хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Так, смерть!

Ігор Луценко, для УП
КОЛОНКИ АВТОРА
Десятинний провулок – шанс для Філарета
Як фальсифікували "справу Гостинного двору"
Декларація Гостиного Двору

Свобода не прийшла у будівлю парламенту займатися парламентаризмом. Вона прийшла туди на громадянську війну.

І вона стовідсотково має рацію у цьому, бо давно вже немає ніякого парламенту. Парламент – це правила, правила – їх можна встановити, лине перемігши. Перемогти можна лише усвідомивши реальність війни.

***

Проти нас зараз іде громадянська війна. Партизанська.

Ви бачили тріумф у очах нічних київських бандитів? Не тих, котрі рядові бійці, а їх змовників, що забирають вулиці, місто, країну – б’ючи та калічачи людей? Таке важко забути.

Сто разів бувало так, коли після всіляких судів, засідань різних рад і комісій, громадських слухань нас на вулиці зупиняла шеренга нанятих "спортсменів", котрі забирали у нас наші сквери, парки, історичний спадок.

До і після цього моменту нам посилено пропонували судитися, збирати підписи, звертатися зі зверненнями і просити прохання – словом, діяти по правилах "миру".

Але у вирішальний момент ми стикалися з насиллям. З "спортсменами" і "міліцією", "міліцією" і "спортсменами". Насилля перемагало, і очі бандитів світилися тріумфом.

І я безпомилково пізнав цей тріумф у очах Чечетова, котрий казав про "развєлі, как котят".

Тому ніякого миру вже немає, є лише війна.

***

Довго приховувати війну неможливо. Рано чи пізно прийдуть радикали і скажуть: ті, хто кажуть про благопристойність та ненасильство, вже не мають рації. Бо надто гарно бандити-регіонали навчились користуватися благопристойністю та ненасильством своїх опонентів.

Радикали скажуть: ми маємо переглянути нашу мораль та нашу етику. Мораль мирного часу має відійти ("не можна битися під час фальшувань у Раді, це ж так не по-парламентському", "не можна руйнувати паркан біля Адміністрації президента та шлагбауми біля Кабміну, це ж вандалізм", "не можна самовільно вивозити евакуатором протиправно припарковані майбахи з-під верховної ради, це ж незаконно"). Має прийти мораль воєнного часу ("не можна добивати поранених", "не можна катувати полонених").

Фронт змін, Блок Кличка, Батьківщина – всі вони, за багаторічною інерцією кабінетів та сесійних зал, живуть у стані миру. Тому, коли ми, люди з реального світу, з ними говоримо, ми відчуваємо брак розуміння. Ми, котрі прийшли з війни, погано розуміємо цих штабних функціонерів.

Ми, люди реального світу, люди війни, для них чужі.

***

Радикали, приносять з вулиці дух нічного поєдинку – блискавичного, безкомпромісного і жорстокого. Вночі немає ні правил, ні спортивного благородства; до ранку про правила краще забути. До ранку є лише одне благородство – вижити.

Раніше цю темну істину монопольно розуміла сіра зграя регіоналів, цим пишалася і вважала своєю перевагою над конкурентами, котрі змушені апелювати до всіляких там "цінностей".

Але – зграя запливла салом, забула ті свої перші ночі грабунків, нагребла надто багато. З багатством приходить зрадницький страх, страх померти. Колишній гоп-стопщик зараз боїться літати вертольотами.

Посил війни страшний для тих, хто зараз при владі. Вони звикли жити, примушуючи нас гратися у "державу" і "право", самими же діючи лише підкупом і силою. Коли усі українці відчують нутром, що вирішують лише підкуп і сила – вони зрозуміють істину, що зараз іде війна. І це буде страшним днем для тих, хто зараз при владі.

Свободівцям, особливо середній та нижній ланці, важко знайти собі місце у країні з напів-державою і напів-правом. Але вони чудово знають своє місце на війні, де є лише свої та вороги.

На війні немає ніяких державних інституцій, що владарюють над суперниками. Є дише будівлі, поки що зайняті ворогами. І поки у цих будівлях вороги намагаються імітувати "кабінет міністрів", "прокуратуру", "податкову інспекцію", "міліцію".

Війна – проста і природна відповідь.

***

Сірість, котра зараз при владі, послідовно руйнували "державу" і "право". Залишки держави і права доїв Янукович і його партія під час конституційного перевороту у 2010-му.

За сформульованим покійними Стругацькими законом, на зміну сірим завжди приходять чорні.

Так, країна може навіть знайти свою смерть у цій війні. Але велика частина українців готова вже сказати "Так, смерть!", бо жити з такого миру вже немає сил.
13

Коментарі

Гість: Добрый Лео

113.12.12, 22:54

Тебе то какое дело до парламента? Где Енакиево, а где парламент! Решил напасть на исполком с обрезом?

    Гість: Добрый Лео

    213.12.12, 22:56

    Ничего, немного покричат для показухи, пилить больше нечего, все заговорили на украинском, Клычко в драку не лезет. Так что, Свобода очень скоро засунет язык в схрон и будет спокойно работать.

      Гість: Добрый Лео

      313.12.12, 23:07

      Что ж ты такой пугливый?

        Гість: Добрый Лео

        413.12.12, 23:11

        Так что, юнкомовский, на пиво идем?

          514.12.12, 22:56

          Свобода повинна готовити грунт для цього,це одна реальна сила за якою підуть люди.

            614.12.12, 23:04Відповідь на 2 від Гість: Добрый Лео

            Це не показуха http://www.youtube.com/watch?v=r0T8kODQuZ4 ,Свобода зібрала 50тисяч людей,після їх рішучих дій народ піде за ними ще масивніше,ми цю даунбасівськобандитську мерзоту виженем з України.Так що готуй собі копанку.

              714.12.12, 23:57Відповідь на 2 від Гість: Добрый Лео

              Ничего, немного покричат для показухи, пилить больше нечего, все заговорили на украинском, Клычко в драку не лезет. Так что, Свобода очень скоро засунет язык в схрон и будет спокойно работать.
              А ти просто покидьок - такий же, як всі у тій мерзотній ПР

                Гість: Добрый Лео

                815.12.12, 06:38Відповідь на 6 від Korsar-K

                Да, а вот пан Коломойский считает, что именно украинское еврейство должно выступить в качестве локомотива, который приведёт Украину в Европейское сообщество. Не окажется ли Свобода пешкой в чужой, еврейской, игре? А ещё он заявил, что он больше не считает Всеукраинское объединение «Свобода» Олега Тягнибока ультранационалистической силой. Наверное, украинскими ультранационалистами решили стать днепропетровские жиды?

                  Гість: Добрый Лео

                  915.12.12, 06:39Відповідь на 7 від bekirini

                  Девушка, разве можно в столь юном возрасте так ненавидеть всё кругом? Любите и работайте, это верный путь к успеху!

                    Гість: Русич я

                    1015.12.12, 07:56Відповідь на 6 від Korsar-K

                    какие 50 тыс. , я был там и видел весь тот "марш" . В том году и то больше было.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      13
                      попередня
                      наступна