Навернення

Розмова між чоловіком, що недавно навернувся до Христа, і його другом, який не вірить у Бога.
- Я чув, що ти навернувся до Христа. Це дійсно?
- Так
- То ти, мабуть, дуже багато знаєш про Нього. Скажи мені, де Він народився?
- Не знаю
- А скільки мав років, коли помер?
- Не знаю
- Скільки книжок написав?
- Не знаю
- Ти явно знаєш замало, щоб казати, що навернувся до Христа!
- Маєш рацію. Мені соромно, що так мало знаю про Нього. Однак мені відомо одне: три роки тому я був пияком. Я мав безліч боргів. Моя родина була на межі розпаду. Моя дружина й діти щовечора боялися мого повернення додому. А тепер я не п'ю, більше не маю боргів, наша сім'я щаслива, а мої діти з нетерпінням чекають мого повернення з роботи. Це все зробив для мене Христос. І саме стільки я знаю про Христа!

Найважливішим є те, що Ісус змінює наше життя. На цьому треба особливо наголосити: Наслідувати Ісуса - означає змінити спосіб сприйняття Бога, інших людей і самих себе. Це інший спосіб життя порівняно з тим, який залежить від поточної моди, та інший спосіб умирання. А саме це і є таємницею "навернення"

Бруно Ферреро

Землетрус

Троє дідусів, які були шкільними товаришами, по багатьох роках зустрілися й почали розповідати про своє життя. Один став відомим політиком, другий- видатним науковцям, а третій - садівникам.
Розмовляючи за келихом доброго вина, обмінювалися враженнями від життя, що минуло дедалі швидше, і дійшли висновку, що кожен день є для них цінним даром.
А підсумком їхньої зустрічі стало оригінальна рішення:
- Від завтрашнього дня почнемо здійснювати всі наші прагнення.
Звірилися один одному зі своїх бажань на наступний день.
- Я хочу випити чаю зі свого цінного сервісу з китайської порцеляни та проїхатися на моєму чудовому коні своїм маєтком,- заявив політик.
- А я візьму філіжанку запашного гарячого шоколаду й, сидячи у своїй бібліотеці, читатиму стару цінну книжку ,-оголосив науковець.
- А я,-сказав садівник,- хотів би втішатися гарним, сонячним днем, дзюркотінням води в потоці, співом пташок у небі й на деревах, всипаних плодами.
Уночі в тому регіоні, однак, трапився великий землетрус.
Уранці політик виявив, що його порцеляна розбилися, а кінь лежить мертвий під руїнами розваленої стайні.
Науковець не зміг випити гарячого шоколаду і почитати цінної книжки, бо в його оселі не залишилося жодної цілої філіжанки, а бібліотека згоріла, і всі книжки пропали.
І тільки садівник міг втішатися сонцем, яке зігрівало його сад; міг пити прохолодну, свіжу воду з потоку. А до того ж- попри те, що землетрус зруйнував невеликий склад з інструментами,-його дерева і далі стояли обсипані плодами, а птахи співали так само,як і щодня.

Ісус сказав: "Не збирайте собі скарбів на землі, де міль і хробацтво нівечить, і де підкопують злодії і викрадають. Збирайте собі скарби на небі, де ні міль, ані хробацтво не нівечить і де злодії не пробивають стін і не викрадають. Бо де твій скарб, там буде і твоє серце"(Євангеліє від св.Матвея, 6, 19-21)

Бруно Ферреро