Новорічні салати який салат приготувати на новий 2022 рік

Чи можна уявити новорічний стіл без салатів? Легкі чи ситні, прості чи екстравагантні, класика чи «ремікси» із заміною звичних інгредієнтів: щоб з’ясувати, який із них найсмачніший, потрібно спробувати все!

Салат з індичкою, овочами та грибами

На 2 порції

  • 150 г філе індички
  • 1 маринований огірок
  • по 1/2 стручка червоного та жовтого солодкого перцю
  • 150 г консервованих печериць
  • 1/2 червоної цибулини
  • 1 пучок кінзи
  • по 30 г оливок та маслин
  • оливкова олія
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • сіль перець

Приготування:

Філе індички відварити у підсоленій воді до готовності, остудити та нарізати кубиками.
Солодкий перець очистити і разом з огірком нарізати тонкою соломкою, маслини та оливки – кільцями, червону цибулину – півкільцями, печериці – пластинками. Кинзу вимити та порубати.
Зробити заправлення. Оливкова олія змішати з лимонним соком і підмішати рубану зелень кінзи.
Кубики філе індички з’єднати з рештою підготовлених інгредієнтів салату і добре перемішати. Салат заправити, прикрасити за бажанням.

Салат «Новорічний» з язиком та креветками


На 2-4 порції

  • 2 філе курячої грудки
  • 1 яловича мова
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 стебло селери
  • 1 лавровий лист
  • 3 горошини чорного перцю
  • 25 великих креветок
  • 100 г асорті з маринованих овочів
  • 2 свіжі огірки
  • 100 г каперсів
  • 7 яєць
  • пучок листя салату
  • 100 г червоної ікри
  • 200 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. винного оцту

Приготування:

Язик відварити. За 30 хв до готовності язика додати підготовлені цибулю, моркву селеру, лавровий лист.
Язик дістати з бульйону, очистити та нарізати кубиками. Куряче філе посолити, поперчити, потім обсмажити в оливковій олії (по 4 хв з кожного боку) і нарізати кубиками.
Креветки нарізати, яйця відварити круто, 5 яєць дрібно порубати. Огірки та мариновані овочі нашаткувати кубиками. Листя салату вимити та обсушити.
Зробити соус. Олію збити з оцтом. Усі інгредієнти змішати та заправити соусом. Прикрасити страву половинками варених яєць та червоною ікрою.

Салат “Цезар”

На 4-6 порцій

  • 2 курячі грудки
  • 3 яйця
  • листя салату
  • 3 шматочки білого хліба

Для заправки:

  • 100 г сметани
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • 3 краплі соусу табаско
  • 50 г оливок
  • 70 г твердого сиру
  • сіль, мелений чорний
  • перець за смаком

Приготування:

Яйця зварити круто, охолодити, очистити та розрізати на 4 частини. Твердий сир натерти на тертці.
Зробити заправлення. Часник очистити, нарізати, 2/3 оливок дрібно нарізати. Сметану, сир, часник, нарізані оливки з’єднати та збити міксером. Додати сіль, мелений чорний перець, соус табаско та перемішати.
Курку нарізати шматочками, посолити і обсмажити на оливковій олії до готовності. Хліб нарізати кубиками і обсмажити окремо на маслі, що залишилася. Листя салату вимити. Обсушити та порвати руками на невеликі шматочки.
Курку, листя салату, грінки, цілі оливки, яйця з’єднати, полити заправкою, обережно перемішати і одразу подати на стіл.

https://yakulinar.com.ua/

Рецепти консервування: як варити варення з суниці


Плоди суниці лісової яскраво- малинові , солодкі й ароматні . Ягоди містять 4,5-10 відсотків Сахаров , 0,8-1,6 – органічних кислот , 0,9-1,2 – азотистих речовин , вітаміну С – 50-80 мг на 100 г ягідної маси , дубильні речовини , ефірні масла , мікроелементи , а також фітонциди.
Суницю застосовують як легкий сечогінний засіб , для поліпшення роботи серця , при захворюваннях порожнини рота і горла.
З ягід суниці лісової можна приготувати варення , компоти , можна її законсервувати .

Суничне ВАРЕННЯ
Ягоди , зібрані в той же день , перебрати , покласти в таз , пересипаючи пошарово цукром , залишити на 8-10 годин , потім варити до готовності. Під час варіння чергувати нагрівання з охолодженням : нагріти ягоди до кипіння , потім зняти з вогню на 15-20 хвилин, знову нагріти до кипіння , кип’ятити кілька хвилин – і так кілька разів , до готовності. Суничне варення легко зацукровується . Щоб уникнути цього до нього незадовго до кінця варіння додають лимонну кислоту. Остигле варення розкласти в ретельно вимиті і висушені банки.
На 1 кг ягід: 1,2-1,5 кг цукру , 1-2 г лимонної кислоти.

yakulinar.net

Рецепти консервування: черешня варення компот


Плоди черешні - кістянки масою 3,5-5 г від світло -жовтого до темно -коричневого кольорів (залежно від сорту) . У плодах міститься до 14,2 відсотка цукру , 0,2-0,6 – органічних кислот , до 12,2 – вітаміну С.
Черешня в свіжому вигляді довго лежати не може – до 2 тижнів при температурі 0 ° С і відносній вологості 80-85 відсотків. Забирають зрілі , але ще тверді плоди в суху погоду вранці . Зберігають у невеликій тарі місткістю 2-4 кг .

ВАРЕННЯ З ЧЕРЕШНІ з кісточками
Плоди промити , висушити , наколоти або занурити в киплячу воду на 2-3 хвилини , потім залити гарячим сиропом , приготованим з використання половини необхідної кількості цукру. Після заливки сиропом плоди залишити на 4-6 годин, потім сироп відокремити від плодів , додати до нього половину залишився цукру і уварювати протягом 10 хвилин. У киплячий сироп перекласти плоди і знову залишити на 5-6 годин. Після витримки ще раз злити сироп. Додати до нього решту цукру і уварювати протягом 10-12 хвилин. Наприкінці варіння в сироп перекладають плоди , залишають на 4-5 годин , після чого варення доварюють до готовності. Для попередження зацукровування наприкінці варіння додати лимонну кислоту. Для поліпшення аромату рекомендується додати трохи ваніліну.
На 1 кг черешень – 1-1,2 кг цукру , 1 склянка води або відвару з кісточок , 1-2 г лимонної кислоти.

ВАРЕННЯ З ЧЕРЕШНІ без кісточок
Ягоди промити , видалити кісточки шпилькою або спеціальним пристосуванням , потім залити гарячим сиропом і витримати 3-4 години. Довести до кипіння , варити кілька хвилин і знову витримати 5 годин (можна менше) , після чого доварити варення остаточно . Наприкінці варіння додати лимонну кислоту і трохи ваніліну.
На 1 кг ягід – 1-1,2 кг цукру , 1 склянка води , 1-2 г лимонної кислоти.

КОМПОТ З ЧЕРЕШНІ ( 1 СПОСІБ )
Для компоту краще використовувати великі ягоди . Вимити ягоди і насипати щільніше в банки або пляшки (кісточки краще видалити : компот буде смачніше) . Залити ягоди гарячим цукровим сиропом до верху банки або пляшки. Банки закрити прокип’яченими кришками і поставити в нагріту до 85 ° С воду. Стерилізувати в залежності від розміру банок 15-30 хвилин, потім закупорити і охолодити.
На 1 л сиропу – 300 г цукру , 800 мл води.

більше рецептів ТУТ ---> yakulinar.net

Рецепти консервування: варення з полуниці, компот з полуниці


Ягоди суниці садової або великоплідної червоні , рідше рожеві або білі , містять 84,5 відсотка води , 1,8 – білків , 8 – вуглеводів , 7,2 – цукру , 4 – клітковини. Органічних кислот в ягодах міститься до 1,3 г на 100 г сирої маси , калію – 161 мг , кальцію – 40 , магнію і фосфору – приблизно по 20. Вітаміну В1 міститься 0,03 мг , В2 – 0,05 мг , РР – 0,3 мг , С – 60 мг на 100 г ягід.
Полуниця – ягода дуже ніжна і в сирому вигляді не підлягає тривалому зберіганню . Мити її треба ретельно на решеті або в друшляку , оскільки ягоди на своїй поверхні часто мають значний шар піску або землі . Перед миттям не слід видаляти плодоніжки , так як аромат і поживні речовини ягід тоді втрачаються. З ягід суниці садової заготовляють варення , компоти , джеми , повидло.

