хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Віце-спікер кнесету закликав до припинення експлуатації Голокост

На фоні грандіозних урочистостей, присвячених святкуванню 70-ї річниці повстання євреїв у Варшавському гетто, що відзначався, як день пам’яті жертв Голокосту, явним дисонансом прозвучав виступ віце-спікера ізраїльського парламенту Моше Фейгліна.

Він прямо заявив, що Ізраїль повинен припинити експлуатувати тему Голокосту заради політичної вигоди. Отже, не повинно бути екскурсій в єрусалимський меморіал Яд-Вашем для лідерів зарубіжних держав та іноземних дипломатів, підкреслив Фейглін. В інтерв’ю газеті Jerusalem Post політик запропонував державі зосередитися на «національних цілях».

Очевидно, що цей виступ вимагав величезної політичної мужності від віце-спікера, який фактично виступив з критикою улюбленого маніпулятивного прийому ізраїльського істеблішменту.

Для порівняння зазначимо, що виступаючи на церемонії пам’яті жертв Голокосту в музеї «Яд Ва-Шем», прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху підкреслив, що ненависть до євреїв, яка існувала під час Голокосту, існує до цих пір.

Нетаньяху процитував недавню заяву іранських аятол про те, що «сіоністи - це мікроби і бактерії, а євреї - сточений народ, який поширює інфекцію».

Прем’єр-міністр продовжив: «Це не просто говорилося тоді, це мовиться сьогодні. Вони називають нас «раковою пухлиною, яку потрібно вирізати з Близького Сходу».

Нетаньяху підкреслив, що антисемітська ненависть «не зникла, вона переключилася на вбивчу ненависть до держави євреїв. Змінилася тільки наша можливість захищати себе».

Прем’єр-міністр відзначив зусилля світової спільноти щодо запобігання іранської ядерної загрози, але сказав, що Ізраїль «не може передоручити нашу безпеку іншим країнам, навіть нашим найближчим союзникам».

Президент Шимон Перес звернувся до аудиторії перед Нетаньяху, сказавши, що світ повинен запитати себе, як такий режим як Іран може заперечувати Голокост і загрожувати новим голокостом, коли загинуло шість мільйонів євреїв. «Загроза Голокосту проти одного народу є загрозою Голокосту проти всіх людей», - сказав Перес. На заході був присутній і держсекретар США Джон Керрі, який прибув напередодні до Ізраїлю.

Однак Моше Фейглін заявляв, що «Ізраїль помиляється, використовуючи тему Голокосту в якості інструменту для виправдання свого існування».

За словами віце-спікера Кнесету, ізраїльські політики переконані, що євреї повинні були створити власну державу, так як в роки Другої світової війни пережили безпрецедентний геноцид. «Дійсно, коли іноземні дипломати потрапляють в Яд-Вашем, вони втрачають дар мови. Голокост навчив нас, що ми повинні бути сильними не тільки фізично, але й духовно. Без розуміння цього нам не допоможе жодна армія. Однак для нових поколінь європейців аргументи про створення держави заради забезпечення безпеки єврейського народу не діють. Причина існування Ізраїлю - це не безпеку сама по собі, а наші національні цілі», - заявив ізраїльський парламентарій, виступаючи на церемонії з нагоди Дня пам’яті жертв голокосту та героїв опору, який відзначається 7 квітня.

Підстави для подібної заяви більш ніж істотні. Постійне звернення до теми геноциду євреїв з будь-якого приводу викликає все більше роздратування європейців, про що говорять численні соціологічні опитування. Експерти відзначають, що нескінченні спекуляції на тему Голокосту і спроби перевести її в грошовий еквівалент (вимагаючи з усіх, з кого можна компенсації) попросту знецінюють дійсно страшну трагедію, і, фактично, є наругою над пам’яттю її жертв.

Сьогоднішні молоді німці, наприклад, зовсім не вважають себе винними ні перед євреями, ні, тим більше, перед Ізраїлем, і всі спроби нав’язати їм комплекс провини за "злочини їхніх предків" здаються їм несправедливими і абсурдними. Не менш абсурдним виглядає і спроба пристебнути до голокосту Іран. Або, наприклад, палестинців, що виглядає особливо цинічним, якщо врахувати, що насправді цей народ протягом шістдесяти років піддається геноциду з боку Ізраїлю.

Говорячи про те, що може знизити рівень антисемітизму в світі, віце-спікер Кнесету був гранично стислий: «Коли Ізраїль випромінює впевненість», - сказав він.

При цьому необхідно відзначити, що немає жодних підстав звинуватити Фейгліна в непатріотизмі та байдужості до жертв Голокосту. На своїй сторінці в Facebook він написав, що хоча його рідні не загинули від рук нацистів, він завжди сприймав День пам’яті жертв Голокосту гранично серйозно і навіть постив в цей день. «Ще на шкільній екскурсії в Яд-Вашем я побачив фотографію, на якій гітлерівський солдат відрізає єврею бороду. Тоді я вирішив, що помщуся, коли виросту. І я дотримав цю обіцянку, коли сам відростив бороду», - написав віце-спікер ізраїльського парламенту.

Але, на відміну від ряду інших ізраїльських політиків Моше Фейглін володіє порядністю і здоровим глуздом, який підказує, що подальші спекуляції на тему геноциду не принесуть ні Ізраїлю, ні світовому єврейству нічого хорошого, повідомляє ІА "РосІнфоНет".
14

Коментарі

115.04.13, 11:55

Дивно, чому це повідомлення не потрапило в розділ "Популярні приколи"?

    Гість: ТарасЧупринка

    215.04.13, 19:29Відповідь на 1 від Східняк

    Мій добрий друг, нажаль нині уже покійний старенький єврей завше повторював що є євреї, а є жиди. Жидів він на дух не переносив.

      316.04.13, 19:13

      якби я не знав про жидівську підступність, то заповажав би цього політика.