хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

"Тарас Бульба" в Запоріжжі : враження

Хороше місто Запоріжжя, і люди тут хороші. Акція  «Тарас Бульба в Запоріжжі», яку зорганізували http://sharetravel.com.ua, запорізьке Географічне товариство  за підтримки фонду « Патріот Запоріжжя» однозначно вдалась. Блоггери та журналісти з різних куточків України від Сімферополя до Львова  зібрались разом щоб місці виникнення Січі проникнутись духом запорізького козацтва та обмінятись думками після перегляду фільму. І організаторам уце вдалось на славу. Музей запорізького козацтва, історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» та звичайно ж кінний козацький театр дійсно дали масу позитивних вражень. Козацька джигітовка – супер. А от сам фільм не зовсім виправдав сподівання попри доволі пристойний на пострадянських просторах бюджет.

Українська мова тут була б значно органічнішою. Переклад в субтитрах польської мови – притому що я її теж знаю не перфектно заставляє серйозно задуматися над фаховим рівнем таких горе-перекладачів. Батальні сцени на порядок гірші навіть у порівнянні зпольським «Огнєм і мечем». Ну а найбільше дивує та смішить відверта проросійська пропаганда. Я звичайно розумію шо хто платить той і замовляє музику але ж не в таких кількостях – передсмертні слова кожного з казаків про руськую землю та щей про царя(Привед медвед)

виглядають комічно, а фраза « пращайтє таваріщ» на тлі пафосного моменту загибелі казака добила остаточно. Вердикт фільму – тверда троячка.

А от після фільму події розвивались цікавіше – прогулянка вечірнім містом, нічний клуб, дружні співи з луганчанами  галицьких пісень,розпиття коньяку на березі Дніпра, футболісти «Шахтаря» в холлі нашого готелю зранку  які потім продули 0/1– рамантіка,)) А потім прощання та знову на поїзд і  тисяча кілометрів дороги)
6

Коментарі

16.04.09, 12:12

даже и не удивлён "руськую землю та щей про царя" - диагноз нынешнего российского... беспредела!

    26.04.09, 12:23

    Все было снято по тексту

      анонім

      36.04.09, 12:30Відповідь на 2 від AQv@

      Все было снято по тексту брехня

        46.04.09, 12:34Відповідь на 3 від анонім

        Да? Так может перечитаешь Гоголя? ЦЫТИРУЮ:
        – Прощайте, товарищи! – кричал он им сверху. – Вспоминайте меня и будущей же весной прибывайте сюда вновь да хорошенько погуляйте! Что, взяли, чертовы ляхи? Думаете, есть что-нибудь на свете, чего бы побоялся козак? Постойте же, придет время, будет время, узнаете вы, что такое православная русская вера! Уже и теперь чуют дальние и близкие народы: подымается из Русской земли свой царь, и не будет в мире силы, которая бы не покорилась ему!..

          Гість: fentezi

          56.04.09, 12:37

          А мне фильм понравился, а нашим киношникам и критикам "снимите лудше"

            анонім

            66.04.09, 12:41Відповідь на 4 від AQv@

            моя відповідь тут http://blog.i.ua/community/1422/239143/

              76.04.09, 12:50

              Ну вот-так и предполагала, начались желобы на "пророссийскую пропаганду". Вы бы Н.В. гоголя почитали: язык-русский!все по тексту!
              укр.мовою могли бы озвучить, если б снимали наши (но они ж предлагали окгда-то в роли Бульбы Депардье - ну не бред ли?!)
              да и вообще, что патриотичное, историческое укр.кинематографисты могут предложить, а? даже к юбилею Гоголя..
              подробнее см.тут (и камменты тоже) http://blog.i.ua/user/1049001/237992/

                анонім

                86.04.09, 12:51Відповідь на 4 від AQv@

                Якби ви знали історію, а не вірили московській пропаганді, в тому числі цензурованому Гоголю, то знали би, що в 16-17ст. Росією називалась саме територія України і більше ніяких Росій ніде не було. І дійсно, після подій, описаних в повісті, був в Руській землі великий гетьман (а не царь) Сагайдачний, який відродив в Росії (тобто в Україні) православну віру і успішно воював проти найбільших ворогів Росії - Османської імперії і Московії.

                  96.04.09, 12:54Відповідь на 1 від UA2

                  Росія зараз включила ідеологічну машину на повну

                    106.04.09, 12:55Відповідь на 2 від AQv@

                    да ну?(с) ви фільм хоч бачили?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна