хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Одурманюючий

Геть з українських сіл і міст горілку і тютюн, бо кожний сотик, виданий на це, збагачує фонди окупантів, які вживають їх для знищення України!
                                                                                    Степан Бандера.
Викрадач розуму - так іменують алкоголь з давніх часів. Чистий спирт почали одержувати в VI-VII століттях араби і назвали його "аль коголь", що означає "одурманюючий".
Першу пляшку горілки виготовив араб Рагез у 860 році. Переробка вина для одержання спирту різко збільшила пияцтво. Не виключено, що саме через це Мухаммед, засновник мусульманської релігії (ісламу), заборонив вживання спиртних напоїв. Ця заборона ввійшла згодом у звід мусульманських законів - Коран ( VIIcт.). З того часу протягом 12 сторіч у мусульманських країнах алкоголь не вживали, а порушників цього закону жорстоко карали.
Правитель Спарти - легендарний Лікург заборонив вживати вино вищій знаті держави, але заохочував споювання рабів, щоб тримати їх в покорі. Древньоримський історик Пліній Старший писав про те, що перси та мідяни були переможені греками під керівництвом Олександра Македонського тому, що в них процвітало пияцтво.
У древній Русі алкоголь не вживали взагалі. Лише на окремі свята варили медовуху, брагу або пиво, міцність яких не перевищувала 5-7 градусів. Чарка пускалась по колу, кожен робив декілька ковтків. У будні жодні спиртні напої не вживались, пияцтво вважалось найбільшою ганьбою і гріхом.
Відомі точні дані про те, коли з’явилась горілка на Русі. У 1428 році горілку завезли з Генуї. Правда, як тільки познайомилися з її дією, ввезення горілки був одразу ж заборонили.
Зрідка нею користувалися з лікувальною метою, причому дози, які призначали тодішні лікарі, ніколи не перевищували півложки.
Ось що писав Гійом Левассер де Боплан у своєму відомому "Описі України":
"… цей люд дуже стриманий, а коли знайдеться між ними в поході якийсь пияк, отаман одразу ж наказує викинути його в море. Їм забороняється брати в морський похід чи на бойові операції горілку: вони дотримуються цього дуже строго".
А першим гетьманським наказом Самійла Кішки було:
"… від сьогодні горілки не пити… Наказую зруйнувати всі корчми довкола Січі… Підемо в ті турецькі городи, де найбільше накопичено скарбів. Але знайте - скарби нам потрібні не для того, аби їх пропивати. Є в мене задума - як здобути Україні волю".
З XVI сторіччя почалось масове завезення з інших країн горілки і вина. При Івані Грозному і Борисі Годунові засновувались "цареві шинки", що давали значні надходження грошей у казну. Втім, грізний цар швидко спохватився і суворо заборонив пити горілку усім, за винятком своїх опричників. Лише при Петрі І горілка почала надходити до Росії у відкритий продаж. Так що історія поширення у нас горілки ненабагато перевищує два з половиною століття.
Дія алкоголю на організм руйнуюча. Він знищує на органи травлення і кровообігу, на головний мозок та нервову систему. У процесі прийняття алкоголю кровоносні судини людини розширюються, відчувається приплив тепла, а через деякий час починається уповільнення мови, порушення координації рухів, подвоєння в очах, тремтіння рук, порушення свідомості і, як наслідок, втрата контролю над своїми вчинками. Людина "без гальм" стає неприродно збудженою, розв’язною, невитриманою. У неї з’являється обманне відчуття легкості рухів і мислення, швидко міняється уявлення про ризикованість вчинків і слів.
Проте точно встановлено, що навіть після найменших доз алкоголю працездатність падає і особливо різко знижується точність рухів, послаблюються увага, реакція, зростає кількість помилок у найпросіших тестах.
Алкоголь не лише затьмарює розум, але й убиває: тисячі людей щорічно помирають виключно через алкогольне отруєння. Помиляється той, хто вважає, що для смерті людини потрібна досить велика кількість алкоголю, цілком достатньо дози, яку не витримає серце, або з якою не впорається печінка.
Ступінь сп’яніння залежить від ваги людини, кількості алкоголю та швидкості його вживання, його міцності та стану здоров’я конкретного організму на даний момент. Відомі випадки білої гарячки у дітей, що їли цукерки з ромовою начинкою; описано чимало трагедій, причиною яких були випивки вагітних і матерів-годувальниць. Є чимало наукових досліджень, що підтверджують давно відому істину: дитина, яка зачата батьками підхмелем, частіше за все народжується неповноцінною. Якщо її обмине якесь невиліковне вроджене захворювання або каліцтво, то вона виявиться схильною до різних нервових або психічних захворювань, алкоголізму. Це правило не знає винятків. Ось одна з причин постійного збільшення хворих від народження дітей!
Людина, яка регулярно виконує фізичні вправи, не може поєднувати їх з випивкою, бо алкоголь (навіть випитий за день до тренування) різко погіршує фізичний стан того, хтотренується, знижує ефект занять і може привести до спазматичних явищ.
23