ВАРЕННЯ З КЛУБНіКИ
Для варення годяться тільки свіжозібрані ягоди , найкраще щільні , невеликі, однакової величини. Очистити їх від плодоніжок , відкинути зіпсовані плоди , вимити в холодній воді і дати їй стекти. Після цього ягоди пересипати пошарово цукром і поставити на кілька годин у холодне місце. Потім на слабкому вогні нагріти ягоди до кипіння , дуже обережно перемішуючи до повного розчинення цукру в соку , і через кілька хвилин зняти таз з вогню на 20-25 хвилин. Повторити цю операцію 1-2 рази , після чого доварювати варення до готовності. Щоб варення не зацукрувався , незадовго до кінця варіння додайте до нього лимонну кислоту. Остигле варення розкласти в ретельно вимиті і висушені банки.
На 1 кг ягід – 1,2 кг цукру , 1-2 г лимонної кислоти.

КОМПОТ З ПОЛУНИЦІ
Компот з полуниці приготувати важче , ніж з інших плодів і ягід , так як ці ягоди дуже ніжні і легко розварюються . Ягоди слід перебрати , покласти на решето і занурити у відро з водою. Після того , як вода стече , перекласти їх в каструлю і залити гарячим , але не киплячим сиропом. У сиропі ягоди залишити на 4-5 годин , потім його злити , ягоди перекласти в скляні півлітрові банки , залити тим же сиропом і поставити , закривши кришками на 10-15 хвилин у воду з температурою до 85 ° С , потім закатати .
На 1 л сиропу – 750 г цукру , 0,5 л води.

більше рецептів ТУТ --> yakulinar.net

Как подготовиться к празднованию Пасхи


Великий христианский праздник Пасха почитается всеми верующими и широко отмечается. Пасха – это первый день после поста, поэтому изголодавшемуся в постах христианину будет приятно увидеть на столе большое количество всевозможных яств. Пасхальный стол традиционно представлен пасхой и крашеными яйцами.

Для куличей лучше делать большой замес теста, ведь именно в таком количестве опара хорошо бродит. В тесто добавляют изюм, ванилин. На поверхности булочек из теста выкладывают крестики, буквы «ХВ», косички и другие украшения.

  • Также готовятся другие различные блюда к пасхальному столу: бутерброды, запеченные гусь или курица, котлеты, салаты, заливное, гарнир, ну и, конечно же, спиртные напитки.

Яйцо – это первое блюдо, которое начинают есть на Пасху. Его разрезают на кусочки соответственно количеству едоков за столом. Как правило, яйца и куличи освящают в церкви. Освященным яйцам приписывают магическую силу. Считалось, что они могут прекратить пожар, если бросить их в огонь. С ними искали заблудившихся людей. Некоторые оставляют пасхальное яйцо в шкафу до праздника в следующем году, и оно не пропадает!

Распространенная краска для яиц луковая шелуха, но сегодня, через разнообразие всевозможных красителей, можно сделать яйца разных цветов. Это и однотонные, украшены различными надписями и фигурками. Детям понравятся яйца в виде цыплят и курочек с петушками. Им приделываются клювы, ножки, хвосты, прорисовываются глаза и перышки. Что касается детей, то для них можно сервировать отдельный детский пасхальный стол. Подготовить симпатичные салфетки, разноцветную яркую посуду, положить побольше сладостей.

В этот светлый праздник принято обмениваться символами Пасхи крашеными яйцами. Для вариантов подарка представляется огромный выбор, зависит от фантазии дарителя. Хорошим презентом будет яйцо, упакованное в связан крючком мешочек. Интересный и оригинальный вариант – яйцо, сплетенное бисером. Поскольку такое яйцо должно храниться долгие годы, то лучше оплетать деревянную заготовку.

Яйца на пасхальный стол можно положить в специальные подставки для них, которые появились в продаже в последнее время. Они выполнены из картона или пластика, круглой, прямоугольной или другой формы. В центре такой подставки может быть место для пасхи.

