Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

РомаРомік

попередня
наступна

Подорож Закарпаттям 5 серпня 2009

Архибратство Святого Йосафата, Товариство Святої Ольги з Делятина, а також кілька представників молоді з Добротова відвідали Закарпаття.
Першого дня ми відвідали жіночий монастир сестер-мироносиць, що знаходиться у Великому Бичкові. Там місцевий священик о. Микола Копич розказав про тамтешній храм, наголошуючи на його історичній значущості. Також з уст отця почули про подвижницьку діяльність блаженного священномученика Теодора Ромжі. Запам'яталася нам і гостинність сестер-монахинь.
Мандруючи дорогою, ми відвідали урочище Джублик, де свого часу двом дівчаткам з'явилась Матір Божа. Там ми молилися молебень до Богородиці, поручали свої прохання в опіку Пресвятої Родини.



Черговою нашою зупинкою стало місто Виноградів. Там нас гостинно прийняв о. Християн Брайляк, що є уродженцем Делятина. Купання в місцевій річці Тисі, готування вечері на березі річки стало логічним завершенням першого дня нашої подорожі.
Наступного дня зранку ми молилися Святу Літургію в новозбудованому місцевому греко-католицькому храмі. Опісля ж вся наша увага була прикута до приготування їжі. Склавши щиру подяку нашому отцю-земляку, ми вирушили в дорогу.



Подорожуючи сонячним Закарпаттям, ми приїхали в місто Мукачево. Там ми мали екскурсію місцевим замком Паланок. З уст гіда багато дізналися про історію та побут місцевого населення, почули про культурне і громадське життя міста тощо. З почутого і побаченого в замку ми мали змогу зробити висновок про розірване культурно-громадське і духовне співжиття двох сусідніх областей: Івано-Франківської і Закарпатської.



Звідтіля ми помандрували в ту частину Закарпаття, де розміщено озеро Синевір. Приїхавши пізно ввечері, ми там і заночували.
Зранку, сповнені нестримного бажання побачити красу нашої Батьківщини, ми піднялися на гору, щоб побачити озеро, адже воно в Україні розташоване найвище над рівнем моря.


На завершення нашої подорожі ми відвідали гошівський чоловічий монастир ОО. Василіян, де у величній церкві Преображення Господнього помолилися Святу Літургію і молебень до Богородиці. Як наголосив у своїй проповіді керівник нашої групи о. Богдан Іванюк, що ми починали нашу подорож із молитви, нею ми її й завершили.

Автор: о. Роман Гринів
1

Коментарі