хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Найкращі фантасти усіх часів. Портал listverse.com представляє.

  • 04.09.08, 19:04
1. Герберт Веллс

Це найкращий серед письменників-фантастів усіх часів. Його книги, котрі вже стали класикою й увійшли до шкільної програми, досі широко популярні у читачів. «Машина часу» вважається найкращим науково-фантастичним романом, від якого не відстають «Війна світів» і «Людина-невидимка». Герберт Веллс поставив високу планку наукової фантастики для своїх послідовників і заклав основи жанру, які дозволяють напрямкові розвиватись і у ХХІ столітті.
2. Жуль Верн


Жуль Верн був піонером науково-фантастичного жанру й одним із найкращих його авторів. Він опублікував свій перший науково-фантастичний роман, коли Герберт Велес тільки народився. «20 000 льє під водою», «Навколо світу за 80 днів» і «Подорож до центру Землі» змінили популярну літературу й народили новий жанр, який ми називаємо науковою фантастикою. Верн писав неймовірно деталізовані історії про космічні подорожі, підводні човни ще до того, як вони увійшли у наше життя.


3. Айзек Азімов

Азімов є, мабуть, найбільш плодовитим серед письменників-фантастів. Він видав близько 500 книг. Він писав як науково-популярні праці, так і фантастичні романи. Серії книг про Роботів і Корпорацію заклали підвалини сучасної наукової фантастики.

4. Артур Кларк

Артур Кларк відомий серією романів із «Космічної Одіссеї», особливо «2001: Космічна Одіссея». Цей твір став найбільш знаковою та впливовою науково-фантастичною книгою. За романом було знято фільм, що також сприяло популяризації жанру серед широкого загалу. Артур Кларк також писав чудові новели і був членом товариства Герберта Веллса.

5. Фрeнк Герберт

Навіть до того, як за циклом «Дюна» було знято серіал на одному із науково-фантастичних каналів, ця серія книжок уже мала величезне коло відданих прихильників, яке можна порівняти хіба з армією прихильників «Володаря перснів». Події у книгах розгортаються протягом тисячі років, а теми, яких торкається автор, найрізноманітніші: виживання людства, еволюція, екологія, взаємодія релігії, політики та влади. Книга стала бестселером серед науково-фантастичних романів усіх часів.

6. Рей Бредбері

Будучи відомим на батьківщині завдяки своєму блискучому роману-антиутопії «450 градусів за Фаренгейтом», Бредбері є автором численних науково-фантастичних та фентезійних оповідань і романів, а своїми творами вплинув на цілі покоління наукових фантастів. Лише «Марсіанські хроніки», «Кульбабове вино» та «Відчуваю, щось зле іде» могли б уславити його як неперевершеного письменника.

7. Вільям Гібсон

Вільям Гібсон є надзвичайно популярним і водночас суперечливим автором науково-фантастичних романів, котрому приписують батьківство сучасної літератури у стилі кіберпанк. Критики та поціновувачі ще довго будуть сперечатися, чи вніс він щось нове у жанр, чи остаточно його знищив, проте ви особисто можете над цим подумати, прочитавши такі книги як «Джонні-мнемонік» та «Нейромансери».
8. Роберт Гайнлайн

Робер Гайнлайн писав як книги «популярної» наукової фантастики, так і серйозні твори в цьому жанрі, де слову «наукова» відводилось чільне місце. Він став лауреатом чотирьох премій Х’юго, а разом із Кларком та Азімовим належить до «трійки великих фантастів». Запам’ятався романом «Чужий на чужій землі»
9. Орсон Скотт Кард

Орсон Скотт Кард – автор найбільш популярної серії у науковій фантастиці за всю її історію. Сага «Гра Ендера» разом із «Дюною» вважається однією із найбільш популярних серій книжок усіх часів і найбільш популярною на сьогодні. Якщо Вільям Гібсон є батьком кіберпанкової наукової фантастики, то Орсон Скотт Кард встановлює сучасні напрямки розвитку цього жанру.

10. Дуглас Адамс


Коли книги Дугласа Адамса вперше побачили світ, вони були чи не найбільш унікальні серед фантастичних творів. Адамс уславився своєю серією «Автостопом по Галактиці». Завдяки цим книгам вперше у науковій фантастиці з’явились комедійні та майже сюрреалістичні елементи, що й досі привертають увагу мільйонів фанів.

 
Какова из етих фантастов вы больше всего уважаете?

6%, 1 голос

24%, 4 голоси

6%, 1 голос

6%, 1 голос

6%, 1 голос

35%, 6 голосів

6%, 1 голос

6%, 1 голос

0%, 0 голосів

6%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
8

Коментарі

14.09.08, 19:13

никого не уважаю

    24.09.08, 19:14Відповідь на 1 від DEtoUR

    Оригинальный ответ

      Гість: vitaliч

      34.09.08, 19:19

      А Шеклі??????????????????????????????????????

        44.09.08, 19:21Відповідь на 3 від Гість: vitaliч

        В заглавление написано ж Портал listverse.com представляє. ето не я делал и потому не все есть

          Гість: vitaliч

          54.09.08, 19:21Відповідь на 4 від Anim

          В заглавление написано ж Портал listverse.com представляє. ето не я делал и потому не все естьвсе рівно: незачот і перездача.

            64.09.08, 19:22Відповідь на 5 від Гість: vitaliч

              Гість: Громхейм

              74.09.08, 19:23

              Так-с...Я сдесь никого не знаю так что вот мои фантасты:братья Стругацкие,Сергей Лукьяненко,брайан Герберт и Кевин Андерсон(написали Дюна "Битва за Коррин'').

                Гість: Громхейм

                84.09.08, 19:24Відповідь на 7 від Гість: Громхейм

                А не все таки Жюль Верна я знаю.Так что и он в том списке.

                  Гість: vitaliч

                  94.09.08, 19:29Відповідь на 6 від Anim

                  тоді за Рея

                    Гість: Harry Potter

                    104.09.08, 19:49

                    Но это ж не все. Их намного больше.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна