Рецепти консервування: варення з полуниці, компот з полуниці


Ягоди суниці садової або великоплідної червоні , рідше рожеві або білі , містять 84,5 відсотка води , 1,8 – білків , 8 – вуглеводів , 7,2 – цукру , 4 – клітковини. Органічних кислот в ягодах міститься до 1,3 г на 100 г сирої маси , калію – 161 мг , кальцію – 40 , магнію і фосфору – приблизно по 20. Вітаміну В1 міститься 0,03 мг , В2 – 0,05 мг , РР – 0,3 мг , С – 60 мг на 100 г ягід.
Полуниця – ягода дуже ніжна і в сирому вигляді не підлягає тривалому зберіганню . Мити її треба ретельно на решеті або в друшляку , оскільки ягоди на своїй поверхні часто мають значний шар піску або землі . Перед миттям не слід видаляти плодоніжки , так як аромат і поживні речовини ягід тоді втрачаються. З ягід суниці садової заготовляють варення , компоти , джеми , повидло.

ВАРЕННЯ З КЛУБНіКИ
Для варення годяться тільки свіжозібрані ягоди , найкраще щільні , невеликі, однакової величини. Очистити їх від плодоніжок , відкинути зіпсовані плоди , вимити в холодній воді і дати їй стекти. Після цього ягоди пересипати пошарово цукром і поставити на кілька годин у холодне місце. Потім на слабкому вогні нагріти ягоди до кипіння , дуже обережно перемішуючи до повного розчинення цукру в соку , і через кілька хвилин зняти таз з вогню на 20-25 хвилин. Повторити цю операцію 1-2 рази , після чого доварювати варення до готовності. Щоб варення не зацукрувався , незадовго до кінця варіння додайте до нього лимонну кислоту. Остигле варення розкласти в ретельно вимиті і висушені банки.
На 1 кг ягід – 1,2 кг цукру , 1-2 г лимонної кислоти.

КОМПОТ З ПОЛУНИЦІ
Компот з полуниці приготувати важче , ніж з інших плодів і ягід , так як ці ягоди дуже ніжні і легко розварюються . Ягоди слід перебрати , покласти на решето і занурити у відро з водою. Після того , як вода стече , перекласти їх в каструлю і залити гарячим , але не киплячим сиропом. У сиропі ягоди залишити на 4-5 годин , потім його злити , ягоди перекласти в скляні півлітрові банки , залити тим же сиропом і поставити , закривши кришками на 10-15 хвилин у воду з температурою до 85 ° С , потім закатати .
На 1 л сиропу – 750 г цукру , 0,5 л води.

більше рецептів ТУТ --> yakulinar.net

Зелена кава і факти про зелену каву

Всі знайомі зі смаком натуральної кави, розчинної кави, а от про зелений мало хто знає. Що ж за звір такий, ця зелена кави?

Трохи з історії кави


Батьківщина кави – ефіопська провінція Каффа, а культурі його обробітку понад 800 років. Навколо будь-якого напою складається багато міфів і казок, і кава – не виняток. Якщо вірити самій відомій легенді, то дякувати за підбадьорливий напій слід пастуха на ім’я Калді. Одного разу юнак помітив дивну поведінку своїх кіз після випасу на новому пасовищі – тварини не спали весь день і пустували всю ніч. Калдим поспостерігав за козами і здогадався, що грайливими і жвавими тварин зробили ягоди кавового дерева. Щоб підтвердити своє припущення він зважився на перше в світі дослідження, присвячене каві, і сам покуштував чудових ягід, після чого пішов у танок, відчувши надзвичайний прилив бадьорості.

У цей самий час повз проходив настоятель монастиря, що знаходився неподалік від місця випасу кіз, він побачив як скакав Калді, і поцікавився причиною веселощів юнака. Калдим щиросердно розповів про чудесні ягодах. Тоді настоятель зібрав жменю ягід і листя кавового дерева і вирішив приготувати з них відвар, щоб напоїти своїх ченців. Так відбулося друге у світі дослідження, присвячене кави. Експеримент виявився вдалим, і ченці перестали засипати під час нічних молитов.

Кава пройшла довгий шлях перед тим, як опинитися в наших чашках. Сьогодні це один з найбільш популярних напоїв у світі. Всі знайомі зі смаком натуральної кави, розчинної кави, а от про зелений мало хто знає.

Отже, зелена кава, називають кавові зерна, що не обсмажувалися. Видобувають ці зерна з плодів кавового дерева – ягід. У процесі спеціальної обробки, зерна кави звільняють від солодкуватою м’якоті ягоди. Смак зеленої кави схожий на смак звичайного, але особливий мікс натуральних добавок надає йому запам’ятовується насичений аромат.

У чому користь зеленої кави?

Зелена кава багатий хлорогенової кислотою, яка є найпотужнішим антиоксидантом, очищує організм від вільних радикалів. Антиоксидантів в ньому більше, ніж червоному вині, оливковій олії і навіть зеленому чаї. «Існує, звичайно, набагато більше позитивного, ніж негативного у впливі кави на здоров’я», – говорить Френк Ху, професор Гарвардської школи громадської охорони здоров’я.

Сучасні вчені практично щороку виявляють щось нове про користь і шкоду кави. Але слід враховувати, що проводячи дослідження, пов’язані з кавою, вчені не змушують людей пити каву, вони всього лише вивчають стан здоров’я любителів кави. Існує цілком реальна історія про кавоманів, який пив напій, мало не 40 разів на день і дожив до 114 років. Напевно, напевно організм цієї людини був міцним, можливо, щось з його гастрономічних звичок впливало на сприйняття напою організмом, швидше за все він вів активне життя і мав хороші генетичні дані …

Слід врахувати безліч чинників і зіставити масу особливостей, щоб отримати переконливі докази потенційних вигод споживання кави. Як би там не було, але опитування, проведені серед людей у різних країнах, і дослідження за участю тварин, показали безліч позитивних сторін впливу зеленої кави. Ось деякі з них:

Зелена кава покращує форми

Вживання зеленої кави – ефективний спосіб боротьби з надлишковою вагою. Японські вчені довели, що поєднання кофеїну і хлорогенової кислотою в зеленій каві, перешкоджає поглинанню жирів і допомагає зменшити жирові відкладення.

Звичайно ж, сам по собі зелена кава не дасть відчутних результатів, необхідно вживати напій у поєднанні з дієтою і вправами.

Зелена кава покращує самопочуття

Зерна зеленої кави містять дубильні речовини, пуринові алкалоїди, у тому числі кофеїн. Кофеїн здавна застосовується як тонізуючий засіб, стимулятор фізичної та розумової активності, допомагає при спазматических головних болях (мігрені). Кофеїн покращує пам’ять і лімфодренаж, стимулює роботу серцево-судинної системи.

Масло зерен зеленої кави покращує зовнішній вигляд

Успішно зелені кавові зерна застосовується і в косметології і естетичній медицині. Масло, приготоване з них, використовується:

  • Для зміцнення волосся, поліпшення їх росту і відновлення блиску
  • Для тривалого зволоження шкіри та підвищення її захисних функцій
  • Для профілактики виникнення зморшок
  • Для догляду за чутливою і сухою шкірою
  • Для усунення розтяжок і рубців
  • Для боротьби з целюлітом
  • Для лікування опіків

Багато наукових досліджень, присвячені каві дають нам суперечливі дані про користь і шкоду напою, але все ж багато вчених все ж згодні з тим, що кава стимулює діяльність головного мозку, бадьорить, тонізує і покращує кровопостачання судин.

Безперечно одне – натуральна кава, зварена за правилами і споживаний в розумних кількостях (1-2 чашки в день), не зашкодить вашому здоров’ю, а насолода улюбленим напоєм подарує хвилини незаперечного задоволення.

ПИЙ ЗЕЛЕНЕНУ КАВУ І ХУДНИ, РЕЦЕПТ ТУТ --->>>

Що приготувати на пікнік, літній відпочинок в бабусі і дідуся ФО

Рецепти від Якулінара

Якулінар – це дивовижний сайт, на якому розміщені тільки найкращі рецепти до Вашого столу. Саме тут Ви знайдете, страви, які будуть доречними для приготування на кожен день, а також унікальні кулінарні шедеври, що вразять всіх Ваших гостей своєю красою та неперевершеним смаком.

Так, рубрика «Рецепти від Якулінара» зуміє порадувати Вас рецептами мисливської кухні та стравами до новорічного столу. Тепер не потрібно бідкатися, що робити із впольованою чоловіком качкою, фазаном, диким кабаном, або, навіть, оленем, тому що, відвідавши рубрику «Мисливська кухня» Ви знайдете технологію приготування саме таких, на перший погляд, специфічних страв.

Або ж будьте оригінальними і не обмежуйте новорічний стіл лише олів’є, тому що, якщо Ви зайдете на сайт Якулінар, то знайдете ще багато нетрадиційних смачних новинок, які стануть прекрасним доповненням до святкування Нового року. Тому чекаємо Вас на нашому сайті, тому що саме тут, ми не дамо обмежити різноманіття Ваших смаків!

Фото відпочинку Якулінара в бабусі ідідуся :)

кулінарні рецепти з фотокулінарні рецепти з фото - 1кулінарні рецепти з фото - 2кулінарні рецепти з фото - 3кулінарні рецепти з фото - 4кулінарні рецепти з фото - 5кулінарні рецепти з фото - 6кулінарні рецепти з фото - 7кулінарні рецепти з фото - 8кулінарні рецепти з фото - 9кулінарні рецепти з фото - 10кулінарні рецепти з фото -11

Дуже классний був відпочинок і смачний шашличок :)

http://yakulinar.net/

Святкові страви, що приготувати до святкого столу ФОТО

В арсеналі кожної господині обов’язково мають бути страви з птиці. Чи то курка, гуска, качка, або ж індичка, не важливо, тому що головне потрібно знати, як створити із них справжні кулінарні шедеври.

Уявіть, як здивуються Ваші гості, коли, скуштувавши, наприклад, фаршировану гуску, відчують незвичні, але такі смачні поєднання.

Ось, що може дати Вам Якулінар. Також, тепер, Вам не потрібно хвилюватися про те, що зробити із грибами, тому що, відвідавши такий сайт, Ви зумієте поповнити власний рецептник ексклюзивними новинками страв із грибів.

Гадаєте, що рецепти страв з грибами закінчуються лише на смажених печеричках з сметаною? А, ні! Якулінар продемонструє Вам більше!

святковий стіл - 5святковий стілсвятковий стіл - 6святковий стіл - 4святковий стіл - 3святковий стіл - 2святковий стіл - 1святковий стіл - 7

http://yakulinar.net/

Святкові закуски, смачні закуски до святкового столу ФОТО

Бутерброди та закуски

Оригінальні задумки для шведського столу, чудові поєднання компонентів східної кухні, рецепти здорової їжі і пісних страв Ви зможете знайти на сайті Якулінар. Досить витрачати шалені гроші на недешеві мандрівки до суші-барів, тому що Ви можете і в домашніх умовах приготувати пікантні суші. Лише найкращі рецепти суші вдома пропонує для Вас Якулінар, тому заходьте і швидко поповнюйте власний арсенал кулінарних шедеврів східної кухні.

Якщо Ви вирішили відмовитися від м’яса, але ще не знаєте, як збагатити власний раціон новими стравами, відвідайте рубрику «Вегетаріанські страви» від Якулінара, де Ви довідаєтесь, як знайти заміну м’ясу і водночас не завдати шкоди власній травній системі.

Також Якулінар приготував перелік рецептів пісних страв, тому що потрібно з розумінням ставитися до віруючих людей, які дотримуються всіх церковних канонів. Тому, відвідайте такий зручний сайт, де кожен зможе знати свої власні кулінарні уподобання!

рецепти з фото рецепти з фото- 1 рецепти з фото- 2 рецепти з фото- 3 рецепти з фото- 4 рецепти з фото- 5 рецепти з фото- 6 рецепти з фото- 7 рецепти з фото- 8 рецепти з фото- 9 рецепти з фото- 10 рецепти з фото- 11 рецепти з фото- 12 рецепти з фото- 13 рецепти з фото- 14 рецепти з фото- 15

http://yakulinar.net/

Фото рецепти, мисливська страва


Інгредієнти:
700 г мяса дикого кабана (лопатка або окіст )
40 г жиру, 50 г сирого або копченого шпику
50 г цибулі, 1/ 8 л сметани, 20 г борошна, сіль.

Для заправки:
20 г солі, 10 г цукру, 2 г коріандру
1 шт. гвоздики, 2 горошини чорного перцю
2 горошини запашного перцю
0,5 лаврового листочка
0,5 часточки часнику, 250 м л води.

Приготування
Подрібнити приправи, змішати з сіллю, цукром, розділити на 2 частини (влітку цукор не додавати ) .
Половину заправки ретельно втерти в м’ясо, не виключаючи місць, пошкоджених при видаленні кістки з окосту .

Підготовлене м’ясо щільно укласти в глиняний, дерев’яну або емальований посуд, накрити дерев’яним кружком з вантажем. Потримати при кімнатній температурі 2 дні. Закип’ятити 2,5 л води, охолодити, додати сіль і приправи, залити цією заправкою м’ясо, винести його в прохолодне місце (від +4 ° до +8 °).

Піддавати послові близько 3 тижнів , перевертаючи м’ясо кожні 2-3 дні.
Потім обмити у великій кількості води, нашпигувати шпиком, нарізаним брусочками довжиною 6 см , діаметром 0,5 см. Обваляти в борошні, обсмажити на жирі.

Перекласти в каструлю, додати нарізаний кружками і зарум’янений в жирі, що залишився від смаження, цибулю.
Тушкувати під кришкою до м’якості. У міру випарювання соусу додавати воду.

Фото рецепти, мисливська страва

Готове м’ясо вийняти, нарізати навскіс тонкими скибочками. Соус заправити залишилася борошном , прокип’ятити , якщо треба , посолити , з’єднати зі сметаною.

Нарізані шматки м’яса укласти на довгастому блюді, залити соусом. Подавати з макаронами, ріжками, картоплею, буряком, солоними огірками.

http://yakulinar.net/