Про співтовариство

Історично-розважальне співтовариство

Статті і цікавинки про український націоналізм і культуру, українську боротьбу і незалежність, про наших героїв, і ворогів, сучасне та минуле

Важливі замітки

Вид:
короткий
повний

Бандерівці

Мова і волелюбність як зброя

  • 21.03.22, 11:00

Росія висунула Україні 6 вимог. Перші п'ять із них, як бачиться Путіну, мають бути закріплені у Конституції України. 

   1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із гарантів якого готова стати Росія, яка напала на нашу країну.
   2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.
   3. Визнання Україною Криму російським.
   4. Визнання Україною незалежності ДНР та ЛНР в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).
   5. "Денацифікація". Заборона діяльності ультра-націоналістичних, нацистських та неонацистських партій та громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію нацистів та неонацистів.
    6. "Демілітаризація України". Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь. (с) 

Я добре пам'ятаю це з дитинства, як Путін десь в 2000-х роках заговорив про закріплення другої державної мови в нашій Конституції, тоді був скандал, української мови стало трохи більше на телебаченні, як роками акцентували увагу на агресії Фаріон, що вона так чіпляється до російськомовних, робили їй імідж неадекватної, тепер розумію її і більше поважаю. Все проросійське, що вдалось нав'язати в дитинстві зникло з останнім Майданом, а інтернет та книжки показали правду

Путін вибрав найгіршу тактику з можливих, лізти в чужу Конституцію з чужою мовою, ставити свою маріонетку до влади, а незгодних з населення таврувати нацистами і ще більше дратувати, перетворити російськомовний край на пекло на роки, а потім і найбільше бомбити його. Хто після цього захоче до Росії чи вчити своїх дітей їх мові? Може харків'яни?  Чи переселенці з Волновахи, це той же Донбас, якої більше нема, відбудовувати треба? Навіть моя бабця, що служила в військах СРСР, все життя любила Росію та Януковича, скандалила з іншою бабцею, щоб та не розповідала мені про "фашистів з УПА", зараз плаче в трубку і називає скотами отих, що бомблять
Що в Путіна психічний розлад, то вже ясно, але що ж з іншими? Такі хвороби ж не заразні, начебто 

Різні

  • 11.02.22, 08:10
На росії судять групу школярів із міста Канськ (де це взагалі?) за те, що вони у комп'ютерній грі (майнкрафті) створили будівлю, назвали її "ФСБ" і планували підірвати

Для двох учасників групи прокуратура просить 6.5 років ув'язнення, для третього - дев'ять. У зв'язку з цим 15-річний Нікіта Уваров 11 місяців провів у слідчому ізоляторі. 

Проблема багатьох українців у тому, що вони міряють нашого ворога мірками своєї країни. Тобто вважають, що російська окупація - це буде така сама влада як зараз, "тільки" під іншим прапором, і що для них персонально нічого не зміниться. Ну може дві пенсії стануть платити замість однієї.

Насправді ми маємо справу із абсолютно чужим нам утворенням. Їхні вчинки, мораль, середовище, виховання, цінності - все відрізняється від наших. І навіть не трудіться приміряти їхню реальність на себе, забудьте фразу "і у нас могло б таке бути".
Ні, у нас не могло.

UPD.  П'ять років дали

ФБ Тамара Горіха Зерня


День пам'яті Кіборгів

  • 16.01.22, 16:42
242 ДНІ!

Ім було не всеодно!

242 дні нечуваноі міцності, стіикості, впертості та героізму!

Кожен з тих 242 днів тривав безконечно довго, під зливою свинцю та бомбардувань! Ворог туди вистрілював усе, що мав. Випробовував наисильнішу зброю і наихитрішу тактику. Та все ніяк.

