хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Ідея української нації

Національна ідея, кожної держави-це суспільна думка про те як, швидко всій нації прокласти шлях до постійного і тривалого розквіту.

Націдея в кожній державі своя. На приклад в США це -свобода людини, в России-Велика Россия,в Германії- порядок и соціальный захист громадян. В Японії мінімалізм та якість, в Фінляндії — порядність та екологічність.   Іх народи переконані що саме ці принципи дозволять ім будувати заможне та справедливе життя. Тому в Україні теж потрібна коротка формула нац идеи. На мою думку це-ЛЮБОВ, ЧЕСНА ПРАЦЯ,СПРАВЕДЛИВІСТЬ, ДОБРОБУТ

Національна ідея української спільноти формувалась в 19 столітті , коли Україна була під владою російського царя , тому в гімні України на слова П .Чубинського є заклик відродити славу, волю України, битися за її свободу і своє панування , пом’ятати козацький рід.

Україні пощастило стати самостійною і незалежною державою в зв’язку з економічними і суспільними обставинами які склалися в дев*яностих роках в СРСР. Ця свобода дісталася Україні безболісно і без жертв. Бюрократія радянської України зрозуміла, що в той час їй вигідніше бути незалежною і вона , скориставшись ситуацією, провела референдум і отримала мандат народу на незалежність України.

А от що робити далі, яку національну ідею виконувати, виникло багато думок і запитань.  

Національна еліта на той час була ще слабка і роз'єднана , комуністична ,радянська бюрократія була ще сильною і від влади вона не збиралась відмовлятися, а народ жив своїм буденним життям. Тому визначення національної ідеї в той час і зараз стало дуже актуальним . Нема НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ- нема бачення шляху, як нація повинна рухатись до свого постійного розквіту. Саме тому за роки незалежності ми просунулись не вперед до розквіту,  а навпаки до зубожіння, безладу та боєвих дій на Донбасі.

Як же, по новому , по-сучасному, з формулювати ідею розквіту української нації

На перше місце, на моє переконання, слід поставити- любов.

.Вона поєднує перш за все любов до своєї Батьківщини , до рідного краю, своєї родини , усіх людей .Якщо людина любить- вона ніколи не з ганьбить свою родину, свою Батьківщину .Вона завжди буде дбати про чистоту і охайність , оселі, села ,міста, вона буде прикрашати і піклуватися про гарні умови і настрій своєї родини,людей що її оточують, саме любов буде спонукати до єднання та захисту від загарбників.

Другий принцип для української наційної ідеї—чесна праця .

Обов’язково чесна. Чому так?Тому що нечесна праця робітника призводить до виробництва неякісної продукції та послуг (приклади- розбиті дороги,підробні лікі, ковбаса з соей , сметана з крейдою, поломані вагони, комбайни, авто та інше) Нечесність управлінців призводить до збитковості підприємств і в цілому держави. Нечесність банкірів - до втрати заощаджень. і припинення кредитування бізнесу. Нечесність можновладців і судів- до втрати справедливості,стабільності і захищеності кожного в нашій державі і в підсумку швидке вимирання населення.То б то- не чесна праця не вигідна всьому суспільству . А працювати український народ може і вміє.

На біду, в Україні нечесність і шахрайство стало майже обов’язковим і це сталося через те , що у більшості національної еліти ідея дуже проста –більше прихопити, привласнити, надійно сховати і вчасно втекти за кордон, де вести з родиною комфортне життя. Тому я наполягаю- тільки заохочення і пропаганда чесної праці може вивести Україну з кризи. Будь-якої кризи .

Про ще два принципи націдеї- справедливість , заможність є сенс поговорити пізніше тому що вони важливі та об'ємні.

Націдея -ЛЮБОВ,ЧЕСНА ПРАЦЯ, СПРАВЕДЛИВІСТЬ,ЗАМОЖНІСТЬ- дозволять Україні вийти з кризи і швидко рухатись до мети- квітучої України.