  • К Пасхе хорошо украсить дом, чтобы дома установилась атмосфера праздника. На пасхальный стол поставить букет с цветами, так как это первый большой весенний праздник. Можно использовать красивые свечи.

Интересный вариант оформления стола – яйца положить в заранее сплетенные гнезда. Нужно тщательно продумать сервировку праздничного стола – приготовить сервиз, красивые нарядные скатерть и салфетки. В комнате хорошо развесить воздушные шары. Идея для украшения жилья – венки из цветов. Есть еще много вариантов, как украсить пасхальный стол, здесь все зависит от Вашего желания и фантазии.

http://yakulinar.net/

Зелена кава і факти про зелену каву

Всі знайомі зі смаком натуральної кави, розчинної кави, а от про зелений мало хто знає. Що ж за звір такий, ця зелена кави?

Трохи з історії кави


Батьківщина кави – ефіопська провінція Каффа, а культурі його обробітку понад 800 років. Навколо будь-якого напою складається багато міфів і казок, і кава – не виняток. Якщо вірити самій відомій легенді, то дякувати за підбадьорливий напій слід пастуха на ім’я Калді. Одного разу юнак помітив дивну поведінку своїх кіз після випасу на новому пасовищі – тварини не спали весь день і пустували всю ніч. Калдим поспостерігав за козами і здогадався, що грайливими і жвавими тварин зробили ягоди кавового дерева. Щоб підтвердити своє припущення він зважився на перше в світі дослідження, присвячене каві, і сам покуштував чудових ягід, після чого пішов у танок, відчувши надзвичайний прилив бадьорості.

У цей самий час повз проходив настоятель монастиря, що знаходився неподалік від місця випасу кіз, він побачив як скакав Калді, і поцікавився причиною веселощів юнака. Калдим щиросердно розповів про чудесні ягодах. Тоді настоятель зібрав жменю ягід і листя кавового дерева і вирішив приготувати з них відвар, щоб напоїти своїх ченців. Так відбулося друге у світі дослідження, присвячене кави. Експеримент виявився вдалим, і ченці перестали засипати під час нічних молитов.

Кава пройшла довгий шлях перед тим, як опинитися в наших чашках. Сьогодні це один з найбільш популярних напоїв у світі. Всі знайомі зі смаком натуральної кави, розчинної кави, а от про зелений мало хто знає.

Отже, зелена кава, називають кавові зерна, що не обсмажувалися. Видобувають ці зерна з плодів кавового дерева – ягід. У процесі спеціальної обробки, зерна кави звільняють від солодкуватою м’якоті ягоди. Смак зеленої кави схожий на смак звичайного, але особливий мікс натуральних добавок надає йому запам’ятовується насичений аромат.

У чому користь зеленої кави?

Зелена кава багатий хлорогенової кислотою, яка є найпотужнішим антиоксидантом, очищує організм від вільних радикалів. Антиоксидантів в ньому більше, ніж червоному вині, оливковій олії і навіть зеленому чаї. «Існує, звичайно, набагато більше позитивного, ніж негативного у впливі кави на здоров’я», – говорить Френк Ху, професор Гарвардської школи громадської охорони здоров’я.

Сучасні вчені практично щороку виявляють щось нове про користь і шкоду кави. Але слід враховувати, що проводячи дослідження, пов’язані з кавою, вчені не змушують людей пити каву, вони всього лише вивчають стан здоров’я любителів кави. Існує цілком реальна історія про кавоманів, який пив напій, мало не 40 разів на день і дожив до 114 років. Напевно, напевно організм цієї людини був міцним, можливо, щось з його гастрономічних звичок впливало на сприйняття напою організмом, швидше за все він вів активне життя і мав хороші генетичні дані …

Слід врахувати безліч чинників і зіставити масу особливостей, щоб отримати переконливі докази потенційних вигод споживання кави. Як би там не було, але опитування, проведені серед людей у різних країнах, і дослідження за участю тварин, показали безліч позитивних сторін впливу зеленої кави. Ось деякі з них:

Зелена кава покращує форми

Вживання зеленої кави – ефективний спосіб боротьби з надлишковою вагою. Японські вчені довели, що поєднання кофеїну і хлорогенової кислотою в зеленій каві, перешкоджає поглинанню жирів і допомагає зменшити жирові відкладення.