Прості украінські чоловіки, переважно зовсім не професіині віиськові. Але дуже злі і вперті! Саме вони тоді впродовж 242 днів визначали глобальну геополітику цілого континенту. Саме вони визначали контекст дипломатичних перемовин у наивищих кабінетах. І ніхто з ними нічого не міг вдіяти. Ні ворог, ні влада, ні командування, ні міжнародні «партнери». Ім було це все баидуже. Вони намертво вгризлись в бетон донецького аеропорту!

Багато хто тоді і зараз говорить, що це усе намарне. Що ті жертви даремні. Що можна було здати аеропорт одразу і не вмирати. Що в тім нема тактичного сенсу. Але вони так нічого і не втямили. Вони зовсім нічого не розуміють про те, як століттями пишеться програмнии код незламності украінського духу. Саме такими звитягами. Саме такими прикладами стіикості і мужності.

Мужні чоловіки, чиісь сини та батьки, брати і друзі, ваш героізм житиме у віках! І саме завдяки такому безсмертному подвигу житиме Украіна. Доки люди пам'ятатимуть звитяги та героізм козаків, гаидамаків, січових стрільців, героів Крут, повстанців, Небесноі Сотні та кіборгів ДАПу, доти буде Украіна!

Вічна слава та безсмертна пам’ять усім, хто навіки залишився під розтрощеним бетоном аеропорту! Ви міцніші за цеи бетон!

(с) Володимир Шурубура



Что делать с ЛДНР?

  • 14.01.22, 08:25
Предлагаю отныне в ответ на каждое заявление российского руководства о необходимости прямых переговоров с ЛДНР просто включать этот фрагмент выступления казахстанского президента Токаева. 

Кремль поддерживает этого человека. Значит, полностью солидарен с такой позицией.

ФБ Дениса Казанского






СРСР 2.0

  • 27.12.21, 17:52
Юрій Дмитрієв, людина, яка розповіла світові про Сандармох, отримав від російського "суду" новий жахливий вирок - 15 років позбавлення волі. Для 65-річного правозахисника, який уже 5 років перебуває в застінках путінського режиму,, це, по суті, смертний вирок. 

Звинувачуючи Дмитрієва у вигаданих злочинах, російська влада насправді карає його за дослідження і публікацію фактів про злочини більшовизму.

Путінський режим все більше нагадує сталінський. 

Україна, яка завдяки зусиллям Юрія Дмитрієва дізналася про те, як загинулиі генії нашого розстріляного відродження, має спонукати міжнародну спільноту до боротьби за його звільнення.

ФБ Володимира В'ятровича


Рубрика "Гражданская война"

  • 04.12.21, 19:04
Пасечнику и Пушилину выдали партбилеты "Единой России"

Такой "внутренний конфликт"...

ФБ Денис Казанский


Серце козака

  • 27.11.21, 07:13

ІВАН ПІДКОВА

І

Було колись — в Україні

Ревіли гармати;

Було колись — запорожці

Вміли пановати.

Пановали, добували

І славу, і волю;

Минулося — осталися

Могили на полі.

Високії ті могили,

Де лягло спочити

Козацькеє біле тіло,

В китайку повите.

Високії ті могили

Чорніють, як гори,

Та про волю нишком в полі

З вітрами говорять.

Свідок слави дідівщини

З вітром розмовляє,

А внук косу несе в росу,

За ними співає.


Було колись — в Україні

Лихо танцьовало,

Журба в шинку мед-горілку

Поставцем кружала.

Було колись добре жити

На тій Україні...

А згадаймо! Може, серце

Хоч трохи спочине. 


"Кобзар" Тараса Шевченка 



Знайдено бідони з зерном часів голодомору 1947

  • 07.11.21, 06:37
Кілька днів тому у лісі біля Перемишлян, що на Львівщині так звані "чорні копачі" виявили дві металеві бочки, по вінця засипані зерном.
Про це у своєму фейсбуці поавдомив історик Микола Бандрівський.

За його словами, скоріш за все, ці дві бочки належать до часів страшного голоду, який спіткав Галичину у 1947 році.

