хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Уявна доброта

  • 21.07.17, 23:58

    Під час спілкування в соціальних мережах ,від приятелів, добросердих людей, багато хто отримує лист такого змісту. «Привіт. Допоможи розіслати, шукають донора дитині. Розішли будь-ласка, кому можеш. Помирає 10-ти місячна дитина. У нього пухлина головного мозгу, терміново потрібна операція, потрібен донор, група крові: третя мінус, тел.: 095 - 195 - 09 - 42. У батьків дитини недостатньо грошей і "Epuis" і "Onet" згодні їм допомогти. "Onet" перевіряє скільки осіб отримали цей лист. За кожні відправлені три листи батьки дитини отримують на рахунок 32грн. Якщо ти відправиш мінімум 12 листів, то у тебе в профілі буде значок "Спасибі". Давай допоможемо!»


      На перший погляд  звичайне прохання про допомогу . 

Поспілкувався з  кореспондентом, який надіслав цей лист мені. Нормальна, добра, співчутлива  до чужого горя жінка ,навіть не зрозуміла  мого питання - «Як навіщо, людям потрібна термінова допомога, у них дитина хвора ! Важко тобі трьом друзям цей лист переслати? » Ні, мені не важко, але  в листі дуже мало інформації , лише  номер телефону .

   Саме цей номер я спробував пошукати в Інтернеті за допомогою  всезнаючого «Google»  ,щоб мати більше інформації про людей які потребують допомоги. Відповідь пошукової машини здивувала  – виявляється  подібні листи розсилаються з 2010 року!  Насправді це шахрайство, і телефон «батьків» значиться в багатьох базах зловмисників. А саме оголошення в різних варіаціях «гуляє» по мережі як мінімум з початку 2000-х років. В одних розсилках дитині 10 місяців, в інших - він старший  і розбив голову, впавши з гірки. При цьому користувачі соцмереж попереджають, - якщо зателефонувати за вказаним в оголошенні номером, то з рахунку буде знята певна сума грошей.

    В соцмережах бурхливо поширюються подібні тексти, насичені подробицями про захворювання та терміновості лікування, але вони явно не мають ніякого відношення до благодійності!

Тож будьте обережні ,і не поширюйте такі листи про допомогу без перевірки.

2

Коментарі

Гість: Фёдор Сумкин

122.07.17, 08:50

Відкрили очі, дякую.