хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Чи може увага до дитини компенсувати нестачу матеріальних благ?

Натрапила на один коментар, де зазначали японську мудрість типу " тратьте на своїх дітей вдвічі менше коштів і приділяйте їм вдвічі більше уваги". На перший погляд доречна порада, адже в сучасному світі батьки часто "балують" своїх дітей різними дорогими іграшками, і цим самим ніби відкуповуються від них, в замін проводять увесь час на роботі заробляючи на ці ж подарунки, часто батьки змужені виїздити за кордон і діти не бачать їх по кілька місяців... чи виправдано це, адже їм так бракує уваги?
Та з іншого боку, є сім' ї в яких батьки тривалий час не працюють, проводять багато часу з дітьми, та чи щасливі вони? Чи щаслива дитина, коли бачить, що у більшості однолітків є якісь певні речі, а у них немає? Чи компенсує увага з боку батьків (якісь відверті розмови, сімейні ігри...) відсутність смаколиків навіть на свята?
Звичайно, я описала крайності... та думаю нам варто іноді задумуватись чи дійсно даємо ми своїм дітям те, що їм дійсно потрібно? Для людини цінне те, чого у неї обмаль. Чим довше вона не отримує бажане, тим більше цінує його, коли отримала.
Тому, якщо ви трудогілік, все ж варто хоч іноді викроїти трішки часу, щоб побути з дітьми, нехай це буде рідко, та для них це буде цінно, адже їм так цьог о не вистачає. Ящо вашої уваги вдосталь, а грошей на дитячу мрію не вистачає... можливо ватро трігки зекономити і нехай з часом та здійснити її. Просто іноді, те, що для нас здається лише незначною забаганкою, для когось може бути заповітною мрією.
7

Коментарі

19.06.20, 22:44

Цікава тема.

    29.06.20, 23:00

    внимание ребенку - это самое что не на есть лучшее для ребенка, но без денег, слез наглотаться можно много, ой как много, знаю, плачешь, чтобы ребенок не видел, а потом делаешь счастливое личико и вперед веселить дитё

      39.06.20, 23:01

      Хороша тема.. Про золоту середину багато сказано і написано, але точно доведено, що діти, яких любили і з якими проводили час батьки значно щасливіші потім в житті, ніж діти, яким батьки щось купували "етаке", але самі не мали часу щоб проводити його з дитиною

        49.06.20, 23:03

        в залежності від оточення, коли сину мій ДРУГ хотів подарувати айфон, почули відповідь - ні в якому разі. в моєму оточенні це мувітон..н аразі, я впевнений, він віддав би ВСе, щоб побачити його, мого друга , а його хрещеного(загинув в АТО), і нині, телефон в нього самий звичайний смарт..

          59.06.20, 23:04Відповідь на 1 від Neon@

          що скажеш?)

            69.06.20, 23:05

            увага, спілкування, дружба - це важливіше ніж забавки, якими більшість відкупається.

              79.06.20, 23:05Відповідь на 4 від Atman

              жахливо(((

                89.06.20, 23:07Відповідь на 1 від Neon@

                Дякую. Думаю справа у цінностях. У кожного вони свої. Комусь для щастя вистачить цукерки, комусь свіжого повітря, а комусь - хорошої посади... можна довго перераховувати... Можна докласти масу зусиль, часу, щоб (на нашу думку) зробити іншу людину щасливою, та їй у цей момент потрібно буде, щось зовсім інше. Не завжди старання виправдані.

                  99.06.20, 23:08Відповідь на 2 від ТНЕ*

                  внимание ребенку - это самое что не на есть лучшее для ребенка, но без денег, слез наглотаться можно много, ой как много, знаю, плачешь, чтобы ребенок не видел, а потом делаешь счастливое личико и вперед веселить дитё

                    109.06.20, 23:09Відповідь на 7 від Merovingian

                    чому? реальність, виховання, пояснення цінностей з самого самого малого.. а не купити цяцю і втикати в і.юа, поки син втикає в смарт))

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна