Заморська цитрина та український буряк
- 18.05.11, 11:05
- Філософія життя
Перші історичні згадки про цитрину (російською лимон) ведуть у Китай у 8 сторіччя.
В 11 сторіччі араби привезли цю культуру в Іспанію, де рослина прижилась
і, як вважають вчені, набула сучасного вигляду.
У Росії цитрина з’явилась у 19 сторіччі, і селяни села Павлово
під Нижнім Новгородом вирощували її у кадушках.
Ці цитрини так і називали: павловські кімнатні лимони (українською – цитрини).
Думаю, що й в Україні цитрина з’явилася саме тоді, як і в Росії, і то була кімнатна цитрина.
В 11 сторіччі араби привезли цю культуру в Іспанію, де рослина прижилась
і, як вважають вчені, набула сучасного вигляду.
У Росії цитрина з’явилась у 19 сторіччі, і селяни села Павлово
під Нижнім Новгородом вирощували її у кадушках.
Ці цитрини так і називали: павловські кімнатні лимони (українською – цитрини).
Думаю, що й в Україні цитрина з’явилася саме тоді, як і в Росії, і то була кімнатна цитрина.
11
Коментарі
Гість: Камрад
118.05.11, 11:13
Что за пиздоватое слово - "цытрына"
Гість: Сёдня удалюсь
218.05.11, 11:29
а зачем ускорять процесс брожения в буряках?
Гість: Сёдня удалюсь
318.05.11, 11:29Відповідь на 1 від Гість: Камрад
товарисч, идите дрочите в зомбосообществах
TatianaR
418.05.11, 11:37Відповідь на 2 від Гість: Сёдня удалюсь
щоб квас швидше був готовий
Гість: Сёдня удалюсь
518.05.11, 11:49Відповідь на 4 від TatianaR
ну не знаю, надо будет как нибудь к специалистам на борщ напроситься.а у меня только со сметаной наваристый
TatianaR
618.05.11, 11:53Відповідь на 5 від Гість: Сёдня удалюсь
так сметана кожному борщу додає смаку
Гість: Камрад
718.05.11, 11:58Відповідь на 3 від Гість: Сёдня удалюсь
Чу! Я слышу голос с параши!
Гість: Сёдня удалюсь
818.05.11, 12:02Відповідь на 7 від Гість: Камрад
Мари_НКа
918.05.11, 12:22
Я однажды ела такой борщ.Вкуснота.
Лимонный сок добавляю в зажарку для борща.
Гість: Сёдня удалюсь
1018.05.11, 12:23Відповідь на 6 від TatianaR
это такой своеобразный гешефт?