"Чому це зерно залишилося невикористаним тією особою (чи, особами), які його закопували, сьогодні навряд чи вдасться встановити", - зазначив історик.

Варто зауважити, що про знахідку вперше написали у фейсбучній групі Копачі України у пошуках скарбів.

"Гадаю, що той "копач", якому пощастило натрапити на таку - прецікаву й інтригуючу уяву, знахідку - передасть її до котрогось з музеїв. А, те зерно, яке на диво вціліло у бочках (хоча б дві-три пригоршні), мож, по весні, висіяти, а коли заколоситься, то зрізати і зв'язати у сніп. І, той сніп, виставлений у музеї чи в місцевій школі, буде нагадувати і сучасникам і нащадкам про ті часи, коли за окраєць хліба люди ладні були віддати останнє, що мали...", - додав Микола Бандрівський

Текст https://galinfo.com.ua/news/na_lvivshchyni_znayshly_dvi_bochky_iz_zernom_chasiv_golodu_1947go_roku_375066.html
Фото https://m.facebook.com/groups/kopachi.ukraine/permalink/919518118984772/?m_entstream_source=group




Довоенный Донецкий аэропорт

  • 17.10.21, 06:34
Довоенный Донецкий аэропорт нашла в своих архивах наша журналистка и фотокорр Ирина Горбасева. Это кадры времен EURO 2012. На последнем фото мы добавили, какими стали эти места сейчас.

Впервые подконтрольные России отряды атаковали ДАП в мае 2014-го и были за день выбиты оттуда украинским спецназом. После подхода российского подкрепления аэропорт штурмовали аж до января 2015-го, и в итоге последний терминал, удерживаемый армией Украины, пал.

Из ФБ Донбасс Реалии













ГУЛАГ 2.0

  • 13.10.21, 07:32
Росію викрили на відновленні системи ГУЛАГу 

У розпорядженні правозахисників з'явився великий відеоархів, який доводить відродження у Російській Федерації каральної системи ГУЛАГу, що існувала за часів СССР. На 40 Гб відеоматеріалу зафіксовано різного роду катування, побої, згвалтування підозрюваних та ув'язнених в Росії. Останнє найбільше практикується катами Федеральної служби безпеки (ФСБ) та Федеральної служби виконання покарань (рос. – ФСІН), які формуються з засуджених кримінальників.

Зондеркоманди ФСБ та ФСІН, за завданнями своїх керівників та кураторів налагодили систему тортур, яку фіксують на відеореєстратори для звіту начальству. Завдання цієї нелюдської системи досить широкі, наприклад:

 Згвалтування ув'язнених під загрозою переведення до найнижчої «касти» тюремників, щоб таким чином змусити їх до співпраці;

Вибиття за допомогою тортур показань з підозрюваних, які можуть дати свідчення проти впливових опозиціонерів, чиновників, бізнесменів, або просто катування з метою отримання коштів від жертви;

Відпрацювання так званого «замовлення з волі», коли за плату конкурентів людину гвалтують під відеозапис, яким потім звітують про виконану «роботу».

За словами правозахисників, бували випадки коли через технічні несправності невдавалося записати тортури, у такому випадку катування повторювалися знову. Сайт правохасників який опублікував ці матеріали на вимогу ФСБ та ФСІН, з липня цього року, уже заблоковано на території РФ.

Всі ці факти вкотре довдять, що сучасна Російська Федерація, що веде відкриту війну проти України, окуповує українські, молдавські, грузинські суверенні території, бомбардує цивільне населення Сирії, та намагається підірвати єдність демократичного світу є антилюдською «імперією зла», яка має бути зруйнованою

Тому вкотре можемо подякувати Українській Армії , яка восьмий рік поспіль захищає нас від жахів «русского міра».

За матеріалами: gulagu.net

Dmytro Zhmailo – #ВимкниРосійське