Громадянство Туреччини за інвестиції у нерухомість

Способи отримання. На даний момент є кілька можливостей вкладення коштів для отримання турецького паспорту. Найпопулярніша опція - інвестиції в нерухомість Туреччини на суму від $400 тис. (Кадастрова вартість).

Термін оформлення – 6–8 місяців.

Учасники програми – чоловік (дружина), діти до 18 років (у тому числі від попередніх шлюбів).

Вимоги до заявника: старше 18 років, відсутність судимостей, порушень законів Туреччини та візового режиму країни.

Важливо: Туреччина визнає подвійне громадянство.

З початку 2023 року Головне управління земельного кадастру Туреччини запроваджує новий збір правил щодо придбання нерухомості з метою отримання громадянства.

Мінімальна вартість об'єкта залишається незмінною. Для отримання громадянства необхідно інвестувати $400 тис. Але! Важливо звертати увагу на обмінний курс: ціна нерухомості у Туреччині у свідоцтві про власність прописується у лірах, але для участі у програмі треба подолати поріг у доларах.


Іноземцям доступні всі об'єкти нерухомості в популярних районах (навіть у закритих для отримання ПНП) Стамбула, Анталії, Аланії та ін. Обмеження для іноземців на купівлю нерухомості діють лише у прикордонних регіонах країни та на узбережжі Чорного моря.

Придбати можна навіть об'єкт, що будується. Головне – щоб на момент укладання угоди забудовник оформив тапу (свідоцтво про власність) на об'єкт. Важливий нюанс – у недобудованих проектів тапу оформляється з обтяженням, що знімається під час здачі об'єкта в експлуатацію.

За умовами програми, для збереження паспорта об'єкт (як і раніше) не можна перепродувати три роки.Також немає строгих обмежень щодо володіння нерухомістю – її можна здавати в оренду.

Які обмеження вводяться

У деяких випадках не можна подрібнювати суму на декілька об'єктів

Інвестор може придбати кілька об'єктів нерухомості під набуття громадянства з однаковим статусом власності. Тобто якщо кілька об'єктів купуються в рамках одного нотаріального договору, їх ціну можна підсумовувати. Наприклад, дозволяється придбати дві квартири по $200 тис. в одного забудовника в одному комплексі.

Не можна купувати майно у частках

У кожного об'єкта власником може бути лише одна особа. Подати заяву на отримання громадянства через купівлю частки буде неможливо. При цьому не має значення, скільки коштує об'єкт, нехай навіть $1 млн.

Не можна використовувати один об'єкт двічі

Один і той же об'єкт нерухомості може бути предметом заявки на отримання інвестиційного громадянства лише один раз. Тобто схема «купив – одержав громадянство – перепродай під наступний паспорт» не працює.

Не можна купувати об'єкти, які належали іноземцям

Придбання нерухомості під громадянство має бути здійснене лише у турецької фізичної або юридичної особи, а сам об'єкт повинен перебувати у його власності не менше трьох років. У випадку з вторинною нерухомістю це не завжди просто відстежити, тому купівля об'єкта у забудовника має вагому перевагу.

Плюс, купуючи об'єкт під громадянство на вторинному ринку, необхідно впевнитись, що кадастрова вартість цієї нерухомості відповідає ринковій. Не можна продавати об'єкт тому ж власнику

Якщо після отримання громадянства продати нерухомість тій самій людині чи компанії, у якої вона була куплена, паспорт анулюють.

Для того, щоб провести угоду купівлі-продажу нерухомості та подати документи на громадянство, особиста присутність не потрібна. Можна оформити довіреність на адвоката, який представлятиме інтереси інвестора в Туреччині, у тому числі при поданні документів на громадянство. Для цього необхідно звернутися до консульства Туреччини за місцем проживання.

Що стосується відкриття рахунку в турецькому банку, то для здійснення угоди він не потрібний. Кошти перекладаються офіційно через банк із рахунку покупця на рахунок продавця. Але якщо інвестор зацікавлений у його відкритті, то особиста присутність також потрібна. Для цього у банку заздалегідь бронюється дата та час зустрічі. Процедура нешвидка, займає п'ять – сім годин.

Середній термін розгляду заявки за програмою збільшено та становить шість – вісім місяців. Документи проходять довгий бюрократичний ланцюжок.

Турецький паспорт відкриває можливість безвізового в'їзду більш ніж до 125 країн світу

Декілька причин купити нерухомість в Батумі

Нерухомість у Грузіі можна розділити на різні категорії в залежності від розташування, близькості до моря та забудовників. У Батумі нерухомість купують для різних цілей: хтось купує для себе, хтось для здачі в оренду (цей варіант найбільш популярний), для когось це просто вигідна інвестиція.

