Танк Т-34 у мемориала советским войскам в Берлине

  • 30.03.22, 17:49

Посольство рагулей направило ноту протеста, но власти Берлина ответили, что танк Т-34 был разработан в Харькове, а Харьков — это Украина. ua_flag

Пропагандоны обосрались

  • 29.03.22, 21:28



5 дней назад в эрефии lol



Сегодня вечером в Харькове ua_flag

Слава Украине!
Слава ЗСУ! smile

“Привид Бучі”

  • 29.03.22, 20:48

“Привид Бучі”: месник щоночі вбиває окупантів
Кажуть, що на рахунку "привида" понад 50 знищених росіян.

Колишній мисливець, який залишився в Бучі на Київщині, щоночі влаштовує безжалісні полювання на російськиї окупантів. Місцеві мешканці називають його "Привидом Бучі" на зразок "Привида Києва", який захищає небо столиці.

За її інформацією, "Привид Бучі" вночі наводить жах серед окупантів, які тероризують місто вдень і ті вже один одному розповідають про переслідування мисливцем-примарою.

Насправді "Привид Бучі" – це 70-річний пенсіонер, мисливець із солідним стажем та досягненнями. Однак якого не взяли до місцевої ТРО.

Тож на всі відкладені на чорний день гроші чоловік придбав патрони до гвинтівки та вирушив "у вільне плавання" – партизанити вночі на околицях рідного міста (вже міста-героя), наводячи страх на окупантів.

"Після його вилазок рашисти недораховуються 1-3 своїх. На рахунку бучанського мисливця більше 50 ліквідованих орків. А один патрон, до слова, обходиться старенькому у майже 150 гривень. От і рахуйте. Але для русні нічого не шкода, жартує дідусь, окрім Батьківщини".

Харьков - Будем жить!

  • 29.03.22, 13:10


Сегодня все утро гремит... Но Харьков и Харьковчане держатся и БУДУТ ЖИТЬ! И родной город мы отстроим и он опять станет одним из красивейших городов Украины.

Композиция "Где я" группы ДДТ

  • 27.03.22, 20:09

Юрий Шевчук выпустил клип на песню “Где я”, которая вошла в новый альбом ДДТ - “Творчество в пустоте”, релиз которого состоялся 28 октября 2021 года. Уже тогда композицию  “Где я” многие назвали одной их самых лучших в альбоме.

Начиная с 24 февраля вопросы “Где я? Что я? С кем я? Кто я?”, на которые предлагают ответить Шевчук и его команда, стали главными вопросами, на которые отвечать опасно, но нужно - и чем быстрее, тем лучше.  

Режиссер Артем Онащенко снял на песню “Где я” черно-белый клип, такой же черно-белый, как мир сегодня - мир, утративший все краски из-за творящегося на мирной украинской земле преступления. 

Видео начинается с текстов из Евангелия от Матфея и продолжается уже текстом самого Юрия Шевчука, поэта и философа, чья “философия резонирует болью”. Когда-то Юрий Юлианович учил нас заповеди “Не стреляй!”. Как мы сегодня видим, прислушивается к ней в России мало кто. Увы, как говорит сам Шевчук, “время замазано ложью и кровью”, но война “смыла замки из песка” и сегодня “навигация легка: выходи по одному".

Я, как человек, выросший на песнях группы ДДТ, могу лишь сказать: “Юрий Юлианович, вы всегда все понимали, поэтому сегодня вы и с Украиной, и с теми, кто в вашей стране ищет ответы. Берегите себя”.


Шевчук - человек чести и совести, чья личная Земля устраивает “одиночный пикет в пространстве” против бомбардировок Мариуполя, Харькова и Бородянки, кадрами которых заканчивается видео “Где я”.

Мистер пу, у вас есть план?

  • 27.03.22, 14:28

Першочерговий факт: путін наказав перемогти Україну за три дні. Щоб виконати завдання, Шойгу задіяв 70% наявних у нього підрозділів ВДВ та спецназу, більше половини відділків росгвардії плюс бригаду кадировців. Десантники і спецназ є «елітою» російської армії: їм найкраще платять, вони найсучасніше озброєні й добре треновані. Росгвардія і чеченці то якась суміш підрозділів СС, гітлерюгенду, гестапо та ще хіба Корпусу вартових ісламської революції; з військового погляду вони безпорадні, але добре озброєні. Та й довіряє їм путін більше, ніж армії: саме росгвардії доручають охорону всієї стратегічної інфраструктури в РФ і на окупованих територіях в Україні (включно з атомними електростанціями).