Коментарі

12.05.08, 18:35

Еще никогда запретами не добивались ничего положительного. А вот не рекламировать эти товары, не привлекать внимание, а разъяснять вред - это необходимо.

    22.05.08, 18:46

    а как же алкогении?

      32.05.08, 18:55

      Істину говориш,брат!!!
      Алкоголь та інші тіло- та душовбичі препарати руйнують свідомість,змінюють особистість
      ............................................. ............................................. ............................................. ..
      Шкода,що Україна,то не корабель посеред моря

        42.05.08, 19:08Відповідь на 3 від IMHOtip

        Ага, довелося б гріх на душу брати і всіх підряд викидати?

          52.05.08, 19:13Відповідь на 4 від Mamay_

          Ага, довелося б гріх на душу брати і всіх підряд викидати?Та нічого страшного - Бог би нас за теє пробачив

            Гість: V-K

            62.05.08, 19:35



            "у боротьтьбі з зеленим змієм перемагає зелений змій"
            п"яний люд краще тримати в покорі.

              72.05.08, 19:59

              Алкоголь - це жахливо. У мене ця біда забрала кількох близьких людей . Але, нажаль, у нас в країні нічого не роблять для того, щоб змінити ситуацію. Виробники слабоалкогольних виробів випускають на ринок недорогі "смачненькі" напої, і тим самим привчають молодь вживати, а як відомо, все починається з малого . Як змінити цю ситуацію не знаю, напевно, треба проводити якісь PR-акції, пропагувати здоровий образ життя, і починати треба зі школи, і не з останніх класів, а значно раніше. Також велике значення має і виховання батьків, жахливо дивитись, коли молода мамочка, однією рукою колиску качає, а іншою тримає цигарку чи пляшку пива. Власний приклад - це найкраще для дітей, тому потрібно починати, в першу чергу, з себе.

                Гість: Хулиганка

                82.05.08, 20:06Відповідь на 7 від Tropicanna

                ...умничка!!!!!!!

                  Гість: Хулиганка

                  92.05.08, 20:11


                  Коментить не буду....потому что это одна из немногих тем которая меня "заводит"....и доводит до белого каления!!!!!
                  ...имея опыт работы в наркологии крайне негативно отношусь к алкоголикам, но с долей возможно- разумного понимания, с еще большим негативном отношусь к людям поощряющим и рассуждающим о пользе алкоголя в "нормальной" дозе.....

                    102.05.08, 20:20Відповідь на 8 від Гість: Хулиганка

                    Спасибо . Я тоже не понимаю людей, которые говорят о пользе алкоголя в малых дозах, это конечно не значит, что я совсем уж никогда его не употребляю , иногда в гостях, на праздники, но я отнюдь не считаю это полезным. Особенно ужасно смотреть на молодых девченок, у которых еще ничего не выросло, а уже с бутылкой .

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна