Чи може учасник ЗНО самостійно розрахувати свою оцінку?

Так. Учасник тестування матиме можливість самостійно розрахувати свою оцінку за 12-бальною шкалою після перевірки всіх робіт учасників зовнішнього незалежного оцінювання та затвердження предметними екзаменаційними комісіями таблиць перерахування тестових балів учасника в оцінки за 12-бальною шкалою. Ці таблиці буде розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Рішення про участь у додатковій сесії ЗНО

5 червня о 18.00 закінчилась реєстрація на додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які через об’єктивні причини не зареєструвалися або не взяли участі в тестуванні під час основної сесії.
Повідомлення з рішенням комісії щодо допущення/недопущення до участі у додатковій сесії ЗНО будуть надіслані 15 червня.

Як пов'язаний із ЗНО Болонський процес

Болонський процес - це процес європейських реформ. Він спрямований на створення до 2010 року спільної Зони європейської вищої освіти.
19 травня 2005 року Україна приєдналась до Болонського процесу. Наша країна чітко визначила орієнтири на входження в освітній і науковий простір Європи.
Участь України в Болонському процесі є кроком до реалізації стратегії євроінтеграції, сприятиме підвищенню якості освіти і вирішить проблему визнання українських дипломів за кордоном.
Іспити у формі тестування мають безпосереднє відношення до Болонського процесу. Адже це великий крок до більш прозорої і чесної системи відбору абітурієнтів до вищих навчальних закладів.

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук - завершення ЗНО

В Україні завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти, які виявили бажання стати студентами вищих навчальних закладів. Вперше в історії нашої держави за допомогою сучасних технологій педагогічного оцінювання, без впливу будь-яких субєктивних чинників визначено поіменний список громадян України, які отримали право стати студентами лише на основі своїх знань.

Цьогорічна кампанія всеохопного тестування стала очевидним проривом української системи освіти та засвідчила її організаційну спроможність утілювати великомасштабні системні реформи, незважаючи на розвинуту турбулентність політичного життя в державі, яка інколи набувала і драматичного характеру. Це найбільш суспільно значуща і масштабна реформа в українській освіті за останні роки, яка має стратегічний характер. Наша держава зробила дуже важливий крок на шляху до реалізації конституційного права на рівний доступ до вищої освіти кожного громадянина України.

Для учасників зовнішнього оцінювання, їхніх батьків і рідних, педагогічних та науково-педагогічних працівників це було нелегке випробування. Вступ до вищого навчального закладу є однією з найважливіших подій у житті молодої людини. Це випробування не лише для вступників до вищих навчальних закладів, а й для суспільства в цілому, оскільки засвідчує рівень його правової культури та демократії. Попередні результати свідчать, що його українська нація пройшла гідно.

Щиро вітаю із цією подією, насамперед тих, хто складав тести. Ви ще раз довели собі та всьому суспільству, що завдяки наполегливій і невтомній праці можна досягнути успіху. Особливі слова вітання адресую тим, хто підтримував учасників зовнішнього оцінювання під час підготовки та проведення тестування: батькам, рідним, педагогам, друзям. Ваша співучасть була неоціненною і дуже потрібною.

Висловлюю слова подяки всім, хто здійснював підготовку і проводив зовнішнє тестування - працівникам центрів оцінювання якості освіти, сотням тисяч педагогів, які працювали в пунктах тестування. Ви виявили високий рівень порядності, відповідальності, організованості та глибокого усвідомлення важливості запровадження європейської системи оцінювання знань у нашій державі. Ваша участь у цій справі буде належно оцінена як органами управління освітою, так і всією громадою.

Тепер у тих, хто успішно складав тести, настає відповідальна пора - вибір вищого навчального закладу, який має дати путівку в життя. Бажаю кожному абітурієнту зробити обдуманий вибір, що буде визначатися, насамперед, вашим бажанням і результатами, здобутими під час зовнішнього оцінювання. Переконаний, що приймальні комісії вищих навчальних закладів України зроблять усе можливе для того, щоб їхніми студентами стали ті, хто показав необхідний рівень знань під час зовнішнього оцінювання.

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук

Результати ЗНО з біології

ЗНО з біології відбулося 28 травня 2008 р. Кількість осіб, які взяли участь у тестуванні, – 70581, кількість зареєстрованих – 83780.
До пунктів обробки результатів зовнішнього оцінювання доставлено 70581 заповнений бланк відповідей «А». Усі бланки з відповідями зареєстровані та розпізнані. Їх відскановано й експортовано до бази даних Українського центру оцінювання якості освіти.

Завершення ЗНО

УЦОЯО щиро вітає вас із завершенням проходження зовнішнього оцінювання ЗНО (основна сесія 2008 р.).
Ми разом із вами пройшли цей нелегкий шлях. Але переконані, що для більшості тих, які склали тести, результат виявився очікуваним і бажаним. Ми доклали до цього максимум зусиль і щиро вдячні вам за спільну працю. Дуже віримо в те, що участь у тестуванні допоможе кожному з вас стати студентом, з чого й розпочнеться ваш шлях у велике життя.
УЦОЯО.

www.testportal.gov.ua

Сайт Українського центру оцінювання якості освіти міняє "прописку". Відтепер він доступний за адресою www testportal.gov.ua Для домену testportal встановлено автоматичне перенаправлення до testportal.gov.ua

ЗНО з основ економіки

ЗНО з основ економіки відбудеться 3 червня 2008 року в указаних у запрошеннях пунктах тестування.

До уваги учасників зовнішнього незалежного оцінювання!

До Українського центру оцінювання якості освіти продовжують надходити запитання щодо оцінювання тесту ЗНО з математики.

Додатково розяснюємо, що тест з математики складається з 36 тестових завдань з алгебри та геометрії. Тестові завдання охоплюють навчальний матеріал, який вивчається у 5-11-х класах.

Виконання цілісного тесту оцінюється за рейтинговою шкалою 100-200 балів. Цей результат зараховується вищими навчальними закладами як вступні випробування.

Потрібно мати на увазі те, що до тесту включено 6 завдань, які відповідають програмам загальноосвітніх шкіл, але мають вищий рівень складності.

Необхідність включення їх до тесту пояснюється тим, що його результати будуть зараховуватися до вищих навчальних закладів, у яких математика є профілюючим предметом.

Однак розвязання подібних завдань не є обовязковою вимогою програми державної підсумкової атестації, що проводиться в загальноосвітніх школах, тому з цілісного тесту виокремлено 30 завдань, які відповідають цій вимозі.

Це і є той субтест, який оцінюється за шкалою 1-12 балів.

Тому ще раз наголошуємо: не можна зіставляти чи порівнювати результати тестування за шкалами 100-200 балів і 1-12 балів. За цими шкалами оцінюється різна кількість правильно виконаних тестових завдань.