Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Не можеш тримати в руках зброю – надавай допомогу оборонцям!

 
НЕ МОЖЕШ ТРИМАТИ В РУКАХ ЗБРОЮ – НАДАВАЙ ДОПОМОГУ ОБОРОНЦЯМ!
На Сході, на передовій, стоять найкращі сини України. У нашому місті також вистачає патріотів, які роблять все можливе, аби надати допомогу нашим захисникам. Уже сформувалося кілька великих волонтерських груп. Про одну з них, яка працює у військовому шпиталі, наша розповідь.
– Тут ми теж тримаємо своєрідну лінію оборони, хоча серед нас в основному дівчата й жінки різних вікових груп, – говорить одна із координаторів групи Наталія Хіцова. — Адже якби не волонтерський рух, й не патріотизм наших громадян, хтозна де б уже була передова. Тому дуже добре, що наші люди розуміють: коли не можеш тримати в руках зброю, то можеш надати власну допомогу для наших оборонців, які ризикують життям, аби над нами було мирне небо.
- До вашої волонтерської групи може записатися кожен бажаючий?
– Так, але якщо в когось немає часу, він може просто надавати ту чи іншу допомогу.
- Зорієнтуйте на найнеобхідніших речах.
– Насамперед потрібні продукти харчування, одяг, медикаменти, а також книги й диски з кінофільмами та музикою. До речі, одна викладачка подарувала великий холодильник, де ми зберігаємо продукти для поранених бійців. Означу напрямки нашої діяльності. Перший – побутовий. Поранені з передової інколи потрапляють до шпиталю без елементарних речей, банальних мила чи зубної щітки; ми з’ясовуємо, що потрібно і забезпечуємо усім необхідним. Другий напрям — збір медикаментів, бо хоча Міністерство охорони здоров’я забезпечує поранених на 95 % ліками, все ж проблеми існують. Ми також приділяємо увагу засобам пересування, як-от милицям і ходулям, адже бувають ситуації, коли прооперований боєць їде додому, але милиць зі шпиталю з собою взяти не може. І тоді ми видаємо їх з волонтерського складу. Також працюємо у відділеннях, робимо щоденний обхід хворих, цікавимося їхніми потребами. Є у нас і такий напрямок, як автоволонтерство. Це коли поранених треба відвезти на обстеження до Києва, або виникають якісь інші транспортні потреби. Ще один напрям — надання послуг з проживання батькам та родичам, що приїздять до поранених. Отже, якщо в когось є можливість поселити в себе людей, звертайтеся до нас.
Наразі ми почали займатися плетінням маскувальних сіток, вони дуже необхідні на передовій, і якщо раніше одну плели протягом 10 днів, то вже навчилися за два. З цього приводу хочу наголосити: якщо в когось є непотрібне ганчір’я, воно може пригодитися для плетіння сітки, котра врятує життя бійцям на передовій.
- Знаю, ваша група дуже активна в соцмержах, зокрема Фейсбуці, але користуючись нагодою давайте опублікуємо контактні телефони ваших координаторів, щоб жителі нашого міста знали куди звертатися.
– Гаразд.
Телефони волонтерів:
(050) 447-97-95 – по загальних питаннях,
(066) 695-99-87 – медичне забезпечення,
(050) 310-86-47 – плетіння маскувальних сіток.
Вікторія ВОВК
Актуальні потреби складу шпиталю на сьогодні:
ПРАПОРИ УКРАЇНИ! ТЕЛЕФОНИ! Можна б/у, робочі, з підзарядкою.
ЦИГАРКИ. БІЛИЗНА – труси-боксерки! Не сімейні, не плавки!
РУКАВИЦІ – флісові або трикотажні.
ОСВІЖУВАЧІ ПОВІТРЯ – немає вже 4 дні, дуже просять.
ОДЕКОЛОН або ЛОСЬЙОН ПІСЛЯ ГОЛІННЯ.
ЗАПАЛЬНИЧКИ. ОПОЛІСКУВАЧ ДЛЯ РОТОВОЇ ПОРОЖНИНИ.
ПАКЕТИ ДЛЯ СМІТТЯ великого розміру.
РОЗЧИННА КАВА. Зараз маємо багато 3 в 1 та заварну, не вистачає звичайної, розчинної.
ДИСКИ для DVD-програвача. ПІДЗАРЯДКИ! Різні, є особисті замовлення на мікро-, міні- та USB. Ну дуже потрібно! А також АНТЕНИ!
СПОРТИВНІ ШТАНИ! РЮКЗАКИ або СУМКИ! Можна б/у.
ЗАСОБИ ДЛЯ МИТТЯ УНІТАЗІВ, ПОРОШОК для ЧИЩЕННЯ у відділення госпіталю.
КУРТКИ, можна б/у в гарному стані, потрібні всі розміри.РЕМЕНІ, можна б/у
Безпровідна комп”ютерна мишка.
ПроблемИ з теплими спортивними штанами. Світери, фліски зараз є у великій кількості,.
Просимо тимчасово НЕ везти: зубну пасту, зубні щітки, тонкі шкарпетки, мед, мочалки, гумові шльопанці, сорочки.
20

Коментарі

121.03.15, 19:43

Потрібний номер рахунка у Приваті
За гроші кипиш усе