хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

2 Березня 2014 Року — Прощена Неділя


          Пам’ятник Радянськіј армії, Софія, 23.02.2014

    Слава Україні!
    Раніше мо’ було заздрити полякам, а тепер тре’ пишатися народом України! Я не міг дочекатися тієї миті коли зможу привітати панство з перемогою Еврореволюції гідності. І от нарешті вона настала 22 лютого 2014 року. Вітаю всіх українців. І дуже би хотів сподіватися, вона принесе моральне піднесення та добробут для Сходу ј Заходу країни. Але відчуття особливої радості не маю, бо певні революціјонери перејняли пісню (помсту) від попередників стосовно опонентів. Це не відповіда моїм принципам. Потрібно зупинитися, продемонструвати толерантність. Не думаю, що варто переслідувати Віктора Хведоровича, бо він уже покараниј антагоніст. Не задіюјте ті ж самі владні сценарії з подвіјними стандартами. А саме: випустили п-і Тимошенчиху, а п. Януковича намагаються засудити ј забрали јого приватну резиденцію «Межигір’я». В такому разі, зробивши це, маєте засудити Л. Кучму та Ю. Тимошенко, забравши їхні мільярди. А якщо провести повну люстрацію, то взагалі, либонь, не буде кого кандидувати зі старої команди в президенти Вкраїни. Бо кожен політик не є чистиј, за бажання мо’ любого політика засадити за ґрати. Краще ставити в владу нових людеј в політиці, на кшталт Дмитра Яроша, Ольги Богомолець.
    Колись давно я отримав коментар з приводу якоїсь своєї замітки щодо В. Януковича. Суть јого полягала в тім: «Про президента можна казати або хороше або нічого». Тоді годі ј було усвідомити ці слова та відтак спала з очеј полуда. Після відставки президента і јого поразки — він мені не ворог.
    «Коли я чую зараз заклики, що потрібно убити Президента, то я скажу вам відверто: я не хочу жити більше в ціј країні. Краще тоді розстріляјте мене», — сказав Леонід Кравчук. Так колишніј президент відреагував 21 лютого 2014 року в етері програми «Шустер LIVE» на «5 каналі» на заклик позафракціјного нарідного депутата Олеся Донія до людеј убити Віктора Януковича. Либонь, варто пишатися словами Л. Кравчука!
    2 березня цього року відзначається Прощена неділя. Традиціјно в цеј день пријнято просити прощення у Господа і всіх людеј, які оточують людину. З Прощеною неділею пов’язаниј ще один церковниј звичај — читати на літургії Нагірну Проповідь Євангелія, де сказано, що людина повинна прощати образи ближніх і намагатися примиритися з ворогуючими. «Прощајте, то простять і вам» — Біблія (Лука 6,37). «Якщо ви будете прощати людям гріхи їхні, то простить і вам Отець ваш Небесниј, а якщо не будете прощати людям гріхи їхні, то ј Отець ваш не простить вам провин ваших» — Біблія (Матв. 6,14-15). «Будьте один до одного добрими, милосердними, прощајте один одному, як і Біг у Христі вам простив» — Біблія (Еф. 4,32). Увечері на «постові заговини» старі люди ходили до рідних і знајомих «прощатися» — просити прощення за «кривди» чи «гріхи», заподіяні протягом цілого року. Також існує звичај відвідувати могили померлих родичів, щоби ј у них просити вибачення. Прощення здебільшого відбувалося в формі такого діялогу:
    — Прости мені! — Біг простить! — І в другиј раз прости! — Біг простить! — І в третіј раз прости! — Біг простить!
    Я хочу повідомити панству, що думаю, це моя остання замітка про політику. Не хо’…, набридла та політика, обридло міряти на свіј копил, мо’ комусь не до вподоби ті мої дописи на політичні теми. Під час революції я був і залишаюся прихильником Евромајдану, опозиціјних партіј. Зараз на даному етапі перепрошую всіх, а також реґіјоналів і комуністів за свою критику на їхніј бік у блоґу. Особливо я дошкулив Президентові Вкраїни, не маючи на те морального права. Тому я 1000 разів перепрошую Віктора Януковича ј надіюся, що він мене «почує». Жив лиха прикупивши, а наразі камінь зі серця звалився, бо особисто пробачив того президента коли побачив јого такого самотнього та пригніченого як ніколи під час відеозвернення з Харкова 22 лютого. Розумію як јому важко було втратити всю владу, «Межигір’я», отримати зраду від најближчих соратників, розпад фракції ПР, перспектива мајбутнього ув’язнення.
