хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Києву перерахують вік.

Столиці чи то 4,5 тисяч років, чи 1200.

Столичні депутати вирішили перерахувати вік Києва. Історики називають різні дати - голова комісії Київради Бригинець говорить про вік єгипетських пірамід, екс-мер Валентин Згурський - про 2700 років, Петро Толочко - про 1529.

Проект рішення про створення комісії істориків, які повинні будуть визначити реальну дату заснування міста, винесуть на найближче засідання.

Iніціатор рішення, голова комісії з культури Олександр Бригінець, вважає, що Київ може виявитися старшим єгипетських пірамід, яким більше 4,5 тисяч років. У свою чергу історики стверджують, що, якщо почати перераховувати дати, то Київ може виявитися молодше (в цьому році столиця відзначила 1529-річчя).
"Багато історичних дат, на жаль, носять" совковий "відтінок. Це стосується і дати заснування Києва, саме тому профільний інститут повинен провести відповідні археологічні роботи, а КМДА повинна виділити гроші на проведення робіт", - пояснює Бригинець.

"1529 років - це максимальний вік столиці", - сказав газеті директор Інституту археології Петро Толочко. Його підтримує і київський історик Олександр Анісімов: "Якщо ми почнемо робити капітальне дослідження, то виявиться, що місту не більше 1200 років! Це якщо рахувати за загальноприйнятою схемою, як місце з безперервним міським поселенням. Я думаю, що це спекуляція. Депутати хочуть напередодні Євро-2012 приймати гостей, як найстаріше місто в світі ".

Між тим, у Центрі археології Києва виступають за перерахунок. "Зараз жодних нових матеріалів на доказ того, що Київ є старшим свого визначеного віку, ми не маємо. Але розкопки на Старокиївській і Замковій горах проводити потрібно. Так ми б змогли докопатися до істини", - сказав директор Центру Михайло Сагайдак. Він зазначив, що такі розкопки триватимуть не менше п'яти років і обійдуться місту в мільйони гривень.

Офіційно ж, нагадаємо, столиця цього року відзначила 1529-річчя. Екс-мер столиці Валентин Згурський, за урядування якого місто вперше відзначило свій день народження - 1500 років - також підтримує ідею перерахувати вік столиці.

"Коли ми їхали на Раду ЮНЕСКО, на якому мали вирішити питання з віком Києва, ми мали дані, що Києву, Київській Русі - 2700 років ... Я багато виступав і доводив. Але вчені ЮНЕСКО весь час нас омолоджували. У якийсь момент Патон, який був зі мною, каже: "Валя, погоджуйся на 1500 років, інакше зроблять ще молодшим". І я погодився ", - розповів Згурський.

12

Коментарі

115.07.11, 07:00

    215.07.11, 11:46

      анонім

      315.07.11, 13:22

      Не менше 2500 років. Хто не повірить - возити на Хотівське скіфське городище VI-V ст. до н.е. площа якого 31 га.
      Правда там зараз синьогнійна мерзота щось будує, мабуть свідомо історію знищують виродки.

        415.07.11, 16:47

        Обовязково треба дослідити. І чхати на ЮНЕСКО-для себе,для своєї історії маємо знати.

          515.07.11, 18:54Відповідь на 2 від Hudson Hawk

          Між іншим,Харків теж древніший. http://photo.i.ua/user/3871267/258479/7246359/

            615.07.11, 19:09Відповідь на 3 від анонім

            Хотівське городище все ж за межами Києва. Але на території Києва є інші місця постійного проживання,наприклад Замкова гора.
            Ще чимало інших. А в районі Голосіїва з висоти не так давно виявили якісь ознаки величезного стародавнього поселення. Просто вся та чимала територія-своєрідне плато,яке нині густо поросло лісом. І там є місця з дуже сильною позитивною енергетикою.

              715.07.11, 21:04Відповідь на 5 від Росомон

              я знаю, культурный слой Харьковщины насчитывает около 10 тыс лет, на месте города был город Харукань, от этого и получила название река и т.д.
              А Киев основал великий Рама, ему тогда было 22 года. Назвал его Ки юв - Святая Земля, София и Лавра - защита Украины, её надо беречь, этим местам приходили поклонится тибетские монахи. Когда не станет Святынь не будет Украины.

                815.07.11, 21:23Відповідь на 7 від Hudson Hawk

                Про Харукань дійсно чув давно. Правда я знаю,що є різні думки,чи не його мають на увазі,коли називають Шарукань. Сама Шарукань наче знайдена в районі Чугуєва. Все ж думаю,скоріше могли бути 2 міста. Тим більше,що лише кілометрів з 20 на південь від вас лежить літописний Донець - прикордонний форпост Київської Русі. Взагалі Харківщина входила до території держави мадьярів-угрів Лебедії наприкінці 8-9ст. А з другої половини 11ст - до половецької держави Дешт-і-Кипчак. шарукань в свою чергу називали чи головною,чи однією з її столиць. Ну Вам там на місці видніше. Чекаємо на нові знахідки археологів.

                  915.07.11, 23:20Відповідь на 8 від Росомон

                  Всё зависело от произношения, язык трансформировался, названия пробивались из глубины веков, конечно коверкались, всё верно, такая есть теория, на мой взгляд наиболее правдоподобная, опираясь на документы, очень много не опубликованного и не изученного.