Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Легенди давніх українців. Сварог.

 Сварог                                                                                                                                                             Сварог (Сварод, Лад)- чоловіче втілення Рода, Бог-Творець, Бог Неба і Зірок, основа мудрості і святості. Вогонь і Світло Рода, заступник шлюбу і ковальської справи, людських ремесел і умінь.  Сварог є Батько Богів, чоловік Лади і її зворотня сторона. З початку творення Всесвіту Сварог зладував - викував за 12 космічних ночей  Сонце, Місяць, Вечірню та Вранішню Зорю та інші Небесні світила, які  Богам за тіла є.

Усі Вищі Боги чоловічої статі - це Сварожичі, які є його уособленнями та проявами. Він волею своєю то підіймає, то скидає своїх синів , тим самим підтримуючи Колообіг життя .

Сварог є Світло-Вогонь Рода, вісь світу Алатир, який в основі Дерева Рода лежить і все  обеотається навколо нього . Вважалось, що у душі кожної людини горить частинка Сварога - Ведогонь, таким чином підтримується прагнення людей до високих цінностей, правди і знання.

Сварог навчив людей користуватись вогнем, обробляти мідь та залізо. З того часу за легендою і пішла традиція, коли давні язичники в святкові дні на своїх подвір'ях палять родові вогні , "щоб Рід Всевишній бачив і про дітей своїх пам'ятав".

Сварог викував перший плуг та першу шлюбну обручку і вважається, що саме ним  заповідано, що кожен має найти пару свою яка лише йому призначена і Всевишнім Родом дана. "Бо в родині кожен сильним бути має, щоб силою і мудрістю тією Рід зростав. Такій парі разом плуг праці  тягти легше". 

Будучи Вогнем,  Сварог через Мати Славу людям дав вогонь. Тому Сварог вважається Богом ковальства, шлюбу і хліборобства. Він наділяє людину мудрістю вічного, спокоєм і рівновагою, допомагає оволодіти будь-яким ремеслом, прозрінням і потягом до нового приходячи. Свято Сварога - це Народження Сонця, що і свято Рода є (22 грудня).

Сварог має в собі 12 сузір'їв, які є Богами-Сварожичами і світами їхніми.

Кожний з них панує на небі близько 2-х тисяч років. Через Сварожичів Владика керує небесним вогнем, життям та врожаями на землі. Сварог постійно спостерігає за світом через Око Лада, яке є частинкою Всюдисущого Ока Рода-Алатиря, що вдень проявляється Сонцем-Дажбогом, а вночі - Місяцем. "Се мовив Сварог наш: "Як мої творіння створив вас од перст моїх. І хай буде сказано, що ви - сини Творця, і поводьтесь як сини Творця. І будете як діти мої, і Дажбог буде Отець ваш." ("Велесова книга").

У пожертву Сварогу приносились: вівсяна каша, пиво, пироги, зерно, сало, хліб, риба (щука), локшина, кропива, тканина, молоко, сир, яйця, ягідне вино, вівсяний хліб.

7

Коментарі

Гість: HyperActive

126.06.07, 15:30

Что то мне Сворог чемто напоминает Зевса.

    226.06.07, 15:58Відповідь на 1 від Гість: HyperActive

    Что то мне Сворог чемто напоминает Зевса.Небагато чим Сварог є схожим на Зевса. Містична сутність Сварога є набагато глибшою. Як людина, що вивчала все життя теологію (я читав сьогодні про Адон і т.ін.), ви повинні дивитися не так поверхньо.

      327.06.07, 21:22

      Чем-то Сварог напоминает Тора у скандинавов(тоже бог-кузнец,покровитель ремесел и т.д.),только его
      "Функции" более широки...

        428.06.07, 23:38Відповідь на 3 від Avenger

        Чем-то Сварог напоминает Тора у скандинавов(тоже бог-кузнец,покровитель ремесел и т.д.),только его
        "Функции" более широки...
        Язицькі боги нерідко є тотожніми, є думка, що це наслідок існування давньої прарелігії....

          528.06.07, 23:43Відповідь на 4 від Дух

          Неудивительно,ведь у славян и германцев(а скандинавы - отдельная ветвь германцев) - одни предки !Они принадлежат к одной Индо - Европейской семье народов,
          поэтому вполне логично что их религии схожи.