хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Немає більшості - є політична криза

  • 14.04.20, 10:35

Тільки 100 з 248 народних депутатів від фракції «Слуга народу» підтримали всі без винятку кадрові рішення Верховної ради, які були прийняті протягом останнього місяця.
Відповідні дані 8 квітня оприлюднила організація Комітет виборців України.
Решта депутатів, підкреслюють експерти, не підтримали хоча б одне кадрове рішення Ради, а деякі - не підтримали відразу декілька. Антилідером серед депутатів монобольшінства за підтримки кадрових рішень став Олександр Дубинський, якого пов'язують з групою олігарха Коломойського, - цей депутат не підтримав одразу 5 рішень Ради з 13.
«Наявність внутріфракційних дискусій - один з обов'язкових атрибутів великих фракцій. Однак для «Слуги народу» це стало однією з причин того, що монобольшінство фактично провалив голосування за важливі кадрові рішення. Без підтримки інших фракцій і груп рішення не були б прийняті, що могло б спровокувати серйозну політичну кризу », - зазначив у своєму коментарі голова КВУ Олексій Кошель.
В організації також підкреслюють, що ряд депутатів «Слуги народу» вибули з процесу через об'єктивні обмежень, пов'язаних з коронавірусів.
«Однак, навіть якщо врахувати, що всі депутати, які були відсутні на певних голосуваннях, проголосували б« за », то кількість депутатів монобольшінства, які підтримали всі 100% кадрових рішень Ради, не перевищило б 153 депутата», - підкреслюється в аналізі.
За підсумками дострокових парламентських виборів, що відбулися на Україні влітку 2019 року, фракція «Слуга народу» становила більше 250 депутатів. Перші парламентарії були виключені з фракції в результаті політичних скандалів восени минулого року. Більшість у Верховній Раді України становить 226 голосів.
Тепер стає очевидним, чому більшість законопроектів і доручень уряду Зеленського не приймаються до виконання. А якщо і приймаються, то із значними змінами, що міняють саму суть пропозицій Президента України. Протиріччя у владі наростають, політична криза набирає обертів. Інформаційний фон світової пандемії коронавируса, і незграбні спроби влади України знизити накал протестних настроїв в країні, пов'язаних з падінням економіки, тільки знижують рівень довіри населення існуючим лідерам держави.
0

Коментарі