хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Оптимізація шкільної освіти заради кредиту МВФ - це перебір

Рада директорів МВФ може затвердити нову кредитну програму на 5 млрд доларів для України максимум на початку червня. Перший транш кредиту в розмірі 1,9 млрд доларів може надійти вже через кілька днів після затвердження програми, але для отримання наступних траншів Україні доведеться виконати ряд умов. Їх можна розділити на кілька блоків: банківсько-фінансовий, енергетичний, фіскальний, антивірусний, пов'язаний з COVID-19, і судовий.

Повноваження наглядової ради "Нафтогазу" необхідно розширити, щоб привести у відповідність з нормами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Нововведення полегшить зовнішнє управління держкомпанією.

Також, Верховна Рада повинна змінити процедуру конкурсного відбору членів Вищої ради правосуддя, тобто реформувати нашу судову систему, щоб отримати кредит. Нацбанку необхідно буде затвердити план роботи з проблемними активами держбанків, посилити процедуру врегулювання і ліквідації заборгованості пов'язаних осіб.Для цього потрібно буде внести зміни до законів про Фонд гарантування вкладів і змінити закон Про банки і банківську діяльність в частині структури капіталу банків і вимог до капіталу.

До кінця року розробити механізм, який би дозволив Державній податковій службі та Державній митній службі працювати як єдиним юридичним особам, а не кожному територіальному управлінню як окремій юрособі.

А тепер найнесподіваніше: наш уряд навіщось зобов'язався оптимізувати шкільну мережу початкової та середньої освіти і реформувати наші навчальні програми.

Це вже перебір: чому ми повинні такі речі погоджувати з МВФ? І що означає оптимізувати-зменшити кількість шкіл? А в якому обсязі і в рамках ким затвердженої ідеології змінити навчальні програми?

Може варто відмовитися від співпраці з МВФ, адже це шлях у прірву. Найзнаменитіший пацієнт фонду-Аргентина 9 разів опинялася в стані технічного дефолту. Аргентина не виплатила відсотки за держоблігаціями на 500 млн доларів і запропонувала кредиторам реструктуризувати зовнішній борг країни на 66 млрд доларів. Загальний борг країни станом на кінець 2019 року становив близько 323 млрд доларів. Ця країна реалізувала всі реформи МВФ, включаючи ринок землі.

Ряд політиків і економістів вважають, що Україна повинна оголосити дефолт перед Міжнародним валютним фондом. Так може прийшов час саме це і зробити. Менше місяця тому МВФ списав борги 25 найбіднішим країнам, які зверталися до Фонду за допомогою. Цей крок став вимушеним заходом з боку фонду, так як дані держави, не маючи можливості віддати борги, швидше за все, просто припинили б відносини з МВФ. Але вже за своєю ініціативою і ... без всяких для себе наслідків. Україні слідують стати наступною в цьому списку.


0

Коментарі