хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Страшилка про золотий газ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова припускає, що ціна на імпортований з Росії газ може скласти 700 доларів за тис. куб м в разі збільшення вартості нафти на світових ринках до 150 доларів за барель.

Іншими словами, влада вустами секретаря РНБО готує українців до гіршого заздалегідь. Таким чином, штучно формується громадська думка про неминучість завищених цін на російський газ. Цікаво виходить у самої дружної з російським братом Партії регіонів. Киваючи на злощасний контракт минулого уряду від 2009 року, влада заговорює більш важливі теми. А саме:

1) те, що, йдучи на вибори, кандидат В. Янукович вже знав про підписані контракти з РФ по газу. Отже, коли штаб регіоналів переконував свій електорат в швидкому розв'язанні проблем з Росією, що накопичилися під час президентства В. Ющенко, м'яко кажучи, лукавив. Ні більше дешевого газу, ні тим більше дружніх відносин з північним сусідом українці не побачили. За винятком, хіба що, ганебних поступок біло-блакитної влади з ключових питань Москві. 2) кивання в сторону договору з Росією від 2009 року більше нагадує інфантильну поведінку, ніж державницьку позицію. Адже Янукович, підписуючи секретний і приховуваний від суспільства Харківський пакт по газу і здачі найперспективніших територій кримського півострова, скоїв посадовий злочин. По-перше, влада просто була зобов'язана врахувати параметри газових відносин, задані урядом Ю. Тимошенко при підписанні такого серйозного документу. І по-друге, адміністрації президента для початку потрібно було винести на обговорення питання, що несе стратегічні наслідки, як мінімум депутатському корпусу. Насправді сталася знову таки інфантильна гра дорослих дядьків з метанням яєць і вириванням волосся у колег заради синхронної ратифікації з російською Держдумою сумнівного пакту. 3) переконуючи українців в неминучості нового стрибка цін на російський газ, влада уникає вирішення питання в судовому порядку. Не дивлячись на те, що Янукович вже оголосив такі наміри влади і обмовився, що для суду з Росією Україна добре підготувалася. Будь ласка, здавалося б, всі карти в руки нинішньому режиму. Боріться, доводьте правоту, розривайте Харківський пакт, відстоюйте, нарешті, інтереси держави, а не корпоративні апетити. Тим більше, з приєднанням України до Європейської енергетичної хартії провідні гравці ЄС підтвердили свою готовність у захисті українських інтересів з газпромівським монополістом. Ан ні! Бояться. Проте, знаєте чого боїться ця влада? Те, що в суді доведеться розкривати купу краплених карт. У тому числі і тіньові схеми з відкатами, ламати бізнес Фірташа і Бойко і так далі. Адже в каламутній воді легше ловиться здобич. Виведи сьогодні суперечка з Росією на міжнародну арену і багато брудних дивідендів навколоурядових "сімей", підуть прахом. Панове збрехали у виборчу компанію і післявиборчої час, не годуєте народ страшилками, друкованими в адміністрації президента. Подавайте до суду позов, доводьте свою спроможність і не залучайте народ до загальної скорботи по газпромівському ціннику. Ця ваша проблема. А громадянам Україні, слава Богу, поки вистачає для власних потреб і власного газу. Дорогий газ - проблема промислового лобі провладної більшості. Не перекладайте свій головний біль на здорові голови.

За матеріалами: Олег Леусенко

22

Коментарі

17.02.12, 09:56

Окупаційна адміністрація чхати хотіла на якісь там інтереси держави

    27.02.12, 10:58

    То може норвезький дешевше?

      Гість: отслужил

      37.02.12, 16:14

      та там у всіх рило в пуху....у газі, шо у теперешньої влади, тієї шо була і навіть тієї що буде...

        47.02.12, 16:17

        "переконуючи українців в неминучості нового стрибка цін на російський газ, влада уникає вирішення питання в судовому порядку."
        Влада "сцикунів", що боїться судитися з ліліпутіним.

          57.02.12, 17:51Відповідь на 4 від Julia Taneta

          "переконуючи українців в неминучості нового стрибка цін на російський газ, влада уникає вирішення питання в судовому порядку."
          Влада "сцикунів", що боїться судитися з ліліпутіним.

            67.02.12, 19:17

            Ця влада прямий ворог для України і Українського народу,банду до камер,краще до газових.

              77.02.12, 21:12

              А хто ж схоче зі Стокгольмського та й до Гаагського....!?

                87.02.12, 21:30

                  920.02.12, 16:27

                  всё правильно, Юлька виновата