    Бажаю всім зняти тягар з душі, дарувати минуліј владі, щиро пробачити своїх ворогів. Для когось п. Янукович — це символ колишньої країни. Нехај це так і залишається, не личе тягати јого по судах і буцегарнях. Врешті решт, В. Янукович сприяв виникненню революції. Маємо бути вдячні јому за те. Стріляти ж у революціјонерів — це не јого ідея. Він не раз казав, що јому радять силовиј розгін. Повівся, піддався на провокацію. А тепер ті, хто радив јому те, відмовилися від нього, ті всі друзі в хорошу погоду, що зреклися президента. З етичних міркувань я не хо’ зараз давати оцінку діяльності Віктора Хведоровича. Я думаю, що не з моїх вуст ма бути дана ця оцінка. Хоча ще зовсім надавно перед тим, як јого відправили в відставку 22 лютого, бажав це за слушне. Маю передчуття, що з јого здоров’ям може щось статися. Якиј би він не був поганиј, але він людина — це українська людина. Шкода јого не як політика, а як людину. Хај іде з миром, цеј символ минулої епохи. На јого боці була величезна перевага, а він просто її розгубив, постіјно робивши помилки (так допустив Біг), востаннє він помилився коли без проблем міг працювати президентом до дострокових перевиборів, а в результаті втік і переховується. Я весь час молився аби Біг позбавив влади комуністів, реґіјоналів і Віктора Януковича, і нарешті це збулося. Комуністи, реґіјонали ј В. Янукович позбавлені посад через цю молитву. Тепер хај дибають звідси, дај Біг їм здоров’я. Раніше замічав лише погане від президента, тепер аналізую, що ј хороше теж було. Працювати јому заважали, малювали карикатури. Він хтів зробити країну заможньою, щоб її не повчали, а поважали. Він дуже вболівав за українськиј футбол, провів Евро 2012 краще ніж у Польщі, 5 листопада 2013 року подав заявку в МОК на проведення XXIV зимової Олімпіяди в Львові 2022 року (27 травня 2010 року в Львові на засіданні Ради реґіјонів вперше висловив про це), наладив видобуток власного українського газу, 17 грудня 2013 року підписав План заходів зі спільного з Росією відзначення в 2014 році 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. І зрештою, критикувати владу не годиться, бо вона від Бога!
    Деякі мајданці багато на себе беруть повноважень. За кого вони себе мають? Куди таке годиться? Свавілля та ј годі! Це неприпустимо. Перејшли межу пристојності такі герої як: сотник самооборони Мајдану Володимир Парасюк, письменниця Ірена Карпа, координатор «Правого сектору» в Західніј Україні Олександр Музичко. Це капут усьому! Чим вони кращі за минулу владу? Хоча якщо глянути з іншого боку, завдяки таким як вони революція перемогла. Я не заздрю А. Яценюку — прем’єр-міністру Вкраїни. На нього тиснуть, до јого ур’яду пропонують не професіјоналів, а за заслуги перед Евромајданом. В ур’яді збирається непотрібниј і неосвічениј набрід. Мајданці пропонують кого ставити на міністрів до нового ур’яду. Питають мајбутнього міністра: «А де ти був під час атак силовиків?». Власне, мајбутні міністри, яких пропонує А. Яценюк, ідуть працювати в ур’яд, щоби «витягти країну з болота», на непопулярні кроки. Їм мали би подякувати, а натомість з Мајдану луна невдоволення ними, їх пропонують замінити на, некваліфікованих в певних галузях, мајданців. Я згадую, як деякі мајданці раніше на всі заводи гукали, що не за посади тут стоять, а тепер виявилося, що деякі — саме за посади. Якщо мајданці хоч трохи люблять Україну, то не варто напрошувати нефахових кандидатів, нехај дозволять п. Арсенію обіјтися без сопливих і самому вирішувати кого брати до свого ур’яду, і брати виключно фахівців, а не за партіјними квотами. Я би не радив јому брати всю відповідальність з таким ур’ядом, що нав’язаниј галасливими бешкетниками. Проте потрібно врахувати, люди з Мајдану не розходяться, хоча вже перемогли В. Януковича, бо бояться за мајбутнє Вкраїни з такими новоспеченими керівниками, як пројдисвіти О. Турчинів, А. Аваків. Люди стояли на Мајдані та героїчно гинули не заради цих вискочнів, що наразі встановлюють (за поняттями) свої порядки. А ще якісь невідомі лајдаки у масках заходять в будинки, які сподобають, палять, грабують, зупиняють ј перевіряють будь-які машини, нищать офіси партіј-опонентів, збиткуються з міліції. Так нахабніють, що јој! Гадаю, то є замасковані москалі. Банду геть!
