Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

"Нехай діти українофобів побавляться у совкове "лукоморьє"..."

Ірина Фаріон: "Нехай діти українофобів побавляться у совкове "лукоморьє", а наші діти житимуть і творитимуть в іншому – українському світі"


Москвофільська та українофобська діяльність Табачніка та його конкурс "Лукоморьє" нагадують спроби одіозної Єкатєріни Второй у різноманітні способи спричинити "обрусєніє" українського непокірного краю, як-от: доплати за вивчення російської мови, матеріяльну винагороду духовним школам за умови переходу на російську мову викладання тощо. Про це заявила член Політради ВО "Свобода", голова підкомітету з вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Ірина Фаріон, коментуючи указ міністра-українофоба Табачніка про проведення Всеукраїнського учнівського конкурсу з російської мови "Лукомор'я" для учнів 2–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Свободівка Ірина Фаріон зазначила: "Направду, це заслуговує хіба на гомеричний сміх. Черговий москвофільський та угодовський випад Табачніка не дивує, не шокує – а зловтішає. Раб не витіюватий і не оригінальний у своїх діях. А понад те, якщо раб невдоволений і розгублений. Мабуть, цей раб і весь почет при ньому на чолі з їхнім президентом усвідомлює наближення краху розбудови совка, себто "рускава міра". Мимоволі згадується одіозно негативний персонаж московської історії, що заторкнув собою нашу країну, – Єкатєріна Вторая. Саме вона у ненависті до українців вигадувала різноманітні способи "обрусєнія" українського непокірного краю, як-от: доплати за вивчення російської мови, а також матеріяльну винагороду духовним школам за умови переходу на російську мову викладання тощо. Можна згадати і особливо комфортний та омріяний час для табачніків – 1983 рік, а саме Постанову ЦК КПУ і Ради Міністрів України "Про додаткові заходи по поліпшенню вивчення російської мови в загальноосвітніх школах та інших навчальних закладах союзних республік", де передбачено 15% доплату за навчання російською… Тож яким смішним на цьому тлі є вигаданий адептами "рускава міра" конкурс з дивною назвою "Лукоморьє".

Це все відійде, як брудні каналізаційні потоки. Бо російська мова в Україні ніколи не матиме головного підживлення – діалектами. А саме вони – діалекти – є прямою мовою української землі. Не без того століттями "вєлікій маґучій рускій язик" ніяк не може вкоськати милозвучну українську мову… Звісно, історичні укази нищення нашої мови і сьогодні дають плідний результат у вигляді "лукоморья від табачніків". Пес гавкає, а сонце світить. Нарощуймо сили у нашому Міжнародному конкурсі знавців української мови імени Петра Яцика, в моєму авторському конкурсі політичного плаката "Мова – твого життя основа", у проєкті популяризації української книги "Від книги – до мети", де незабаром представлятиму чергове видання монографії "Мовна норма: знищення, пошук, віднова"…

Направду, ці українофобські дурні є неабиякими стимуляторами до творчости. І найосновніше: от нехай діти українофобів і побавляться у їхнє "лукоморьє", а наші діти житимуть і творитимуть в іншому – українському світі".

20

Коментарі

118.01.13, 22:06

Будуть українці, буде мова. Бо її творить нація, а не Даль, Кирило-Мифодій...

    218.01.13, 22:41

    Ігри наших дітей залежать від нас і наших дій...

      318.01.13, 22:53

      Районні відділи освіти перетворені в відділи освіти, молоді та спорту......Нові програми та,особливо,підручники,що почали діяти з 2012 ,м"яко кажучи,написані відірваними від освіти людьми(хочеться вжити слово дебілами)....Це все спеціально робиться для одурманення націїї???!!!!!!!!!

        418.01.13, 23:05Відповідь на 1 від Мир о Люб

        Будуть українці, буде мова. Бо її творить нація, а не Даль, Кирило-Мифодій...Даля прошу НЕ чіпати - він назвав свій Словник ПРАВИЛЬНО!
        Русский язык = ДИАЛЕКТ Древней Мови РУСОВ!
        Дивитись отут: http://photo.i.ua/user/295100/213374/9977123/
        Рекомендую глянуть: "Як Велика Киїївська РУСЬ стала УКРАЇНОЮ!" http://video.i.ua/user/295100/51651/374469/
        СЛАВЯНЕ – это совсем НЕ "РУССКИЕ"! http://video.i.ua/user/295100/51651/388984/

          519.01.13, 00:16Відповідь на 4 від Богдан Ляшко

            619.01.13, 00:16Відповідь на 3 від дТОЛЯізХорола

            для одебілення. Такими легше правити.

              719.01.13, 00:17

              жалюгідна козлорила тваринка. Колись збриє в московію як Шкіль в Чехію.

                819.01.13, 00:23

                Експромт від мене:

                Край Межигірья,дуб зелений,

                І золотий ланцюг на нім:

                І день і ніч там ПОЦ учений

                На ланцюгу кружляє тім;

                Він всім кацапам лиже дупу,

                Своїм вважають теж жиди,

                Обрізали йому залу.у

                І не туди і не сюди...

                  919.01.13, 00:29Відповідь на 7 від Fred Perry

                  жалюгідна козлорила тваринка. Колись збриє в московію як Шкіль в Чехію.Хто?

                    1019.01.13, 00:29Відповідь на 6 від Fred Perry

                    для одебілення. Такими легше правити.Так і є.....Бо ,інакше,важко зрозуміти,що твориться в освіті...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна