хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Увага! У вас ще є гроші в банках? Ще 9 банків у зоні ризику.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило на один рівень - з “B+” до “B” - довгострокові рейтинги дефолта емітентів 9 українських банків: “Форум”, “Правекс-Банка”, ПроКредит Банк, Сведбанка, УкрСиббанк, Укрсоцбанк, ВТБ Банк (Україна), Ощадбанк и Укрексимбанк.

Як наголошується в повідомленні агентства, по рейтингах збережений “негативний” прогноз.

“Дані рейтингові дії послідували за вчорашнім пониженням довгострокових РДЕ України в іноземній і національній валюті з рівня “B+” до “B”, - пояснює свої дії Fitch.

Агентство уточнює, що пониження довгострокових РДЕ банку “Форум”, Правэкс-банка, Прокредит Банку, Сведбанка, Укрсиббанку, Укрсоцбанку і ВТБ Банк (Україна) відображає пониження межі, яка, у свою чергу, відображає трансфертний ризик і ризик конвертації і обмежує ступінь, в якому підтримка з боку акціонерів цих банків може враховуватися в їх довгострокових РДЕ в іноземній валюті.

Довгострокові РДЕ банків в національній валюті також враховують ризики України. Індивідуальні рейтинги Правэкс-банку, Прокредіт Банку, Укрсиббанку, Укрсоцбанку і ВТБ Банк (Україна) також будуть розглянуті агентством найближчим часом.

Fitch нагадує, що Сведбанк (Україна) знаходиться в 99,99% власності Swedbank AB (рейтинг “A+” прогноз “Негативний”), контрольний пакет в банці “Форум” (60%+1 акція) належить німецькому банку Commerzbank AG (”A”стабільний”), 60% частка в Прокредіт Банці (Україна) належить німецькому Procredit Holding AG (”Bbb-”/”стабільний”), ВТБ Банк (Україна) знаходиться в більш ніж 99% власності російського Банк ВТБ (”Bbb”негатівний”).

Як наголошується в повідомленні, 51% акцій Укрсиббанку належить французькому банку BNP Paribas (”Aa”негатівний”), долий в Укрсоцбанку в розмірі майже 95% володіє італійський банк Unicredit S.p.a. (”A+”негатівний”) через свою віденську дочірню структуру Unicredit Bank Austria AG (”A”негатівний”), а Правэкс-банк знаходиться в 100% власності італійського банку Intesa Sanpaolo S.p.a. (”Aa-”стабільний”).

РДЕ цих банків враховують помірну вірогідність надання підтримки з боку їх мажоритарних акціонерів у разі потреби.

Пониження рейтингів державних Ощадбанка і Укрексімбанку, пояснює Fitch, відображає зменшення здатності держави надати підтримку у разі потреби, про що свідчить пониження довгострокових РДЕ України. РДЕ Ощадбанка і Укрексімбанку приймають до уваги думку агентства про високу готовність українських властей надати підтримку цим банкам у разі потреби, але здатність надати таку підтримку ослабіла.

Fitch також підтвердило довгостроковий РДЕ в іноземній валюті Приватбанку, але перегляд рівня його підтримки з “B-” нанівець рівня підтримки”, що відображає зниження здатності держави надати підтримку банку у разі потреби.

Втім, про такий розвиток подій аналітики попереджали. "Fitch понизив рейтинг України з В+ до В, зберігши негативний прогноз. Це відображає тиск, що збільшився, на національну валюту, дестабілізацію фінансової системи і ризики, що ростуть, пов’язані з отриманням програми допомоги від МВФ. Агентство також понизило странової потовк з В+ до В, що, на наш погляд, може спричинити за собою подальше знижень рейтингів банків і компаній", - відзначала Марія Майборода, старший аналітика інвестиційної компанії Phoenix Capital.

Річ у тому, що рейтинг В+, на ступінь вище за нову странового стелю від Fitch на даний момент мають Укрсиббанк, Укрсоцбанк, Форум, Укрексімбанк і Нафтогаз).

http://uzhgorod.net.ua/news/34021
10

Коментарі

анонім

14.03.09, 16:48

бля у мну немного в Правексе и почти всё в Пивденном *задумалсо об шухере*

    24.03.09, 16:49Відповідь на 1 від анонім

    бля у мну немного в Правексе и почти всё в Пивденном *задумалсо об шухере*давай швидше думай, щоб пізно не було

      анонім

      34.03.09, 16:51Відповідь на 2 від NATALI_YA

      бля у мну немного в Правексе и почти всё в Пивденном *задумалсо об шухере*давай швидше думай, щоб пізно не булобля, куёва такие суммы в дом.банке держать - прибьють нах

        анонім

        44.03.09, 16:53

        у мну ВСЕ дениги в банках, но в СТЕКЛЯННЫХ

          54.03.09, 16:55Відповідь на 3 від анонім

          бля у мну немного в Правексе и почти всё в Пивденном *задумалсо об шухере*давай швидше думай, щоб пізно не булобля, куёва такие суммы в дом.банке держать - прибьють нахтреба їх вкладати в щось

            64.03.09, 16:55Відповідь на 4 від анонім

            у мну ВСЕ дениги в банках, но в СТЕКЛЯННЫХ

              Гість: NatiKo

              74.03.09, 17:22

              Проблема в банковской системе в целом.
              Осенью началась паника с массовым забором депозитов - и банковская система постепенно рушится.
              Ни один банк, даже самый капитализированный, не выдержит массового оттока депозитов.
              Это их основной источник деятельности и формирования прибыли.
              В общем, украинские деньги скоро обесценятся
              Дефолт практически неизбежен.
              Сейчас, действительно, если есть возможность, нужно вкладывать в долгосрочные активы - чтобы сохранить хоть какой-то капитал.
              Например, в собственное образование и здоровье.
              Деньги сгорят, а знания и здоровье останутся.
              Заработаем еще

                анонім

                84.03.09, 22:06

                пізно

                  95.03.09, 13:43Відповідь на 7 від Гість: NatiKo

                    105.03.09, 13:43Відповідь на 8 від анонім

                    пізно ну чому ж? варто принаймні спробувати

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна