хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Містобудівна рада знає, де бути Мазепі

Як відомо, депутати обласної ради на останній сесії не погодили виділення коштів на спорудження у Полтаві пам’ятника гетьману Іванові Мазепі. Але на черговому засіданні містобудівної ради її члени все-таки розглянули проектну пропозицію розміщення пам’ятника Мазепі на Соборному майдані (автор – Віктор Шевченко). Вони підтвердили попередньо висловлену думку про можливість такого розташування в принципі, а якщо конкретніше – на головній осі соборної дзвіниці. В контексті відзначення Полтавської битви обговорили й пропозиції щодо установлення пам’ятного знака на території заповідника поряд з братською могилою російських воїнів.

Його хоче поставити українська фірма-спонсор ТОВ „Фактор капітал”, котра реставрувала могилу російських воїнів і споруду першого музею історії Полтавської битви. На камені буде вказано, що це зроблено за кошти компанії під патронатом посла Російської Федерації Віктора Чорномирдіна. Знак уже виготовили, везуть для установки – ось тільки ні зовнішнього вигляду, ні розмірів, ні місця розташування ні з ким не узгодили, ставлячи громаду перед фактом. Тому така діяльна ініціатива схвалення містобудівної ради не отримала. Причому слід наголосити: проти самої ідеї заперечень немає, а от процедура її втілення – справа інша.

Розглянули й передпроектні пропозиції розташування автостанцій на вул. Фрунзе, 158 (Кременчуцький напрямок) та на площі Слави (Котелевський напрямок). Це робиться для того, щоб оптимізувати рух автобусів, з якими стара автостанція на Шевченка не в силах упоратися. І якщо перше місце суперечок не викликає, то площа Слави вже має цілісний архітектурний ансамбль, в який новобудова „не впишеться”. Зокрема, на цьому наполягав відомий архітектор Валерій Трегубов.

"Новини Полтавщини".
4

Коментарі

12.12.08, 20:43

От час обрали для пам"ятників