Це не дивно, адже багато інвесторів хочуть зберегти свої гроші та вберегти їх від прогнозованої високої інфляції, а найпростіший спосіб – інвестування у нерухомість.


Рекомендуємо розглядати саме покупку квартири у Батумі. Це знаменитий грузинський курорт, який на весь світ славиться своєю доброзичливою та гостинною атмосферою. Особливий колорит тут присутній у всьому: способі життя, відношенні до приїжджих, традиціях, культурі, і природі. Ми впевнені, що ви зможете підібрати квартиру за своїм бюджетом. Чи варто купувати нерухомість у Грузії? Спробуймо розібратися разом, чому це дійсно вигідно.

До переваг купівлі нерухомості в Грузії можна віднести:

1. Високий рівень безпеки.

За даними експертів Євросоюзу, рівень злочинності дуже низький, а довіра населення до місцевої поліції висока. Це означає, що Грузія є однією із найбезпечніших країн на території пострадянського простору. Низький рівень злочинності та легкість ведення бізнесу позитивно вплинули на інвестиційний імідж країни, а також розвиток туризму.

2. Активне зростання економіки.

Структурні зміни, що відбуваються на даний момент, у різних галузях економіки сприяють прогресу. Цю тенденцію Грузія зберігатиме ще багато років.

3.Висока ліквідність житла.

Навіть якщо ви не плануєте переїжджати до Батумі на ПМП, нерухомість Грузії можна вигідно здавати відпочиваючим. Вона користується попитом цілий рік, тому що місцева влада робить все можливе для збільшення туристичного потоку. Грузія — це справді гарна країна з величезною кількістю унікальних природних визначних пам'яток, аналогів яким у світі просто немає.

4. Доступна ціна.

Нерухомість у Грузії поки що не завищена за ціною і, безумовно, має інвестиційний потенціал. Витрати при покупці житла, крім основної суми, мінімальні. Процедура оформлення угоди є досить простою. Все це говорить на користь вибору країни – батьківщини прекрасних страв та вин – як для переїзду, так і з метою вкладення у квадратні метри. У першому випадку слід звернути увагу на те, що для отримання ВНЖ вартість нерухомості, що купується, повинна бути вищою за $100 000.

5. Отримання права власності.

Інформація про право власності, у тому числі попереднього, відображається в електронному реєстрі. Переконатися, що квартира стала власністю покупця, можна, пройшовши реєстрацію на сайті. Жодних паперових документів, що підтверджують, не передбачено.

Власники житла в Грузії, як громадяни країни, так і іноземці, щорічно сплачують податок на нерухоме майно у розмірі від 0,05% до 1% вартості квартири або будинку. Ставка залежить від розташування об'єкта та доходу сім'ї.

6. Перспективи у розвиток бізнесу.

У Грузії немає податку на нерухомість для приватних осіб, а весь документообіг працює в електронному вигляді.Це свідчить про низький рівень корупції та бюрократії, а також робить усі установчі маніпуляції комфортними та швидкими.

Відмінність апартаментів від квартир у Туреччині

Як і в багатьох країнах світу, нерухомість у Туреччині має різні види та типи, і серед житла у цій країні є житлові комплекси з апартаментами та квартирами.

Чому апартаменти?

Насправді, все просто. Коли Аланію як курортну зону почали відкривати іноземці – а це були англійці, німці, скандинави – вони у своєму лексиконі використовували слово apartment, що у перекладі означає «квартира». Це слово прижилося у місцевому лексиконі і почало використовуватися дуже активно. Саме тому в Туреччині загалом та в Аланії зокрема немає жодної різниці між поняттями апартаменти та квартира.


Апартаменти в Туреччині – це звичайна квартира у житловому будинку. За великим рахунком, квартира від апартаментів у Туреччині відрізняється тим, що в апартаментах вітальня об'єднана з кухнею, а кількість кімнат вважають за кількістю спалень без урахування вітальні. Площа апартаментів перевищує 50 кв. Вони обладнано кілька санвузлів, у одному з яких є душова, а іншому – ванна. В апартаментах може бути відкрита тераса, вихід на невелику ділянку через розсувні двері.

Планування апартаментів може бути як стандартним 1+1, 2+1, 3+1, так і незвичайним – наприклад, 4+2. Першою цифрою позначається кількість кімнат, другою – кількість віталень.

Апартаменти 1+1.

З однією вітальнею, кухнею та однією спальною кімнатою. Як правило, в Туреччині площа апартаментів 1+1 становить 50-60 кв.м. У таких апартаментах одна душова кімната поєднана з туалетом.

Апартаменти 2+1.

З однією вітальнею, кухнею та двома спальними кімнатами. Площа таких апартаментів складає 90-120 кв. У таких апартаментах, найчастіше, дві душові кімнати суміщені з туалетом, в одній з душових може бути ванна. Як правило, у великій спальні (мається на увазі батьківська) завжди є душова кімната.