Звичайно ж, сам по собі зелена кава не дасть відчутних результатів, необхідно вживати напій у поєднанні з дієтою і вправами.

Зелена кава покращує самопочуття

Зерна зеленої кави містять дубильні речовини, пуринові алкалоїди, у тому числі кофеїн. Кофеїн здавна застосовується як тонізуючий засіб, стимулятор фізичної та розумової активності, допомагає при спазматических головних болях (мігрені). Кофеїн покращує пам’ять і лімфодренаж, стимулює роботу серцево-судинної системи.

Масло зерен зеленої кави покращує зовнішній вигляд

Успішно зелені кавові зерна застосовується і в косметології і естетичній медицині. Масло, приготоване з них, використовується:

  • Для зміцнення волосся, поліпшення їх росту і відновлення блиску
  • Для тривалого зволоження шкіри та підвищення її захисних функцій
  • Для профілактики виникнення зморшок
  • Для догляду за чутливою і сухою шкірою
  • Для усунення розтяжок і рубців
  • Для боротьби з целюлітом
  • Для лікування опіків

Багато наукових досліджень, присвячені каві дають нам суперечливі дані про користь і шкоду напою, але все ж багато вчених все ж згодні з тим, що кава стимулює діяльність головного мозку, бадьорить, тонізує і покращує кровопостачання судин.

Безперечно одне – натуральна кава, зварена за правилами і споживаний в розумних кількостях (1-2 чашки в день), не зашкодить вашому здоров’ю, а насолода улюбленим напоєм подарує хвилини незаперечного задоволення.

ПИЙ ЗЕЛЕНЕНУ КАВУ І ХУДНИ, РЕЦЕПТ ТУТ --->>>

Що приготувати на пікнік, літній відпочинок в бабусі і дідуся ФО

Рецепти від Якулінара

Якулінар – це дивовижний сайт, на якому розміщені тільки найкращі рецепти до Вашого столу. Саме тут Ви знайдете, страви, які будуть доречними для приготування на кожен день, а також унікальні кулінарні шедеври, що вразять всіх Ваших гостей своєю красою та неперевершеним смаком.

Так, рубрика «Рецепти від Якулінара» зуміє порадувати Вас рецептами мисливської кухні та стравами до новорічного столу. Тепер не потрібно бідкатися, що робити із впольованою чоловіком качкою, фазаном, диким кабаном, або, навіть, оленем, тому що, відвідавши рубрику «Мисливська кухня» Ви знайдете технологію приготування саме таких, на перший погляд, специфічних страв.

Або ж будьте оригінальними і не обмежуйте новорічний стіл лише олів’є, тому що, якщо Ви зайдете на сайт Якулінар, то знайдете ще багато нетрадиційних смачних новинок, які стануть прекрасним доповненням до святкування Нового року. Тому чекаємо Вас на нашому сайті, тому що саме тут, ми не дамо обмежити різноманіття Ваших смаків!

Фото відпочинку Якулінара в бабусі ідідуся :)

кулінарні рецепти з фотокулінарні рецепти з фото - 1кулінарні рецепти з фото - 2кулінарні рецепти з фото - 3кулінарні рецепти з фото - 4кулінарні рецепти з фото - 5кулінарні рецепти з фото - 6кулінарні рецепти з фото - 7кулінарні рецепти з фото - 8кулінарні рецепти з фото - 9кулінарні рецепти з фото - 10кулінарні рецепти з фото -11

Дуже классний був відпочинок і смачний шашличок :)

http://yakulinar.net/

Святкові страви, що приготувати до святкого столу ФОТО

В арсеналі кожної господині обов’язково мають бути страви з птиці. Чи то курка, гуска, качка, або ж індичка, не важливо, тому що головне потрібно знати, як створити із них справжні кулінарні шедеври.

Уявіть, як здивуються Ваші гості, коли, скуштувавши, наприклад, фаршировану гуску, відчують незвичні, але такі смачні поєднання.

