хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Розмови по телефону за кермом збільшують загрозу аварії

Тетяна Ворожко
Вашингтон
22/07/2009
    

Стало відомо, що державні фахівці з безпеки – до чиїх обов’язків входить попереджувати громадськість про джерела можливої небезпеки – утримали від оприлюднення звіт, присвячений небезпеці користування мобільними телефонами під час керування автомобілем. Інформація для цього звіту була зібрана ще у 2003-му році.

Шість років тому урядові експерти проаналізували понад сотню досліджень на цю тему та побачили загрозливу картину – існує чимало свідчень про те, що використання мобільних телефонів у машинах зростає, і що навіть розмова за допомогою пристрою «хендс-фрі» може призвести до аварії. Експерти зазначають, що говорити по телефону за кермом настільки ж небезпечно як керувати під впливом алкоголю.  

Дослідники встановили, що використання пристрою, який дозволяє не тримати телефон у руках, – не вирішує проблеми. Водії все одно відволікаються і не звертають уваги на дорогу.

Уряд розробив повноцінний план з інформування громадськості, що як звичайні телефони, так і ті, що мають гарнітуру «хендс-фрі», відволікають водія. Водіям радили не використовувати жодних засобів бездротового зв’язку окрім як у надзвичайних ситуаціях. Втім, Національна адміністрація безпеки руху на дорогах поховала цей звіт.

Жоден штат не забороняє використання телефонів під час керування автомобілем. Тільки п’ять штатів та столиця Вашингтон забороняють тримати телефон у руці під час водіння. Втім, вже давно було відомо, що «хендс-фрі» створює оманливе відчуття безпеки. Не відомо, чому уряд нічого з цього приводу не зробив. Можливо, побоювався реакції Конгресу чи індустрії мобільного зв’язку.

Голос Америки.
4

Коментарі

16.08.09, 10:43

У них теж корупція...