження діяльності "списку ворогів". Президент України Володимир Зеленський так пояснює свою бездіяльність в цьому напрямку:"я, як президент, не можу відкривати або закривати сайти". При цьому він тільки в 2021 році своїми указами ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про закриття трьох телеканалів, понад 20 сайтів, а також продовжив санкції щодо російських соціальних мереж.
Ось так Україна на словах дотримується європейських цінностей, демократії і свободи слова, а на ділі скочується в середньовіччі.
0

Коментарі