    Перші вбивства учасників акції протесту на Мајдані сталися 22 січня 2014 року: тоді під час наступу «Беркуту» на вул. Грушевського в Києві були вбиті Сергіј Нігоян і Михајло Жизневськиј. Того ж дня від тортур і переохолодження помер Юрко Вербицькиј. Після того ще декілька активістів померли в лікарнях від отриманих поранень. Пік смертеј на Мајдані почався 18-20 лютого, коли в зіткненнях з силовиками померло 85 чоловік (Небесна сотня). На жаль, люди продовжують помирати від тяжких поранень. Також загинуло ј 16 силовиків. НБН збира інформацію про кожного з них.
    Революціјні ключові події в Україні відбувалися надто швидко. Хтілося би коротко нагадати про них панству.
    Деякі нові події на підтримку Евромајданів у хронологічному порядку:
    10 лютого 2014 р. — Кетрин Ештон — баронеса, верховна представниця ЕУ з питань політики ј політики безпеки, безрезультатно спілкується з В. Януковичем у Києві.
    12 лютого 2014 р. — 3-я фотовиставка «Мајдан. Людьскиј фактор» працює на вул. Грушевського, Київ. Міжнарідна амністія, Лондон, вимага від української влади розслідувати злочини міліції.
    13 лютого 2014 р. — попереджувальниј Всеукраїнськиј страјк відбувається в обідню перерву о 12:00-13:00. Загальне перемир’я між фанатами: від Луганська до Карпат фанат фанату — друг і брат. Штефан Фюле — еврокомісар з питань розширення та Европејської політики сусідства, відвідує Мајдан, Київ і не впізнає як тој змінився ј радикалізувався.
    14 лютого 2014 р. — валентинки самообороні Мајдану принесли активістки, Київ. Створено сотню самооборони в Тернополі. Тимчасово запалали шини о 17:00 на вул. Грушевського, Київ.
    15 лютого 2014 р. — велопробіг у Харкові. 8-и річниј бабак Мишко у Львові віщує тепло в кінці березня. Дмитро Булатів — лідер Автомајдану розчаровує, розмовляючи росіянською, на прес-конференції в Берліні. Ур’яд Канади виділя кошти для лікування евромајданців. 2-ј Всеукраїнськиј форум Евромајданів у Одесі проводиться 2 дні (першиј був 11 січня 2014 року в Харкові). Благодіјниј концерт проходе у Відні для українського Евромајдану та свобідних ЗМІ.
    17 лютого 2014 р. — А. Яценюк і В. Кличко відбувають до Німеччини на запрошення Анґели Меркель — канцлерки Німеччини.
    18 лютого 2014 р. — мирниј наступ Мајдану на Верховну Раду. «Беркут» оточує Мајдан. Будинок профспілок горить увечері. 18-20 лютого 2014 року проходять активні бојові дії на Мајдані.
    19 лютого 2014 р. — В. Янукович оголошує 20 лютого Днем жалоби за загиблими.
    20 лютого 2014 р. — Литва оголосила 20 лютого Днем жалоби за загиблими учасниками акціј протесту в Києві. 20-21 лютого міністри закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штајнмајєр, Франції Лоран Фабіус, Польщі Радослав Сикорськиј ведуть перемовини про дорожню карту з В. Януковичем у Києві.
    21 лютого 2014 р. — Жіноча збірна Вкраїни з біятлону виграла естафету 4x6 км на Олімпіяді 2014 в Сочі. Олімпіјськими чемпіјонками стали Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна! В. Янукович привітав українських спортсменів зі золотими медалями на ХХІІ зимових Олімпіјських іграх в Сочі. В. Янукович і парламент оголосили 22-23 лютого Днями жалоби за численними загиблими.
    22 лютого 2014 р. — на Мајдані в Києві на 1 день встановили хрест, для запанування миру ј спокою, якиј ще в 2004 році освятив Іван Павло ІІ — Папа Римськиј. Відставка В. Януковича парламентом. Звільнення Ю. Тимошенчихи парламентом. Втеча за кордон М. Добкіна — голови Харківської обласної державної адміністрації ј Г. Кернеса — міського голови Харкова. В. Янукович записує відеозвернення українському народу в Харкові. Близько 12:20 демонтовано пам’ятник Леніну за рішенням міської ради в Золотоноші. Біля колишнього пам’ятника залишено напис «Яника — на нари». На постаменті, де був Ленін, наліплено світлини «Небесної сотні», перед якими поставлені свічки пам’яті, ј установлено українського стяга. Бронзового Леніна здадуть на металобрухт, а на виручені гроші на цьому місці буде пам’ятник Героям, полеглим на Евромајдані. Імені Героїв Мајдану пропонують назвати ј цю центральну площу.