 План А Отже путінський план А полягав у завоюванні України за три дні. Планували знищити або захопити уряд і добитися зміни влади. План провалився: як і чому точно ще не знаємо, проте відбулося це, вочевидь, тоді, коли ВДВ не втримали гостомельський аеропорт під натиском української 4-ї бригади швидкого реагування, або коли чеченців посікли на шматки при спробі прорватися в центр Києва в перший день війни. Що там точно відбулося – незрозуміло, щойно за якийсь час дізнаємося. 

План Б Тепер уже ясно, що путін не мав плану Б. Він був (і зостається) настільки одержимим ілюзіями щодо слабкості демократії та занепаду Заходу, що не здатен уявити жодного іншого результату, окрім швидкої перемоги. Коли перший план провалився, він наказав своїй армії прикинути імпровізований план Б. Це призвело до розпорошення зусиль та повного хаосу: замість «переможного параду звільнення України» російська армія поквапилася з одночасним наступом на Київ із північного заходу та сходу, спробою захопити Маріуполь і Харків, дістатися до Одеси і з’єднатися з Придністров’ям. Заснований на іншій ілюзії («українці надто слабкі для спротиву»), цей план теж розвалився за наступні 2-3 дні. 

План В Але путін не вгамувався і наказав своїй армії вдатися до плану В: оточити Київ, Чернігів, Харків, Маріуполь та Миколаїв. Змусити їх скоритися, погрожуючи повним руйнуванням України, вбиваючи цивільних людей, роблячи їхнє життя нестерпним… Цей план теж опирався на далекі від реальності очікування, тому знову провалився: він призвів лише до катастрофічних втрат у підрозділах російської армії, які намагалися оточити забагато міст водночас. 

План Г Потім, орієнтовно 10-14 березня, путін наказав своїм військам перейти до плану Г: окупувати територію України на схід від Дніпра. Тож російська армія знову імпровізувала: для такого завдання їй бракувало сил: все, на що вони спромоглися, — це спроба просуватися з Херсона західним берегом Дніпра водночас із наступом на Запоріжжя. Перший клин поволі спускав пару, аж доки не отримав по зубах від українських захисників під Кривим Рогом, другий втрапив у засідку і був фактично знищений на південний схід від Запоріжжя. 

План Ґ Тепер бачимо явні ознаки того, що путін наказав армії росіян перейти до плану Ґ: оточити українські сили вздовж лінії розмежування на Донбасі та захопити Маріуполь. Долю цього плану буде вирішено десь у трикутнику Ізюм-Вугледар-Запоріжжя, і все залежатиме від: 

а) спроможності російської армії задіяти переважаючі сили та пробитися в тил українських підрозділів уздовж лінії розмежування і при цьому 

б) уникнути нових великих втрат. Висновок: справа не в тому, що російська армія ні на що не здатна, просто перед нею постійно ставлять нереалістичні завдання. Кожне завдання перевищує можливості росіян, їм щоразу бракує сил, підтримки та постачання для того, щоб виконати його. Як наслідок, наразі жодне завдання не виконано.

Зверніть увагу на важливу річ: путін щоразу зменшує масштаб завдання. Від «усієї України», «занепаду Заходу» і «знищення демократії» через «Україну на схід від Дніпра»… він докотився до самої лише «лінії розмежування». Схоже, наразі в цій війні «на краще» змінюється тільки це.

Том Купер – австрійський воєнний аналітик, автор та співавтор близько двох десятків книг про конфлікти останніх 20 років, включно з війною в Сирії. Експерт із застосування бойової авіації.


Армия РФ применила под Харьковом "Буратино".

  • 27.03.22, 11:47


Армия РФ применила под Харьковом запрещенную огнеметную систему.

Такие боеприпасы наравне с кассетными запрещены международными конвенциями

Российская армия применила под Харьковом тяжелую огнеметную систему "Буратино".

"Буратино" (или "Солнцепек") является термобарическим оружием. Это по сути вакуумные боеприпасы. Их поражающая способность по отношению к людям составляет 100%. Такое оружие очень сильно разрушают строения и укрепления. Ударная волна наносит людям травмы, несовместимые с жизнью.


"Буратино" признано негуманным оружием и практически запрещено международными конвенциями. 

Термобарические боеголовки взрываются в два этапа. Сначала выбрасывают воспалительную смесь в форме аэрозоля, затем взрывается другая часть, которая подрывает распыленный вокруг аэрозоль. Из-за такого действия термобарические боеприпасы обладают значительно более мощной силой поражения и взрывной волной.