хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Розгляд апеляційних заяв щодо результатів тестування

  Після отримання апеляційних заяв призначається перше засідання  апеляційної комісії, під час якого  вирішується питання стосовно прийняття до розгляду апеляційних заяв про результати зовнішнього незалежного оцінювання, затверджується кількість і склад фахових груп, що будуть здійснювати апеляційну експертизу.
        Апеляційна експертиза результатів зовнішнього незалежного оцінювання поділяється на два етапи: технічна та предметна експертизи.
        Технічна експертиза здійснюється з метою перевірки правильності визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання під час автоматизованої обробки бланків відповідей та його персоналізації.
        Предметна експертиза здійснюється з метою встановлення об’єктивності перевірки відповідей на тестові запитання відкритого типу. Експертиза роботи, за результатами оцінювання якої подано апеляційну заяву, здійснюється не менше ніж трьома фахівцями. Предметна апеляційна експертиза здійснюється з використанням кодованої копії бланку відповіді, зробленої до її перевірки екзаменаторами. Після проведення експертизи зазначені вище фахівці готують пропозиції для розгляду апеляційною комісією.
         Висновки фахових груп подаються на розгляд апеляційної комісії. Обговорення висновків фахових груп проводиться на засіданні апеляційної комісії, склад якої є достатнім для прийняття відповідного рішення (не менше двох третіх від складу комісії).
        Комісія за наслідками розгляду апеляції може прийняти такі рішення:
 - відмовити в прийняті до розгляду апеляційної заяви як такої, що не належить до компетенції комісії (рішення приймається під час першого засідання);
 - відмовити в задоволенні апеляційної заяви;
 - задовольнити апеляційну заяву.
        У разі задоволення апеляційної заяви комісією приймається рішення про зміну оцінки учасника зовнішнього незалежного оцінювання.
         Розгляд комісією апеляційних заяв здійснюється протягом десяти днів із часу їхньої реєстрації.
         Рішення апеляційної комісії доводиться до відома заявника через відповідні регіональні центри оцінювання якості освіти у вигляді письмового повідомлення.
         У разі задоволення апеляції сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, результати якого оскаржувалися учасником тестування, визнається недійсним та підлягає обміну.
         Обмін сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти, визнаних недійсним за наслідками розгляду апеляцій, здійснюється в регіональних центрах оцінювання якості освіти.
1

Коментарі