хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Карлос Кастанеда

Суперечливе ставлення викликає не лише творчість цього автора, але й його біографія. Його звинувачують у пропаганді наркоманії, поширення текстів, що ставлять під загрозу психічне здоров'я, подання своїх вигадок як подій, що реально відбувалися і т.д.

Чи дійсно існував Хуан і чи зустрічався з ним сам автор, а якщо й зустрічався, то яка частина  подій мала місце насправді залишається таємницею. Використання психотропних речовин дійсно несе загрозу здоров'ю, так як вимагає не лише участі досвідченого інструктора, але й відповідного рівня здоров'я адепта.

Але, незважаючи на все сказане, твори К.Какстанеди несуть нам особливий погляд на реальність,  психологію, психіку, та методи самотрансформації, що можуть зірвати завісу з частини прихованого від нас світу.

Саме філософія споглядання Світу та реорганізації свідомості, а не опис практик застосування хімічних психоделіків, робить систему, описану Кастанедою, унікальною та вартою уваги.Систему роботи з свідомістю, описану Катанедою, можна описати як нейтралізацію бінера: «звільнення точки зборки» та «сталкінг». Призначення першого – звільнити свідомість від стереотипів, другого – дисциплінувати та захистити свідомість, позбавлену звичних точок опори, які, одночасно, є кайданами для неї. Для «звільнення точки зборки» одною з цікавих технік є контрольовані сновидіння. Свідомість, перебуваючи у світі, де будь-які обмеження є лише продуктом її діяльності та повністю підвладні їй, отримує шанс навчитися ламати практично всі стереотипи, нав’язані емпіризмом.

А така техніка, як «зупинка внутрішнього діалогу», що детально розглядається у творах, є ключовим моментом не лише самовдосконалення, але й чи не найважливішим моментом досягнення успіху у практиках націлених на виклик зовнішніх змін вольовим зусиллям (реалізаційної влади).

Та найголовнішою темою і метою у творі є пошук індивідуальної свободи, у тому числі від свого емпіричного «лже-Я».

Карлос Кастанеда | Полное Собрание Сочинений [2007] [PDF]

http://nnm-club.ru/forum/viewtopic.php?t=208672

http://fgf1.i.ua/g/28fdb9.28fdb9.87fd6.1.8a8b017e.1/K.K.12_books.pdf

1

Коментарі

Гість: Dark_Planet

128.10.11, 20:01

Спасибі за ін-цію.