хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Створюємо мапу в OpenStreetMap!

Польовий посібник для всіх від Humanitarian OpenStreetMap Team

Передмова

Кожного дня тисячі людей вносять свій вклад у OpenStreetMap, проект високою метою, якого є нанесення на мапу всього світу. Більшість програмного забезпечення OSM є вільним та відкритим і будь-хто може скористатись даними, які відкриті для всіх. Ідея проста: якщо ви створюєте мапу вашого міста, а я — свого, ми можемо спільно використовувати для цього загальну платформу. З наявністю достатньої кількості учасників, які вносять свій вклад, ми можемо створювати мапу та накопичувати дані для всього світу.

Це введення у OpenStreetMap є покроковим керівництвом створеним, щоб допомогти будь-кому почати робити свій внесок в OSM, незалежно від того яким початковим рівнем знань володіє учасник. Хоча з початку це здається складним, OSM є досить простим і будь-хто може розпочати створювати мапи, і поступово, як розуміння процесу росте, ви зможете створювати все більше і більше цікавих речей.

Це керівництво робить кілька припущень. Припущення перше: Ви до цього вже вмієте користуватись комп’ютером та маєте адресу електронної пошти. Якщо ви не маєте адреси електронної пошти, ми сподіваємось, що у вас є друзі, які допоможуть її вам отримати. В Інтернет існує багато сервісів, які пропонують можливість отримати безкоштовну поштову електронну адресу, такі як: www.gmail.com або mail.yahoo.com, чи багато інших. Користувачі порталу www.i.ua можуть отримати поштову адресу на mail.i.ua.

Інше припущення: Ви до цього користувались Інтернет. Можливо ви вже обізнані із Facebook або е-поштою, цього достатньо, щоб розпочати роботу з OpenStreetMap. Якщо ви зручно почуваєтесь у поводженні з комп’ютером та серфите мережею, не хвилюйтесь — цей посібник і для вас також. Незалежно від вашої майстерності, ми проведемо вас крок за кроком через OSM і ви будете мапити у мить ока!

Зміст

  1. Введення в OpenStreetMap Що таке OpenStreetMap? Чим він може бути корисним для мене?
  2. Перші кроки в OSM Отримання облікового запису та перше додавання даних до мапи
  3. Знайомство з JOSM (частина 1, частина 2) Встановлення основного редактора OSM та практичні рекомендацію по кресленню мапи
  4. Використання GPS (частина 1, частина 2) Дізнайтесь про GPS, як це працює та як це використовувати для створення мапи в OSM
  5. Використання Walking Papers (частина 1, частина 2) Дізнайтесь як створювати мапи на папері та як їх переносити в OSM
  6. Редагування в JOSM Використання JOSM для додавання інформації в OpenStreetMap та для створення справжньої мапи
  7. Вдосконалене редагування (частина 1, частина 2) Введення в теґи та функції розширеного редагування в JOSM
  8. Рухаємось далі Дізнайтесь про інші речі, які ви можете пробити в OSM, та як ми можете продовжувати вчитись

0

Коментарі