Апартаменти 3+1.

З однією вітальнею, кухнею та з трьома спальними кімнатами. Площа таких апартаментів складає 115-150 кв. Кількість душових така ж, як і в апартаментах 2+1. Можна, звичайно, ще написати апартаменти 4+1, 5+1, 6+1 і т.д., але немає сенсу, тому що Ви вже напевно зрозуміли, що означають ці цифри.

Особливістю квартир з позначенням 3+2 є наявність трьох спалень та двох віталень. Зазвичай це дворівневі апартаменти. Зарубіжні покупці вже знають, що вони називаються дуплексами в Туреччині і що це найпоширеніший і найпопулярніший вид житла в країні.

Студія чи студіо.

Це апартаменти, де в одній кімнаті розміщені: вітальня, кухонна зона та спальне місце, в окремій кімнаті розміщена душова з туалетом. Площа студій у Туреччині в діапазоні 40-45 кв.м.

1 липня 2017 р. до технічних регламентів було внесено пункт про заборону будівництва квартир – студій у Туреччині 1+0. Було визначено мінімум розмірів для маленьких квартир 28 кв.м. У них обов'язково має бути спальня (від 9 кв.м), вітальня (від 12 кв.м), кухня та ванна кімната. Це рішення продиктоване турботою про те, щоб кожна людина мала санітарний мінімум для комфортного проживання.

Дуплекс.

Дуплексом у Туреччині називають дворівневі (двоповерхові) апартаменти, розташовані у будь-якій частині житлового блоку. Площа залежить кількості кімнат, відповідно і кількість санвузлів залежить кількості кімнат.

Найпопулярніший вид житла в Туреччині це квартира - або daire турецькою. Цією назвою у Туреччині прийнято називати стандартні квартири, які розташовані в окремих будинках чи комплексах. Це можуть бути як найпростіші варіанти, так і хороші квартири у житлових комплексах.

Leptos Estates объявил о строительстве Blu Marine

Ведущий застройщик Кипра Leptos Estates опубликовал долгожданные подробности о своем последнем проекте на набережной - Limassol Blu Marine. Расположенный в деловом районе города, Limassol Blu Marine будет включать в себя 247 апартаментов с видом на море, расположенных в трех башнях, которые будут состоять из 33, 29 и 5 этажей. Отличительными чертами комплекса станут: захватывающий вид на Средиземное море, просторные балконы, услуги консьержа 24/7, а также современный оздоровительный спа-центр и тренажерный зал. 

Доступны квартиры разных размеров, с 1-5 спальнями, и ценами от 615 000 евро + НДС.


 Являясь основным акционером и руководителем проекта Limassol Blu Marine, Leptos Estates стремится создать новую городскую достопримечательность мирового уровня, собрав команду знаменитых профессионалов для проектирования и строительства. В их число входят Benoy Architects, эксперты яхт-клуба Бахрейна - Bahrain Marina Yacht Club, Ferrari World в Абу-Даби и Westfield в Лондоне, а также BuroHapold Engineers, Morpheus в Макао и Skywalk в Бангкоке. Местные архитектурные фирмы Ioakim & Loizias и Armeftis & Associates совместно с отобранной командой других консультантов внесли свой вклад ради соответствия проекта местным и европейским нормам и правилам.
  Названные в честь древнегреческих богов: Посейдон, Зевс и Океан, три величественные башни Limassol Blu Marine устремляют свой взор на Средиземное море: просторные балконы, отсутствие колонн, окна, выходящие на южную сторону и обеспечивающие естественный свет в апартаментах – все это создает потрясающий панорамный вид. Каждая башня стратегически расположена таким образом, чтобы обеспечить бескомпромиссный вид на море, и окружена ландшафтными насаждениями, зелень которых контрастирует с абсолютной синевой прибоя.


 

Особенностями резиденций в Limassol Blu Marine станут отделка премиум класса, технология умного дома, немецкая бытовая техника, а также системами отопления и кондиционирования. Жители будут иметь доступ к безопасной, подземной парковке. Новый объект, где уже начались земельные работы, также будет предлагать широкий спектр услуг мирового класса, чтобы обеспечить максимальный комфорт постояльцам. К ним относятся круглосуточный консьерж, управление собственной или арендуемой недвижимостью, уборка и охрана, а также идеально подходящий для инвесторов вариант «закрыть и уехать», или опция предоставления готовых для сдачи в аренду апартаментов. На возвышенном подиуме с видом на море разместится впечатляющий 50-метровый infinity-бассейн, живописные ландшафтные сады, тренажерный зал, кафе и вестибюль. Жители будут иметь доступ к более чем 1300 кв.м. оздоровительных услуг класса люкс, включая процедурные кабинеты, сауны и парилки, а также крытый 25-метровый бассейн с подогревом и естественным освещением.


