хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Мова по новому


Те що витворив Кабінет міністрів Гройсмана разом з супер філологами не пролазить ні в які ворота. Так, мабуть деякі правила правопису як анахронізми і нові поняття можливо і треба було змінювати. А ось викладання інозених слів на хуторянський лад ріже слух і викликає обурення. Наприклад згідно нових правил жінка на посту прем'єра- прем'єрка. На посаді професора- професорка, мера-мерка, посла- послиця, член організації- членкіня та іньше.

Все це розцінюю як інтелектуальну діверсію. І ось чому. Таке застосування іноземних слів більше нагадує рівень мислення якогось бурсака початку 20 сторічча, з хутора на слобожаньщині. У нього куриця-курка, вчитель-вчилка, собака- сучка, повія- проститутка і т п.. Тобто скорочено, нахабно і принизливо І саме цей підхід запропонували і затвердили колишні чиновникі. А ось в англійській, німецькій та іньших мовах жінка президент канцлер прем'єр визначається просто як президент, канцлер, прем'ер без усяких витребеньок Тепер така невідповідність іноземним термінам,зверхність,нахабність до поважних посад людей і термінів поширюються через офіційні видання, радіо, телебачення. і визиває обурення у українців зрощених на українській літературній мові. Треба негайно припиняти це блюзнірство над співучею солов'їною мовою нашого народу.

Закликаю усіх небайдужих підняти свій голос проти цієї інтелектуалної, психологічної диверсіїї, яка ставила за мету насміхатися над українськими висловами дуже поважних понять, і вимогати від Уряду скорійшої відміни таких правил.

3

Коментарі

Гість: смайлll

113.10.19, 13:46

а что вы хотите,большинство бывших министров из майданного быдла...

    213.10.19, 21:33Відповідь на 1 від Гість: смайлll

    Рослинність озвалася, яку майданівське бидло пережувало і висрало!

      313.10.19, 21:39

      об этой ущербности еще нечуй-левицкий говорил сто лет назад.
      Ой, хто тільки ту кацапську не зневажив. Бідна, нещасна Московія. Якщо хтось в Україні говорить російською, то це одразу діагноз.

        414.10.19, 08:10

        До речі! Я читав газету "Життя та слово" з Канади, яку передплачувала редакція журналу "Перець". Та от! Там, зокрема, були оголошення та кшталт "ЧІлени та членкині запомового комітету. .... числа відбудеться засідння з перекусом у клюті...." І це не спотворена русизмами українська мова. Яка може бути "куриця", якщо є українське слово "курка", "півень" а не "ПЕТУХ". І не треба лити воду на млин "руського міра", а також маніпулювати словами Максима Тадейовича.

          Гість: смайлll

          514.10.19, 13:16Відповідь на 2 від Богдан Бо

            614.10.19, 14:28Відповідь на 5 від Гість: смайлll


            Йой, що справді у москалів така голова?!

              714.10.19, 14:30Відповідь на 4 від VChmyriov

              Я вважаю, що кожна жива (!) мова розвивається постійно, тому не варто її каструвати, бо комусь хочеться своє штучне змонтувати.

                Гість: смайлll

                814.10.19, 14:45Відповідь на 6 від Богдан Бо

                Йой, що справді у москалів така голова?!яка в москалів голова?, така ж тупа як і в тебе? з москалями не кентуюсь, а ти мабуть їх агент, як що не проти знищення нашої мови

                  914.10.19, 15:15Відповідь на 8 від Гість: смайлll

                  Йой, що справді у москалів така голова?!яка в москалів голова?, така ж тупа як і в тебе? з москалями не кентуюсь, а ти мабуть їх агент, як що не проти знищення нашої мови
                  Можемо! Володіємо і державною! Годиться - не москаль!

                    1014.10.19, 18:59Відповідь на 4 від VChmyriov

                    До речі! Я читав газету "Життя та слово" з Канади, яку передплачувала редакція журналу "Перець". Та от! Там, зокрема, були оголошення та кшталт "ЧІлени та членкині запомового комітету. .... числа відбудеться засідння з перекусом у клюті...." І це не спотворена русизмами українська мова. Яка може бути "куриця", якщо є українське слово "курка", "півень" а не "ПЕТУХ". І не треба лити воду на млин "руського міра", а також маніпулювати словами Максима Тадейовича.Читати потрібно уважніше. Питання не в курці, а в застосуванні іноземних слів на хуторянський лад.