Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Рада дозволила не замінювати водійські посвідчення зразка СРСР

Верховна Рада дозволила не замінювати водійські права тим громадянам України, у яких є водійські посвідчення зразка СРСР. За відповідний законопроект №2633-1 на засіданні у вівторок, 17 вересня, проголосували 314 нардепів, повідомляє кореспондент НБН.

Проект закону № 2633-1 «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус» щодо врегулювання питання чинності посвідчень водія зразків бланків, затверджених органами влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік», був прийнятий за основу і в цілому.

Водночас перед цим нардепи відмовилися прийняти проект Закону №2633 «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус» (щодо безкоштовної заміни водійського посвідчення старого зразка для громадян пенсійного віку), який припускав безкоштовну заміну прав для пенсіонерів.

Як відомо, в 2011 році Верховна Рада прийняла закон №8507 «Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України», який увів біометричні паспорти. Також українських водіїв, що мають права зразка СРСР, зобов'язали замінити їх на нові до 1 січня 2014 року. Після цієї дати старі права стануть недійсними, і з ними вже не можна буде керувати автомобілем.

1

Коментарі

118.09.13, 13:01

А я вже поміняв права. Ніхто не зміг пояснити - кому воно треба? Отже, я скоїв незаконно? Так хто ж прийняв рішення -"міняти!"?