Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Пам`ятка для тих, хто хоче допомагати. Дискусія вітається.




Останнім часом стало популярним шахрайство, яке псує репутацію волонтерського руху.
Збираються  гроші в АТО, на теплу форму і берці для друзів, що йдуть на війну, поширюються картки, встановлюються скриньки… Як зрозуміти і відрізнити тих, хто справді допомагає, збирає і доправляє допомогу, від тих, хто на цьому наживається?
Викладаю тут свою думку, щодо цієї діяльності, зі свого досвіду.
Якщо мова йде про благодійні фонди, які займаються допомогою армії, тут простіше. Фонд має реєстраційні документи ,відкритий рахунок, контакти, сторінку в інтернеті, де відкрито звітує про зібрані та використані кошти. Зазвичай, фонд має місце збору допомоги-склад. Скриньки, що виставляються від фонду, мають бути опечатані ти містити інформацію для кого збирається ця допомога.
Складніше, коли мова йде про волонтерів-фізичних осіб. Не секрет, що армія зараз тримається на допомозі людей: друзів, родичів, знайомих і незнайомих. Підтримка включає в себе як допомогу харчами, так і засобами гігієни, ліками, одежею, взуттям, ліхтарями, раціями, тощо. Якщо продукти харчування можна зібрати під супермаркетами, то одяг,взуття та рації можливо лише купити за гроші. Тож для тих, хто хоче допомогти варто взяти до уваги декілька пунктів:
1.Знаю особисто-довіряю.
Особисте знайомство. Завжди легше допомагати людині, яку знаєш і яка має вашу довіру.
2.Адресна допомога.
Добре знати на що саме і  для кого збирається ця допомога. Не виключено, що цьому батальйону/роті/ загону вже допомагають волонтери і варто лише звернутись до них.
3.Звітність.
Бажано, щоб після оголошення про збір коштів, людина відзвітувала про результат: зібрано-витрачено-доставлено.Все це має підтверджуватись відповідно звітом з картки-чеком,квітанцією-фотографією з отримувачем.
  Якщо ви маєте певні сумніви, то краще запропонувати придбати щось з необхідного. Адже, як правило, від такої допомоги шахраї відмовляються – їх цікавлять лише гроші.
Але, якщо ви все ж зважились надіслати гроші за оголошенням незнайомої вам людини, то ви можете попросити її відзвітувати за тим форматом, який вас влаштує. Але тут є купа ризиків, бо людина може пообіцяти,але не відзвітувати. Тож пам`ятаймо, що завжди залишається людський фактор,а довіру потрібно заслужити.
Якщо в когось є свій досвід та бажання ним поділитись, як відрізнити справжнього волонтера від шахрая, будь-ласка поділіться.
Як підсумок,хочу сказати,що волонтери-це люди з активною життєвою позицією, які мають брати на себе не лише функцію допомоги, але й контролю. Адже від нас з вами залежить не лише Перемога в цій війні, але й подальша розбудова нашої держави.

Слава Україні! 



34

Коментарі

124.01.15, 15:54

полезная инфв. сенкс

    224.01.15, 16:02Відповідь на 1 від Натик_Н

    Дякую Вам!

      324.01.15, 16:04

      Розіслав.

        424.01.15, 16:09Відповідь на 3 від helsan

        Дякую!!!

          524.01.15, 16:19

          Очень часто в новостях выкладывают фото покалеченных бойцов и просьбы помочь на лечение. Можно ли доверять на 100% этим просьбам, если они выложены в новостных лентах7

            624.01.15, 16:23Відповідь на 5 від olginsad

            Очень часто в новостях выкладывают фото покалеченных бойцов и просьбы помочь на лечение. Можно ли доверять на 100% этим просьбам, если они выложены в новостных лентах7в новостях может и нет...но есть конкретные люди .Что в госпиталях каждый день

              Гість: Туго_Входит

              724.01.15, 16:24Відповідь на 5 від olginsad

              Очень часто в новостях выкладывают фото покалеченных бойцов и просьбы помочь на лечение. Можно ли доверять на 100% этим просьбам, если они выложены в новостных лентах7Спрашивает жительница Запорожья

                824.01.15, 16:39

                Краще знаходити тих, кому можна довіряти

                  924.01.15, 17:22

                  + Поддерживаю!

                  Кстати, не вижу комментария одной такой сомнительной (для меня) волонтёрки, кот., сразу банит тех, кто задаёт ей неприятные вопросы...

                    1024.01.15, 18:06Відповідь на 7 від Гість: Туго_Входит

                    К нам в госпиталь раненые не поступают. А спрашиваю для того. чтобы не нарваться на такое говно. как ты

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна