хочу сюди!
 

Трям

44 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 30-45 років

Стікломой на сторожі пропаганди

Пропаганда на рівні держави - річ неоднозначна. Сама по собі вона не несе негативного значення. Як на мене, добре, коли у країни є чітка стратегія розвитку, бачення завтрашнього дня, розуміння цінностей, які варті того, щоб їх відстоювати. Добре, коли це підкреслено відповідною риторикою, яка описує це бачення. В бізнесі це називають місією та візією організації - опис того куди рухатися та яким чином це робити, своєрідний фундамент тактичного та стратегічного планування. Врешті-решт заклик не бухати по під'їздами - це теж державна пропаганда. Погано, коли пропаганда починає використовуватись не за призначенням. Не для того, щоб чогось досягти, а щоби просто знайти чергову відмазку невдачам, створивши фіктивного зовнішнього ворога. Ще гірше, коли її рівень розрахований на середньостатистичну отару овець - тупих, безініціативних, нездатних до елементарного самостійного мислення, готових прийняти будь-яку точку зору свого чабана. Така пропаганда найбрудніша, найпростіша, але й потребує деякої підготовки цільової аудиторії. Як? Та хоч би знизивши ціни на стікломой. Тому, що отара не повинна мислити. Отара має затаритися бухлом і двоїти закликам вождя, ризикуючи зірвати горлянку. Отарі в стікломоїному угарі начхати, що вождь ботоксний карлик з психічними розладами. Отара готова жити в стайні, коли діти вождя живуть в Європі. Але примітивізм такої пропаганди розрахований виключно на п'яних парнокопитних за дивним збігом обставин компактно розміщених на просторах кацапстану. А їх, на щастя, у Всесвіті меншість. Представники ж життя розумного обтяжені тягарем логічного мислення, тому не можуть сприймати пуйловські закидони без іронічної посмішки. Як не може сприймати їх професор Єльського університету Тімоті Снайдер - фахівець з історії Східної Європи. Про що свідчить його цитата щодо кацапської  офіційної пропаганди (переклад довільний):
"Вдумайтеся в окремі гасла пропаганди, яку всі ви чули, і запитайте себе чи замислювалися ви колись над тим, який суперечливий характер вона несе? Отже, я стверджую, що такої держави, як Україна ніколи не існувало, і, разом з тим, заявляю, що Україна проводить державну репресивну політику; я веду мову про те, що такої нації, як українці, ніколи не було, але щиро впевнений, що усі українці - націоналісти; я заперечую існування української мови, але декларую заяви про те, що усіх росіян в Україні примушують розмовляти саме нею. Отже, стверджуючи все це - я суперечу сам собі."
Звісно, подібний когнітивний дисонанс - не проблема для проспиртованих ватних звивин диких кацапських отар. Але дуже добре, що інші поки що ще здатні його вбачати. Тому, що це дає нам надію.

Кому цікаво, відео виступу професора Снайдера можна переглянути за посиланням нижче: 
ВОРНІНГ ЛОНДОН ІС ЗЕ КЕПІТАЛ ОФ ГРЕЙТ БРІТАН - необхідні мінімальні знання англійської мови.
2

Коментарі