    23 лютого 2014 р. — У ніч на неділю 23 лютого пам’ятник Радянської армії в центрі Софії був розмальованиј у жовто-блакитні кольори українського прапора. Жовто-блакитними стали скульптура воїна ј прапор в руках іншого солдата, та постамент пам’ятника. Невідомі додали також написи українською: «Слава Україні!!!» і «Капутїн». Болгарські ЗМІ відзначають, що акт вандалізму здіјснено в день вшановування захисників Вітчизни в Росії та скорботи за загиблими на Мајдані в Україні. У ніч на вівторок 25 лютого телеканал «Юерон’юз» (Euronews) розмістив фотографію пам’ятника в якості заставки на своїј сторінці в «Фесбук» (Facebook), що викликало безліч обурених коментарів користувачів. Через якијсь час заставка була вилучена. В опублікованому потім повідомленні з цього приводу телеканал роз’яснив свою позицію. «Публікуючи на нашіј стіні фоту акції — інсталяції в Софії ми жодним чином не висловлювали тим самим підтримку тим чи іншим силам України — і вже тим більше акту вандалізму», — підкреслюється в повідомленні.
    Резиденція «Мижигір’я» повернута у держвласність парламентом. Закон України «Про засади державної мовної політики» скасовано парламентом. У багатьох містах України, в тім числі ј у Києві, відбувається 12-е Нарідне Віче «Кінець режиму Януковича». Ленінопад. 90 пам’ятників упало з грудня до лютого. Г. Кернес, а потім і М. Добкін повертаються до Харкова.
    Генадіј Кернес — мер Харкова, перед входом у віп-термінал міжнарідного аеропорту «Харків» (на прес-конференції), Харків: «Президента на сьогодні в країні нема. Те, що стосується Президента Віктора Януковича, це вже історія. Віктор Хведорович — в історії. А тіло? Я з ним в лазню не ходив. Я не маю близьких стосунків з В. Януковичем, я спілкувався з ним тільки тоді, коли він приїздив до Харкова або на нарадах. В Україні перемогла революція. Революція за фактом сталася. Революція, Мајдан — усі перемогли. І хто вигра від цього — ми повинні подивитися в мајбутньому. Зараз головним завданням є припинення протистояння. Сьогодні є вже сформована влада на рівні держави, деякі міністри, голова Верховної Ради, формується пакет законів — і ми працюватимемо. Необхідно стабілізувати ситуацію всім разом, незалежно від того, хто сьогодні — влада, а хто — опозиція. Переможців не судять, але будь-якиј переможець примноже свою перемогу, якщо він своїх ворогів зробе своїми друзями. Я не вијшов з Партії реґіјонів і залишаюся керівником Харківської міської організації ПР. Ніякого сепаратизму, ніякого федералізму в моїх думках нема ј ніколи не було. Я не збираюся јти в відставку».
    24 лютого 2014 р. — відбувається благодіјниј телемарафон «Небесна сотня». Верховна Рада пријма рішення про звільнення політичних ув’язнених. Володимира (Сабодана) — митрополита Київського і всієї України усувають від керування УПЦ МП Священним Синодом Української Православної Церкви. Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри обирають Онуфрія — Преосвященного митрополита Чернівецького ј Буковинського. В багатьох містах світу відбуваються акції на підтримку Евромајдану.
    25 лютого 2014 р. — стартує виборча президентська компанія. Зірку, яка була на шпилі-флагштоку над куполом будівлі Верховної Ради, вранці спилюють. Кетрин Ештон — баронеса, верховна представниця ЕУ з питань політики ј політики безпеки, приїздить до Києва, спілкується з новою владою. Вільям Бернс — першиј заступник державного секретаря США відвідує на 2 дні Київ. Арсен Аваків — в. о. міністра внутрішніх справ, підписує наказ № 144 про ліквідацію спеціяльних підрозділів міліції цивільної безпеки «Беркут».
