Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

І ще раз про мови

За часи незалежності будь-який український уряд ніколи не приділяв належної уваги розвитку української мови. Але не дивлячись на це, як то кажуть, собака (Колісніченко) гавкає, а караван іде. У порівнянні з 1995 роком кількість населення яка виступає за двомовність зменшується : з приблизно 56%  у 1995р до 48% на теперішній час.
В Україні набуло поширення таке явище як ДИСГЛОСІЯ - коли в межах одного суспільства вільно функціонують дві мови, але у своєму застосуванні вони не рівноправні, як при двомовності, а виконують різні функції і люди користуються ними в різних ситуаціях.

Приклад 1 : проєвропейськи налаштовані політики розмовляють українською, а прихильники "русскаго міра" виключно російською.

Приклад 2 :Нешанобливе звертання до дівчини-жінки : "куріца", "овца", "кобила" - є виключно російськими словами. Ніхто ж не каже "курка" чи "вівця".

Приклад 3 :Те ж саме розмовне "Льоша", "Льоха" від повного імені "Олексій". Теж русизм, бо ж слово "льоха" в українській мові має значення "самка свині".

В результаті українська мова є мовою державотворчої та духовної еліти нації, в той час як російська з її вульгаризмами та матюками є мовою пролетаріату, широких мас, соціального дна, дрібної торгівлі та прикладного технічного забезпечення, бо в високотехнологічних галузях таких як програмування чи компютерні технології вона не вартує нічого, бо цю нішу займає англійська.
Важливим психологічним аспектом є те, що спілкуючись українською, ви автоматично дотримуєтесь високого стилю, коректності і шанобливості.
Необхідність єдиної державної УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ на даний момент це не предмет особистих уподобань, національних сентиментів, економічної рентабельності чи якась забаганка "українських націоналістів - радикалів". Це справа нашого добробуту, здоровя, безпеки і життя. Бо якщо нас втягнуть в "русскій мір" то нас чекає чергове прозябання на задвірках людства, ми не те що не житимемо краще, а навіть НЕ УЯВЛЯТИМЕМО як можуть жити інші.
Демонстративні російськомовні виступи народних обранців з трибуни Верховної Ради, "законопроекти"  про двомовність є прямим проявом інформаційної війни, яку веде Москва проти нас.
Потрібно називати речі своїми іменами : у будь-якій країні світу це кваліфікувалось би за статтями кримінального кодексу як "державна зрада".
Тому ми зараз з вами, шановні українці на війні, на неоголошеній війні, в якій мусимо перемогти!
Вперед до перемоги!

30.05.2012р                                       Рівне

Скільки офіційних державних мов повинно бути в Україні ?

70%, 117 голосів

28%, 46 голосів

2%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
58

Коментарі

131.05.12, 00:07

Друзі, прошу зазирнути сюди:
http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?opituvannya_chi_zaslugovuye_rosiyska_mova_osoblivogo_statusu_v_ukrayini&objectId=222485
та проголосувати за 1-й пункт.
Дрібничка, але приємно!
Голосувалка розташована праворуч десь 30% від початку сторінки...
Слава Україні!!!

    231.05.12, 00:22

    Однозначно - УКРАЇНСЬКА МОВА має бути однією єдиною державною...

      331.05.12, 00:31Відповідь на 1 від Східняк

      Друзі, прошу зазирнути сюди:
      http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?opituvannya_chi_zaslugovuye_rosiyska_mova_osoblivogo_statusu_v_ukrayini&objectId=222485
      та проголосувати за 1-й пункт.
      Дрібничка, але приємно!
      Голосувалка розташована праворуч десь 30% від початку сторінки...
      Слава Україні!!!
      Зробив! Строго по рекомендацiях

        431.05.12, 01:13

          531.05.12, 01:14

          Ви знаєте, я можу сказати чому в російській мові більше не лише лайливих слів, а й будених-сленгових. Тому що вона розвивалася і велику допомогу в це "діло" вклав російськомовний український народ. А українська мова залишилась на тому самому місці, де ми її забули. Тому не варто обливати брудом іншу мову. Я за єдину державну без варіантів, але нормальними методами, без таких от образ. Якщо Бог дасть і українська мова ввійде до молодіжного, та чого там гріха таїти кримінального сленгу - через кілька поколінь матимемо не лише "овцю". Тільки не кажіть що українці не лаються. Не лаються рідною, бо вона не має таких зворотів. Поки що. Росіян нам в цій справі не перевершити, та й не треба. Але на речі слід дивитися з усіх боків.

            анонім

            631.05.12, 06:08

            Если украинец матерится, используя русские выражения, за неимением их в украинском, это вовсе не говорит о духовной деградации русских и о превосходстве украинцев над русскими. Кроме матов, используемых "пролетариатом", русский язык использовался для написания таких мировых шедевров как "Война и мир", "Бесы", "Преступление и наказание". А какие шедевры мирового уровня написаны на мови? А уж какие слова и для чего использует русский или украинец, зависит только от его духовных потребностей, его интеллекта и его воспитания. Если украинский гопник матерится на русском, это ещё не значит, что русские деградировали и всей страной опустились на социальное дно. Скорее, это украинский гопник выше дна не поднимался.

              731.05.12, 07:07

              П.№ 1

                831.05.12, 07:07

                гос одна, но ругаться мне нужно

                  931.05.12, 07:10Відповідь на 6 від анонім

                    анонім

                    1031.05.12, 07:16Відповідь на 8 від Shnec

                    Никто не требовал для русского языка статуса государственного. Официальный язык и государственный - немного не одно и то же.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      33
                      попередня
                      наступна