хочу сюди!
 

Vitalina

34 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 28-35 років

«Тролі» в рясах і погонах

Різке зростання кількості дописів та коментарів, які пропагують міжнаціональну нетерпимість, ворожнечу між різними регіонами України може означати, що за цю роботу взялись й представники спецслужб інших держав, які зацікавлені в радикальних сценаріях розвитку в нашій державі.

Стрічки коментарів загальноукраїнських та регіональних сайтів, створюють враження, нібито середній відвідувач інтернету – це людина, фанатично віддана Радянському Союзу, офіційній московській версії історії та політики, кровно ненавидить УПА, вірить в те, що Голодомор – це міф, нав’язаний «америкосами», а Бандера та Шухевич – його персональні вороги.

Особливості спілкування в світовій мережі дозволяють здійснювати значний вплив на настрої громадян іншої країни цілковито безпечно, таємно, не викриваючи себе, чи сам факт такого впливу.

Стосовно інтересів інших держав, то Тарас Березовець відзначає, що, на його думку, в українському інтернет-просторі найбільш активно працюють російські спецслужби та російська православна церква. «Ці дві структури найбільш активно працюють в Україні. Те, що це відбувається – абсолютно доведений факт. Існує достатньо багато підтверджень, що російські спецслужби причетні до таких провокацій», – переконаний Тарас Березовець.

Загрозу зі сторони таких «невидимих» агентів політтехнолог вважає достатньо серйозною, адже інтернет-простір – це частина інформаційної безпеки держави. «Варто лише згадати, наскільки активно ця інтернет-спільнота коментувала події під час газової кризи, дезорієнтуючи українських громадян. Такі приклади можна навести і для будь-якої іншої країни. Уряди деяких країн приділяють велику увагу цьому аспекту інформаційної політики. Наприклад, американські спецслужби уже давно активно супроводжують процеси контртерористичних операцій в Іраку, Афганістані активними інформаційними діями в інтернеті. Грузія також активно використовувала інтернет під час грузино-російської війни в 2008 році, і, навіть, переграла Росію на інформаційному полі», – коментує Тарас Березовець.

На думку Тараса Березовця, в першу чергу, захист від впливу закордонних чинників – це функції держави. «Зрештою, в Україні є підрозділи, які створені для боротьби з, так званими, кіберзлочинами. Вони існують в складі СБУ. Створена державна служба захисту інформації. Але здебільшого, вони опікуються питаннями боротьби з, приміром, дитячою порнографією, економічними злочинами, скоєними в інтернеті. А от проблемі маніпуляції настроями українських користувачів інтернеті вони уваги не приділяють», – відмічає Тарас Березовець.

Коментуючи таке явище, як нагнітання емоційного напруження в інтернеті навколо потенційно дражливих для українських користувачів тем, Олег Романчук висловив переконання, що це є відображенням загального становища в нашій державі. «Україна давно перетворилась на поле війни ідентичностей. Війна йде несамовита. Починаючи з минулого року вона набирає все загрозливіших форм та масштабів. Тому тоді, коли така тема піднімається в інтернеті, треба дуже уважно дивитись, чи не є це провокацією з боку зацікавлених сторін. Адже сьогодні ведеться повномасштабна війна за Україну, за її світогляд, за ідентичність», – підсумовує Олег Романчук.
*  *  *
Захиститись від активного впливу таких інтернет-провокаторів можна лише шляхом спільних дій користувачів українського сегменту інтернету. «Українська спільнота в мережі має бути згуртована, повинні бути вибудувані єдині принципи діяльності в світовій павутині. Повинна бути якась самоорганізація», – переконаний Березовець.

http://uvo.cv.ua/trol-v-rjasakh-pogonakh-135.html#cut

33

Коментарі

119.08.11, 11:56

Корисна статейка

    219.08.11, 12:54Відповідь на 1 від JR_Cerberus

    Дякую

      319.08.11, 12:56

      Эта война идет с момента развала Союза и никогда не ослабевала. На нашем портале эти "интернационалисты-антифошисты-коммунисты-люб ители русского размера" давно всем заинтересованным известны.

        419.08.11, 13:01Відповідь на 3 від Amiran

        Це стосується не тільки цього порталу, а й загалом УА-нету. Достатньо подивитись на коменти на будь-якому популярному українському ресурсі і побачити, що вони летять як мухи на лайно.....причому "співають" скпізь одних і тих самих "пісень"
        Ось для цього нам справді варто єднатись та чинити опір цим паскудам, аби в них земля під ногами горіла. Наша Держава цим особливо не переймається, тому основна надія тільки на себе.

          519.08.11, 13:19Відповідь на 4 від Буковинець

          А вот с объединением у украинцев трудности. Большинство думает, что его хаты с краю и их не коснется...И держава у нас пока только номинально наша.

            619.08.11, 13:22Відповідь на 5 від Amiran

            Згоден, це важко, але іншого шляху в нас точно нема. Принаймні єднатись інтернет-спільнотами в єдиний фронт опору українофобам ми можемо- я в цьому впевнений.

              анонім

              719.08.11, 15:21

              Повна версія статті http://zik.ua/ua/analytics/2011/08/17/304029

                анонім

                819.08.11, 15:59

                Потрібні солдати фортуни в інформаційній війні. Проти України…

                Інформаційні війни почалися...

                Можливо, хтось ще досі недооцінює ролі Інтернету як поля інформаційної боротьби за незалежність України. А от російські спецслужби, навпаки, оцінюють та не шкодують зусиль на розвиток цього фронту боротьби з Україною. Далі – переклад http://hmaro4os.org.ua/potribni-soldaty-fortuny-v-informatsijnij-vijni-poty-ukrajiny.html

                  919.08.11, 18:14

                  согласен на все сто