 Комплекс Limassol Blu Marine находится на берегу моря, в самом сердце этого недавно восстановленного района, всего в 330 метрах от пристани для яхт Лимассола. Комплекс соседствует с новыми пешеходными и велосипедными дорожками района Актаиа Одос, который соединит деловой центр города с пристанью Marina и терминалом Dubai World Cruise, новым казино и гольф-курортом, создав тем самым новую Европейскую Ривьеру.
Лимассол постоянно совершенствуется: его предприятия, развлекательная индустрия и элитные жилые районы ориентируются на Запад. Одиннадцать многомиллионных проектов, финансируемых Фондом Регионального Развития Европейского Союза, преобразят запад Лимассола до неузнаваемости. Этот регион может многое предложить инвесторам и предпринимателям, которые ищут новые возможности в Восточном Средиземноморье и на Ближнем Востоке. 

Жители Limassol Blu Marine будут иметь легкий доступ к офисам, множеству закусочных и ресторанов высокой кухни, бутикам, полям для гольфа, казино, частным школам и, конечно, многочисленным историческим и археологическим объектам. Limassol Blu Marine находится всего в 45 минутах езды от обоих международных аэропортов - Пафоса и Ларнаки. Пантелис Лептос, Заместитель Президента Группы Компаний Лептос, заявил: «Внутри Leptos Group развивается ДНК, которая несет в себе стремление инвестировать в лучшие земли и создавать необыкновенные направления мирового масштаба. Limassol Blu Marine является флагманской разработкой Leptos Group. В основе всего заложено качественное воплощение создания проекта мирового уровня, расположенного в центре города, на первой линии и рядом с пристанью. Это самое удачное место для инвестиций, предназначенное для того, чтобы стать новой Ривьерой в Европе. 
Резиденты Limassol Blu Marine могут воспользоваться преимуществами инвестиционной программы Кипра. Приобретая недвижимость на сумму от 2 млн.евро, покупатели, не являющиеся гражданами ЕС, имеют право на получение гражданства Кипра, что позволяет им свободно путешествовать, работать и жить в пределах ЕС и Шенгенской зоны.
Воспользуйтесь предпродажными ценами, приобретя недвижимость на стадии застройки. Будьте первым и купите новый дом в уникальном месте по привлекательной цене.

Кіпрський паспорт дає свободу

Оновлений рейтинг паспортів світу опублікувала міжнародна компанія Henley & Partners. Кіпр впевнено входить до двадцятки найкращих і займає 16-у сходинку, а ось Україна зі складання попереднього списку опустилася на 4 позиції й опинилася на 44 місці, розділивши його з Тувалу та Нікарагуа.

Індекс громадянств складається щорічно й регулярно оновлюється у зв’язку із внесенням змін до візової політики країн. У цьому році він складається зі 109-ти позицій, розташованих у порядку погіршення рейтингу. На першій сходинці розташовується держава, громадяни якої можуть відвідувати без візи максимальну кількість країн світу, а на останній – держава з мінімальним показником.

16-е місце в Індексі говорить про те, що звичайні громадяни та ті, хто отримав паспорт, бо придбав нерухомість на Кіпрі, можуть без оформлення візи подорожувати 172 країнами. Це – один із кращих показників, що дає жителям країни повну свободу подорожей.

Лідирують у рейтингу Японія та Сінгапур, для яких безвізово відкриті 189 країн. За ними слідують Німеччина, Південна Корея, Фінляндія, Люксембург, Італія і Данія. Закриває перелік Афганістан, з паспортом якого без візи можна відвідати всього 25 країн.

Новый закон Кипра защитит покупателей жилья

Законопроект, направленный на защиту прав дольщиков, рассматривается кипрским парламентом. Документ направлен на внесение изменений в действующий с 2015 года закон страны, согласно которому покупатели квартиры на Кипре не могли оформить правоустанавливающие документы на нее из-за непогашенных долгов застройщика.

Разработанный законопроект предусматривает ряд поправок для защиты дольщиков жилого строительства от недобросовестных застройщиков. Речь идет о ситуациях, когда компания-застройщик еще до продажи объекта указывает его в банке в качестве залога. Если долг не погашается, право на объект переходит к банку и тот может продать его в счет задолженности.

В такой ситуации многие покупатели недвижимости не смогли оформить право собственности на нее и получить титул, даже если полностью оплатили жилье. Спорные дела по этому вопросу на данный момент даже рассматриваются Европейским апелляционным судом.

Предложенные изменения в законодательство исключат такую проблему. Новые покупатели смогут регистрировать право собственности без каких-либо препятствий. Аналогичную возможность получат также дольщики, что уже столкнулись с подобной проблемой.