Аврелій Августин Блаженний

"Не виходь у світ, а повертайся до самого себе: всередині людини знаходиться правда".

Здоровий егоїзм

У словниковому тлумаченні слова егоїзм, сказано, що це негативна риса людського характеру, яка вказує на себелюбство та турботу про власні інтереси…І от таке негативне ставлення до себе, тобто свого власного «Я», бо з латини «ego» - означає «Я», плекають в нашій свідомості з дитинства. Нам постійно наголошують, що думати про себе погано, відчути і усвідомити своє власне «Я» - це вкрай соромно і неетично… Врешті у нашій свідомості виникає впевненість, що любити себе, зважати на себе, відчувати власні нагальні потреби – погано… Адже потрібно цілком і повністю присвятити своє життя, власні інтереси іншим… В кращому випадку – своїм рідним… Але існують інші споживачі (на мою сьогоднішню думку, фальшиві) нашого єства. Це держава, люди, народ… Зараз ми бачимо до чого це призводить. Людина втрачає не тільки своє обличчя, а й душу… Тому що впродовж багатьох десятиліть культивувалась ідея віддавати себе, свої мрії, помисли, справи – віддаючи себе і все, що пов*язано з власними інтересами, комусь іншому… Проте якось мені до рук потрапили книги Луїзи Хей. Ідеї любові до себе, до власного «Я», що пропагувались у цих книгах, спочатку мене збентежили… але згодом привели до таких висновків, що ж поганого в тому, якщо людина ставиться до себе добре, якщо вона звертає увагу на власні інтереси, задовольняє свої особисті потреби, зрештою, поважає себе… Здається, якщо кожен ставитиметься до себе з Любов’ю, в світі буде більше радості і спокою… Світ знайде рівновагу. Адже кожен з нас – людина, частина величезного людського суспільства, і якщо кожна людина поважатиме себе, людське суспільство набуде рівноваги.   

Східна мудрість

"Жодна людина не схожа на іншу людину. Тому кожен зобов*язаний вважати: заради мене створений світ!"

Листи - Щастя

У поштову скриньку мені прийшов такий лист-щастя. Старанно виправивши помилки, публікую його у блозі мовою оригіналу

"Извини, но я не могу прервать эту цепочку...(((  Этим летом ты будешь с человеком, которого любишь.Сегодня в полночь человек, которого ты любишь, поймет, что любит тебя! И хорошее произойдет с тобой завтра с 13-16, но если ты оборвешь эту цепь, потеряешь счастье на 10 лет! Если пошлешь 25 чел., то через 19 мин тебе позвонят. И поверь, неделю назад - это сбылось. Просто скопируй и отправь всем, кто сейчас  на сайте"

Я хочу провести опитування: "Чи вірите ви у листи-щастя?"

 

  

0%, 0 голосів

50%, 3 голоси

50%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Покладіть на Бога надію

"Не журіться про життя своє - що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, - у що зодягнетесь... Погляньте на птахів небесних, що не сіють, не жнуть, не збирають у клуні, та проте наш Отець Небесний їх годує. Чи ж ви не не багато вартіші за них?... І про одяг чого ви клопочетесь? Погляньте на польові лілеї, як зростають вони, - не працюють, ані не прядуть,... а й сам Соломон у всій славі не вдягався отак, як одна з них... Отож, не журіться про завтрашній день, - бо завтра за себе само поклопочеться. Кожен день має досить своєї турботи!"...

"Бо поправді кажу вам: коли ви будете мати віру, хоч як зерно гірчичне, й горі оцій скажете: "Перейди звідси туди", то й перейде вона, і нічого не матимете неможливого!"

                                           Євангелія від Св. Матвія

Сократ

  • 01.07.08, 14:32

Скільки ж є речей, без яких можна жити!

Правда жизни

При создании фрески «Тайная вечеря» Леонардо да Винчи столкнулся с огромной трудностью: он должен был изобразить Добро, воплощённое в образе Иисуса, и Зло — в образе Иуды, решившего предать его на этой трапезе. Леонардо на середине прервал работу и возобновил её лишь после того, как нашёл идеальные модели.
Однажды, когда художник присутствовал на выступлении хора, он увидел в одном из юных певчих совершенный образ Христа и, пригласив его в свою мастерскую, сделал с него несколько набросков и этюдов.
Прошло три года. «Тайная вечеря» была почти завершена, однако Леонардо пока так и не нашёл подходящего натурщика для Иуды. Кардинал, отвечавший за роспись собора, торопил его, требуя, чтобы фреска была закончена как можно скорее.
И вот после многодневных поисков художник увидел валявшегося в сточной канаве человека — молодого, но преждевременно одряхлевшего, грязного, пьяного и оборванного. Времени на этюды уже не оставалось, и Леонардо приказал своим помощникам доставить его прямо в собор, что те и сделали.
С большим трудом его притащили туда и поставили на ноги. Он толком не понимал, что происходит, а Леонардо запечатлевал на холсте греховность, себялюбие, злочестие, которыми дышало его лицо.
Когда он окончил работу, нищий, который к этому времени уже немного протрезвел, открыл глаза, увидел перед собой полотно и вскричал в испуге и тоске:
— Я уже видел эту картину раньше!
— Когда? — недоуменно спросил Леонардо.
— Три года назад, еще до того, как я всё потерял. В ту пору, когда я пел в хоре и жизнь моя была полна мечтаний, какой-то художник написал с меня Христа.

А життя назагал прекрасне

вірш Ганни Осадко

Образ твору …А життя назагал прекрасне…
Осінь листям вродила рясно,
дикі гуси в ставку – як ряска,
але ряски уже нема.
Є вода – сірувато-біла –
то тумани її покрили,
і зітхнути воді несила,
бо стискає її зима.
Мерзнуть руки синюшні в мене,
тисне шию кашне зелене,
от би вирватись з цього тіла –
і зависнути, наче йог!
Літаком він увись злітає:
“Все на світі, Ганнусю, майя!”
– Знаю, йоже! Ні, йогу, знаю…
Як і знаю, що добрий Бог
не залишить – бо що ж лишати?
Скоро стисне мене в лещатах
цього світу, цієї хати –
як комашку у бурштині…
Ти, що в серці, та поза тілом,
станеш білим під снігом білим,
і півподихом – так несміло –
про Любов промовчиш мені…
Бо слова – то вода і вітер…
Так чекати і так любити –
як вночі під дощем летіти!
От химера! – і слів катма…
…Є вода. Є будинків зграя.
Гуси є – ой, нема! – відлітають…
Знаєш, друже? Звичайно, знаю…
І у горлі дере…Зима…

(ілюстрація авторки)

Юзеф Булатович (польський афорист)

Якщо немає іншого виходу, виходь там, де вхід

Клони Інтернету

Чому люди люблять ховатися за різними ніками та псевдонімами? Це сором*язливість, чи намагання приховати власне обличчя, а може, намагання сказати правду???