    26 лютого 2014 р. — у Неаполі (Сімферополі) біля Верховної Ради Криму вранці зібралися щонајменше 5 тисяч кримських татар, вимагаючи від влади реґіјону зберегти цілісність України. Люди тримають прапори Вкраїни, Европејської Унії, націјональні прапори кримських татар і скандують «Банду геть!», «Слава Україні!», «Україна!». Початок росіянської віјськової агресії в Криму в ніч на 27 лютого. Будівлі Верховної Ради Криму ј Ради міністрів Криму зајняті озброєними людьми в уніформі без розпізнавальних знаків. В. Януковича ј В. Захарченка оголошено в міжнарідниј розшук. Мовне об’єднання: цеј день Львів розмовля росіянською, а Юзівка (Донецьк) — українською. На 13-у Нарідному Вічі в Києві, що почалося о 19:00, запропоновано ј затверджено склад Ур’яду нарідної довіри. Відбувається благодіјниј концерт Академічного симфонічного оркестру Націјональної філармонії Вкраїни, присвячениј пам’яті загиблих героїв Мајдану «Небесна сотня». МВС наказало самообороні Мајдану зняти маски і здати зброю.
    27 лютого 2014 р. — створено коаліцію з 250 депутатів «Европејськиј вибір» і створено коаліціјниј ур’яд на чолі з А. Яценюком. В. Янукович попрохав у росіянської влади прихисток для себе ј своєї родини від «екстремістів». Відповідниј захист јому надано на терені Росії.
    28 лютого 2014 р. — Верховна Рада України скасувала низку пільг народним депутатам України, ухваливши Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус нарідного депутата Вкраїни».
    В прикордонному з Україною місті Росії — Ростові-на-Доні, о 15:00-16:22 проходе прес-конференція екс-президента Вкраїни Віктора Януковича, де він пояснює, що є чинним президентом України, не визнає нової влади та пријнятих нових законів, виступа за цілісність української держави. Віктор Янукович — президент України в вигнанні: «Я на закінчення хтів би звернутися до тих, хто, так сказати, назива зараз себе законною владою в Україні. Я хтів ще раз, в черговиј раз сказати, схаменіться, схаменіться і припиніть ці безчинства, будете за це нести відповідальність. Вже зараз кінець ясен: ніколи нарід України не погодиться з вами разом мешкати в такіј країні. Тому я хочу сказати, підіть і не допускајте ще більшого беззаконня ј горя українському народу. І одночасно хочу звернутися до всього народу Вкраїни. Перше: хочу попросити пробачення у всіх, хто постраждав і стражда. Друге: Я все що зможу зробити, я буду робити до кінця свого життя, щоби бути з народом України. Не з покидьками цими: з націјоналістами ј бандеровцями, а з народом України. Для мене завше були дорогі ј будуть дорогі життя тих людеј, що пішли. Якби я зараз був в Україні, я поклонився би кожному. І зустрівся би з кожною родиною, незалежно хто де стояв: по якиј, як кажуть, бік барикад. І певен в тім, що для нинішньої влади зараз не існує українськиј нарід, вони јого не рахують, вони вважають, що це тріски. Але правда обов’язково пријде ј вона восторжествує. Дякую!».
    Деякі нові наліпки з Евромајданів:
Вибачте за незручності — ми змінюємо Европу. * Вільна нація. Вільна Вкраїна. * Листи для героїв. * Ми — жінки. * Чернігів з тобою, Автомајдане!
    Деякі нові плакати з Евромајданів:
3 покришки (2014) = 3 колоски (1932) * Геть Януковича. * Геть Нацраду брехні. * Де ви були в штурм? * Дозвольте нам говорити правду. * Зі Львова з любов’ю. * Злочинці мають бути покараними. * Зраду геть. * Европо! Гроші олігархів поверни. * Є Бандера, є свобода і є хліб. * Капутїн. * Київраду НЕ ЗДАМО! * Луценко = Ґонґадзе? * Ми за нових політиків. * Ми не здамося. * Ми тут, бо хочемо чесної праці. * Не здамо КМДА. * Не зрадьмо Небесну сотню. * Небесна сотня вимага правосуддя! * Україна любе Мајдан! * Україно, ми з тобою.
    Деяке нове скандування з Евромајданів:
Ахметов не сховається. * Віримо, можемо, переможемо! * Всі на Мајдан. * Герої — Не вмирають. * Добкіна в відставку. * Києве, вставај! Роботу припиняј! * Києве, до бою! Ужгород з тобою! * Криму — мир! * Люстрація. * На коліна. * Пса Путина — на дибу! * Римськиј статут негајно. * Свобода пријде — порядок наведе! * Слава Нації! — Смерть Ворогам! * Україна! * Черкаси, вставај! «Беркуте», додому!

    Чи пробача панство В. Януковичу? (Прошу врахувати: «Не судіть, і не будете судимі; не засуджујте, і не будете засуджені; прощајте, то простять і вам» — Біблія (Лк. 6, 37; Мт. 7, 1))

13%, 1 голос

13%, 1 голос

63%, 5 голосів

0%, 0 голосів

13%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
7

Коментарі