Салат із кульбаби
- 20.05.11, 11:07
- Філософія життя
Народ! Ви всі добре знаєте, що з кульбаби готують вино. Рецепт його приготування детально і популярно розповів Рей Дуґлас Бредбері (один із моїх улюблених письменників) у однойменному романі. Колись я навіть писала у блозі, як ми куштували таке вино http://blog.i.ua/user/853169/393515/
Але кульбаба має надзвичайно багато вітамінів, і у Франції цю рослину навіть розводять як салатну культуру. Салат із кульбаби я теж куштувала. І скажу вам, що він досить смачний, а що поживний, про те – навіть не йдеться.
Зараз весна, кульбаби на лугах багато розвелося, і вона радує зір характерним для неї кольором сонця.
Так от, нарвіть кульбабового листя. Добре вдома помийте його під струменем води і покладіть у миску з підсоленою водою на хвилин 30. Це робиться для того, щоб зникла гіркота (а вона зникає, якщо не за 30 хвилин, то за 40-50 напевне).
Коли листя стане їстівним, відіжміть його, візьміть іншу зелень: петрушку, кріп, зелену цибулю і поріжте, додайте порізаних огірків, редиски, помідорів і перемішате у салатнику.
Для заправки можна взяти несолодкий йогурт, кефір або сметану, можна також додати трохи рідкого меду (якщо любите, поперчіть або ж додайте трохи цитринового соку, це вже кому як до смаку), посипте зверху тертим сиром і думайте, що ви насичуєте свій організм вкрай здоровою їжею.
Салат можна заправляти також олією з оцтом чи олією і цитриновим соком, це теж як кому подобається!
Отже, смачного!
Але кульбаба має надзвичайно багато вітамінів, і у Франції цю рослину навіть розводять як салатну культуру. Салат із кульбаби я теж куштувала. І скажу вам, що він досить смачний, а що поживний, про те – навіть не йдеться.
Зараз весна, кульбаби на лугах багато розвелося, і вона радує зір характерним для неї кольором сонця.
![](http://os1.i.ua/3/1/7131760_51151963.jpg)
Так от, нарвіть кульбабового листя. Добре вдома помийте його під струменем води і покладіть у миску з підсоленою водою на хвилин 30. Це робиться для того, щоб зникла гіркота (а вона зникає, якщо не за 30 хвилин, то за 40-50 напевне).
Коли листя стане їстівним, відіжміть його, візьміть іншу зелень: петрушку, кріп, зелену цибулю і поріжте, додайте порізаних огірків, редиски, помідорів і перемішате у салатнику.
Для заправки можна взяти несолодкий йогурт, кефір або сметану, можна також додати трохи рідкого меду (якщо любите, поперчіть або ж додайте трохи цитринового соку, це вже кому як до смаку), посипте зверху тертим сиром і думайте, що ви насичуєте свій організм вкрай здоровою їжею.
Салат можна заправляти також олією з оцтом чи олією і цитриновим соком, це теж як кому подобається!
Отже, смачного!
7
Коментарі
Philosopher
120.05.11, 11:26
Я, правда, трошки інакше роблю...
TatianaR
220.05.11, 11:30Відповідь на 1 від Philosopher
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/tort.gif)
Цікаво дізнатися як саме?Philosopher
320.05.11, 11:32Відповідь на 2 від TatianaR
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/podmig.gif)
Якщо завтра (або й сьогодні) кульбаби нарву - рецепт викладуTatianaR
420.05.11, 11:41Відповідь на 3 від Philosopher
Гість: Сёдня удалюсь
525.05.11, 14:50
ну не знаю, тридцать минут ждать, я так не могу![](//i3.i.ua/v2/smiles2/lol.gif)
Гість: Сёдня удалюсь
625.05.11, 15:38
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/lol.gif)
я крапиву в борще и салатах тоже ем, не изврат этоTatianaR
725.05.11, 15:49Відповідь на 6 від Гість: Сёдня удалюсь
хааааааааааааааарашо