Схилити голову перед росіянами

  • 09.01.22, 08:02
Був я в Кривом Рогу, походив, послухав їхні розмови і зробив висновок - люди в Кривом Рогу перед росіянами та путіним голову не схилили. В них все ще ходить гривня, кругом в маршрутках, магазинах, поїздах на гривню кажуть гривня... А от у нас, Полтавська, Чернігівська області, вже перейшли на рубль, майже кругом на національну валюту кажуть рубуль... схилили таки голову перед росіянами і все.
Бог не фраєр, все баче, тому зараз у нас криворіжець президентом..

Мысль

  • 05.01.22, 20:12
Я есть я, потому что ты это ты и ты есть ты, потму что я это я. Знначит ты не ты и я не я....

Музей мініатюр Сядристого

  • 27.12.21, 21:15
Сьогодні був в музеї мініатюр Миколи Сядристого, де побачив багато цікавих речей. Вершиною його творчості є звісно трьохміліметровий корабель із трьохсот з чимось деталей, але найбільше мене здивувала просвердлена повздовж та відшліфована до прозорості волосина в яку він ще вставив квітку схожу на розу. Мій мозок просто закипів.

Хто тут з Мукачево?

  • 26.09.21, 19:50
Був я у вас

У замку

Біля міської ратуші

Аккерманська фортеця в Білгороді-Дністровському

  • 18.03.21, 13:16
Аккерманська фортеця знаходиться в 70 кілометрах від Одеси і є історичним центром Білгорода-Дністровського. Місто століттями залишалося важливим оборонним і політичним центром в складі ряду держав.

У XIV столітті на залишках античного міста Тіра була зведена фортеця, покликана зміцнити кордони Молдавського князівства. Ідея виявилася вдалою. (На другій світлині зображена башта "Дівоча вежа". За легендою в ній замурована дочка молдавського володаря Олександра на ім'я Тамара. Це було зроблено місцевими жителями за її чисельні розбої та грабунки проти мирного населення та пропливаючих мимо фортеці кораблів.)

Наприклад, тільки в XV столітті війська Османської імперії тричі штурмували стіни фортеці – раз по раз безуспішно. Тільки 1484 р. фортецю вдалося взяти штурмом, і наступні 328 років Аккерман провів під владою турецьких правителів.

Під її стіни водили козаків відомі отамани: Е. Дашкевич, І. Покотило, Г. Лобода, І. Сірко. Три російсько-турецьких війни пов’язані з історією фортеці.

Нарешті 1 грудня 1806 турки здали її без бою загону А. Де Рішельє, а з 1812 року землі Нижнього Придністров’я стали частиною Російської імперії.

Через 20 років фортеця втратила свій статус військового об’єкту. (Цитадель або "Генуезький замок".)

Особливість споруди в тому, що вона зведене на скелі. З північної сторони об стіни хлюпається Дністровський лиман, з інших трьох фортецю опоясує рів.

Зв’язок з містом здійснювався по підйомному мосту через Кілійські ворота, які тепер служать головним входом.

З висоти замок являє собою багатокутник з вежами по кутах. Площа території – понад 9 гектарів. Загальна довжина стін перевищує два кілометри, а їх товщина сягає п’яти метрів.

До сих пір збереглися 26 з 34 фортечних башт. Територія розділена на чотири двори.

Перший двір – Цивільний – був забудований одноповерховими будинками і служив городянам притулком під час нападу ворога. Другий двір – Гарнізонний, в ньому дислокувалися війська.
Серцем фортеці була цитадель або «Генуезький замок», в якому розташовувався пункт командування. Сьогодні Аккерманська фортеця – пам’ятник історії, відомий за межами України.

Пісковиковий пагорб Кам'яна Могила. Окультне місце.

  • 13.03.21, 14:16
Біля Мелітополя Запорізької області є таке незвичайне місце.

Утворилося воно в результаті танення льодовиків мільйони років тому назад.

Тут археологами були знайдені багато зображень та написів давніх людей та племен.

Тут в гротах представники давніх культур зображувпли своє життя та події в ньому.

Язичницькі жреці проводили свої окультні обряди. Ось зокрема це місце Кам'яної Могили називається вівтарем, бо тут ввдбувалися заходи тих же самих язичників.

Пісяючий хлопчик

  • 31.01.21, 18:30
Тунцзидань

Тунцзидань (буквально: «яйце хлопчика») - традиційна страва, поширена в провінції Чжецзян, Китайська народна республіка. Готується з курячого яйця. Вживається навесні.

Для приготування страви, що вважається «весняним делікатесом», курячі яйця відварюють в сечі, зібраної виключно у хлопчиків, які не досягли віку статевої зрілості. Після закипання рідини яйця витягують з неї і надбивають шкаралупу з тим, щоб сеча проникла всередину яйця. Процес варіння займає цілий день, при википанні сечу додають. Коли шкаралупа розтріскується, тунцзидань, солоний на смак, вважається готовим до вживання.

Для збору сечі хлопчиків до 10 років в школах регіону встановлюють спеціальні відра. При цьому мочитися в такі відра дозволяється тільки здоровим дітям.

Яйця тунцзидань продаються з лотка; зазвичай за ціною в два рази більшою, ніж ціна простих крутих яєць. Сеча хлопчиків - традиційний засіб китайської медицини. Чжецзянци вірять в те, що делікатес має лікарську цінність, діючи як жарознижуючий і кровоспинний засіб. Однак наукова медицина цього не підтверджує.

Традиції вживання «весняних яєць» вже кілька століть. Вперше в європейській пресі вона описана в 1891 році. У 2008 році тунцзидань отримав статус предмета нематеріальної культурної спадщини провінції Чжецзян.

Все обридло..(..

  • 20.01.21, 12:35
Обридла мені вже ця ваша планета Земля з її Америками, Австраліями. Всілякими там храмовими комплексами по типу Ангкорвата. Остогидли мені ваші ці Непали разом з Гімалаями та Тибетом. Нехочу я вашого Китая з В'єтнамом. Нехочу.
Не хочу я бути навіть в цій сонячній системі та галактиці під назвою Чумацький шлях.... Мені навіть Всесвіт цей обрид з його різноманітними сузір'ями та скупченням галактик. Нехочу на це дивитися.
Чому не змінюються на зоряному небі положення зірок і постійно ми бачимо одне і теж!?!? Одне і теж!!! Велика, мала ведмедиця, сузір'я псів, сузір'я водолія... Обридло. Чому незмінюються ці зірки?? І це не змінються мільйони років!!!
Господи??? За що?(?

Сайт знайомств

  • 12.01.21, 17:01
Зайшов на сайт знайомств "без комплексів", де боти виманюють гроші та почав їм надсилати порнографічні фотографії. Цікаво реагували і по різному. Сподобалося мені це заняття і я перейшов на сайт знайомств love.i.ua. А на i.ua чомусь на порнографію ніхто ніяк нереагує.... Мабуть постійно дивляться.(