Ось, що може дати Вам Якулінар. Також, тепер, Вам не потрібно хвилюватися про те, що зробити із грибами, тому що, відвідавши такий сайт, Ви зумієте поповнити власний рецептник ексклюзивними новинками страв із грибів.

Гадаєте, що рецепти страв з грибами закінчуються лише на смажених печеричках з сметаною? А, ні! Якулінар продемонструє Вам більше!

святковий стіл - 5святковий стілсвятковий стіл - 6святковий стіл - 4святковий стіл - 3святковий стіл - 2святковий стіл - 1святковий стіл - 7

http://yakulinar.net/

Святкові закуски, смачні закуски до святкового столу ФОТО

Бутерброди та закуски

Оригінальні задумки для шведського столу, чудові поєднання компонентів східної кухні, рецепти здорової їжі і пісних страв Ви зможете знайти на сайті Якулінар. Досить витрачати шалені гроші на недешеві мандрівки до суші-барів, тому що Ви можете і в домашніх умовах приготувати пікантні суші. Лише найкращі рецепти суші вдома пропонує для Вас Якулінар, тому заходьте і швидко поповнюйте власний арсенал кулінарних шедеврів східної кухні.

Якщо Ви вирішили відмовитися від м’яса, але ще не знаєте, як збагатити власний раціон новими стравами, відвідайте рубрику «Вегетаріанські страви» від Якулінара, де Ви довідаєтесь, як знайти заміну м’ясу і водночас не завдати шкоди власній травній системі.

Також Якулінар приготував перелік рецептів пісних страв, тому що потрібно з розумінням ставитися до віруючих людей, які дотримуються всіх церковних канонів. Тому, відвідайте такий зручний сайт, де кожен зможе знати свої власні кулінарні уподобання!

рецепти з фото рецепти з фото- 1 рецепти з фото- 2 рецепти з фото- 3 рецепти з фото- 4 рецепти з фото- 5 рецепти з фото- 6 рецепти з фото- 7 рецепти з фото- 8 рецепти з фото- 9 рецепти з фото- 10 рецепти з фото- 11 рецепти з фото- 12 рецепти з фото- 13 рецепти з фото- 14 рецепти з фото- 15

http://yakulinar.net/

Фото рецепти, мисливська страва


Інгредієнти:
700 г мяса дикого кабана (лопатка або окіст )
40 г жиру, 50 г сирого або копченого шпику
50 г цибулі, 1/ 8 л сметани, 20 г борошна, сіль.

Для заправки:
20 г солі, 10 г цукру, 2 г коріандру
1 шт. гвоздики, 2 горошини чорного перцю
2 горошини запашного перцю
0,5 лаврового листочка
0,5 часточки часнику, 250 м л води.

Приготування
Подрібнити приправи, змішати з сіллю, цукром, розділити на 2 частини (влітку цукор не додавати ) .
Половину заправки ретельно втерти в м’ясо, не виключаючи місць, пошкоджених при видаленні кістки з окосту .

Підготовлене м’ясо щільно укласти в глиняний, дерев’яну або емальований посуд, накрити дерев’яним кружком з вантажем. Потримати при кімнатній температурі 2 дні. Закип’ятити 2,5 л води, охолодити, додати сіль і приправи, залити цією заправкою м’ясо, винести його в прохолодне місце (від +4 ° до +8 °).

Піддавати послові близько 3 тижнів , перевертаючи м’ясо кожні 2-3 дні.
Потім обмити у великій кількості води, нашпигувати шпиком, нарізаним брусочками довжиною 6 см , діаметром 0,5 см. Обваляти в борошні, обсмажити на жирі.

Перекласти в каструлю, додати нарізаний кружками і зарум’янений в жирі, що залишився від смаження, цибулю.
Тушкувати під кришкою до м’якості. У міру випарювання соусу додавати воду.

Фото рецепти, мисливська страва

Готове м’ясо вийняти, нарізати навскіс тонкими скибочками. Соус заправити залишилася борошном , прокип’ятити , якщо треба , посолити , з’єднати зі сметаною.

Нарізані шматки м’яса укласти на довгастому блюді, залити соусом. Подавати з макаронами, ріжками, картоплею, буряком, солоними огірками.

http://yakulinar.net/