64%, 7 голосів

36%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
4

Коментарі

120.03.18, 18:25

Пам`ятаю Кучма(Президент що нищив Україну) допитувався у депутатів ВР -" Скажіть яку Україну мені будувати?" Не допитався і побудував бандитську феодальну чи точніше ЗеКівську зону, яка існує і сьогодні. Смотрящі грабують і кришують бандитів що поодягали прокурорські , суддівські мантії і депутатські фраки. Україну потрібно чистити, а НАРОД(єдиний управитель держави) на це зважиться? Втрачено 26 років, розграбовано мільярдні статки України, трударів розігнали по зарубіжжях. Народонаселення вироджується. Хтось(і знаю хто) звільняє від нас нашу землю! Для кого? Також відомо усім.

    220.03.18, 18:26Відповідь на 1 від Nikolka

      320.03.18, 18:34Відповідь на 1 від Nikolka

      Національна ідея - українська мова всюди; у владі українці, а не жидва; природні багатства належать українцям у державній власності, а не злодюгам-жидам; земля належить народові і не продається; заборона офшорів; денаціоналізація вкраденого злодюгами і їх коштів в офшорах; повернення приватизаційних сертифікатів і виплата по них девідентів! Це мінімум, але конкретно на сьогодні! А ця стаття відволікає нас від основного!

        Гість: NoTaRь

        420.03.18, 18:40

        Не підтримую

          520.03.18, 19:06

          любов і чесна праця - це трохи з іншої опери..
          наша нац. ідея вже давно сформована, хоч і не всі її усвідомлюють, це - незалежність
          при чому у широкому сенсі цього слова
          а доки ми раби, якою ще може бути нац. ідея?

            620.03.18, 19:57Відповідь на 3 від AltDanko53

            Повністю погоджуюсь з вами про права та економічні заходи.Тільке іх можливо виконати якщо будуть моральні виконавці а саме іх формує національна ідея яка є дороговказом. Все що ви перелічили це вже конкретні програми під цю наційну ідею.

              720.03.18, 20:03Відповідь на 5 від кусючий бджіл

              любов і чесна праця - це трохи з іншої опери..
              наша нац. ідея вже давно сформована, хоч і не всі її усвідомлюють, це - незалежність
              при чому у широкому сенсі цього слова
              а доки ми раби, якою ще може бути нац. ідея?
              Читайте уважно статтю. Ідея незалежеості була актуальна до 1991року.. Зараз Україна суверенна незалежно республіка згідно конституції. Якщо хтось себе вважає рабом це його миросприяття. Хлопці що стояли на майданах і виходять на марши проти корупційної влади так не вважають.

                820.03.18, 20:27Відповідь на 7 від русич91

                любов і чесна праця - це трохи з іншої опери..
                наша нац. ідея вже давно сформована, хоч і не всі її усвідомлюють, це - незалежність
                при чому у широкому сенсі цього слова
                а доки ми раби, якою ще може бути нац. ідея?
                Читайте уважно статтю. Ідея незалежеості була актуальна до 1991року.. Зараз Україна суверенна незалежно республіка згідно конституції. Якщо хтось себе вважає рабом це його миросприяття. Хлопці що стояли на майданах і виходять на марши проти корупційної влади так не вважають.
                та шо Ви таке кажете, дядьку? )
                а Вам не здається, що та формальна незалежність нам занадто легко дісталася?
                от за справжню незалежність зараз війна іде, і не тільки на Донбасі..

                  920.03.18, 21:14Відповідь на 8 від кусючий бджіл

                  В тому то і біда, що не маючи чіткої наційної ідеї частина громадян ведеться на московські та сепарські гасла. а потім перетворюються в терористів-боєвиків

                    1020.03.18, 21:22Відповідь на 9 від русич91

                    В тому то і біда, що не маючи чіткої наційної ідеї частина громадян ведеться на московські та сепарські гасла. а потім перетворюються в терористів-боєвиківта чож не мають? їхня нац. ідея -рускій мір )
                    бути громадянином України не означає не бути "рускім" )

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна