хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Відкриття ринку земель або як продати Україну іноземцям


На минулому тижні український уряд продовжив реалізацію вимог МВФ, які є вкрай непопулярними серед населення України і більшості виборців чинного президента.

Верховна Рада України в першому читанні схвалила законопроект №2178-10 про відкриття ринку земель сільгосппризначення. Згідно з документом, з 1 жовтня 2020 року скасовується заборона на продаж сільськогосподарських земель всіх форм власності.

При цьому, незважаючи на прописана заборона іноземцям купувати українську землю до 2024 року, в даний час існує ряд способів його обійти. Приміром:

іноземні корпорації та фізичні особи, які орендують в даний час землю, матимуть первинне право на її викуп;

іноземці мають право спадкування землі;

іноземці можуть купувати акції українських агрохолдингів, які купили українську землю;

законопроект не регулює придбання землі українськими громадянами з подвійним громадянством, мабуть, розглядаючи їх як українців.

В даному контексті обговорення необхідності введення подвійного громадянства в Україні до кінця 2019 р. може мати на меті легітимацію таким способом продажу землі іноземцям до 2024 р.

Максимальне обмеження кількості землі на одного покупця – не більше 8% від загальної площі с/х земель області, тобто, в середньому приблизно 200 тисяч гектарів. Використовуючи вищенаведені схеми, закордонні компанії легко зможуть отримати доступ до цієї землі.

Якщо іноземець отримає землю в спадщину, то протягом року повинен її віддати, але механізму, що буде в разі відмови це зробити, в законі немає. Він зможе її не продавати, пояснюючи відсутністю, що немає хорошої ціни. Не виключено, що бабусі і дідусі, які проживають в сільській місцевості, а також люди, що зловживають алкоголем, почнуть масово писати заповіти на іноземців, щоб уникнути податків.

За іншою схемою-закордонні корпорації можуть створити юридичну особу на території України, що також прописано в законі. Хоча Президент і обіцяє внести відповідні зміни, у це віриться слабо, так як в закон про бюджет на 2020 рік не внесли ніяких змін, незважаючи на обіцянки.

Звичайно, українська економіка на кілька років отримає трохи більше допінгу у вигляді грошей, але потім ми опинимося біля розбитого корита, як свого часу виявилася Аргентина. Землю буде обробляти спеціальна техніка сельхозкорпораций, люди на місцях залишаться без роботи. Вони просто заважатимуть. Як результат в Україні почнуться соціальні проблеми, з сіл почнуть бігти жителі, що залишилися без своїх земель.

Хіба цього ми хочемо, які справжні мотиви відкриття ринку земель України?


0

Коментарі

анонім

126.11.19, 23:07

Уже один раз говорил, это НЕ политическое сообщество. Здесь не принято разбираться в перипетиях и хитросплетениях политического безумия. Не нарушай правила сообщества!
Эта заметка переехала в твой личный блог.